2013. december 2., hétfő

Horvátország nem buzul!

Az alkotmány módosításával kapcsolatos népszavazást tartottak Horvátországban. A referendum tétje az volt, hogy bekerüljön-e az alkotmányba az azonos neműek életközösségével kapcsolatos - homoszexuális részről pozitív - változtatás. A keresztény ország nem támogatja a szentségeket meggyalázó fajtalankodókat. A szavazatok feldolgozása után elmondhatjuk, hogy a horvátok nemet mondanak a buzulásra.
Hídfő.net | Horvátország nem buzul
Vass Csaba


Horvát népszavazás a józan ész mellett
Döntött Horvátország: a házasság egy férfi és egy nő közötti életközösség - ez kerül be a horvát alkotmányba. A vasárnapi népszavazáson a szavazatok 30 százalékos feldolgozottságánál a résztvevők 64,84 százaléka támogatta ezt.
A házasság egy férfi és egy nő közötti életközösségként meghatározott definíciója kerülhet be a horvát alkotmányba: a vasárnap tartott népszavazáson a szavazatok harminc százalékos feldolgozottságánál a résztvevők 64,84 százaléka támogatta, míg 34,56 százaléka ellenezte az alkotmánymódosító javaslatot.
A szavazópolgárok vasárnap arról dönthettek, akarják-e, hogy az alkotmány a házasságot a keresztény felfogás szerinti, egy férfi és egy nő közötti életközösségként határozza meg.
Amennyiben a népszavazáson a többség igennel válaszol, akkor módosítják az alkotmányt, ezzel eleve kizárva az azonos neműek házasságának lehetőségét a jövőben.
A népszavazást a római katolikus egyház által támogatott csoportok kezdeményezték, miután sikerült 750 ezer aláírást gyűjteniük a 4,2 milliós lakosú országban.

MTI/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése