2013. december 2., hétfő

Először házasodtak transzszexuálisok Argentínában

Esküvő után a férj fogja megszülni a gyereket

Mindketten transzszexuálisok, azaz ellenkező neműnek érzik magukat, mint amilyen testben élnek, ám egyikük sem esett át nemátalakító műtéten. Így aztán a gyermekvállalás is csak egy furcsa csavarral lehetséges.
Transzszexuális pár már korábban is kötött házasságot Argentínában, ám olyanok még sosem, akik nem estek át a nemátalakító műtéten. Így állhatott elő az a furcsa helyzet, hogy miközben egyikük lélekben férfinak érzi magát, biológiai értelemben nőnek számít, a "feleség" pedig az, akit első ránézésre a férjnek gondolnánk.
Az argentin törvényhozás úttörőnek számít a latin-amerikai országok közt a másság elfogadásának tekintetében: 2010-ben ők engedélyezték először a homoszexuálisok házasságát, majd két évvel később, tavaly újabb törvényt hoztak, hogy a transzneműek a biológiai jellemzőiktől függetlenül meghatározhatják, férfinak vagy nőnek érzik-e magukat és okmányaikat is ez alapján állítják ki azóta.

Alexis Taborda és Karen Bruselario, a most házasságot kötött pár mindkét tagja elmondta, hogy bár ellentétes neműnek tekintik magukat, mint amilyen testben élnek, egyikük sem vetette alá magát az átalakító műtétsorozatnak. A későbbi gyermekvállalás emiatt fordul meg: bár lelkileg Karen érzi magát férjnek, biológiailag mégis az ő teste alkalmas a gyermek kihordására, míg felesége, Alexis lesz a nemzőapa.

A pár múlt pénteken mondta ki a boldogító igent egy polgári szertartás keretében, de nem titkolják, hogy szeretnék Isten előtt is szentesíteni kapcsolatukat. Ehhez a pápa hozzájárulását kérték, de az e-mailben elküldött kérelemre ezidáig nem érkezett válasz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése