2013. december 16., hétfő

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

A büszkeség egy veszélyes tulajdonság, mert arról győzi meg az embert, hogy ő nagyobb, mint Isten

2013. december 15. vasárnap, 16:45
Drága szeretett leányom, az emberiség nem ismeri az Isteni Törvényeket és Atyám Isteni Akaratát. Az ember Isten teremtménye, és mint olyan, sok titokkal kapcsolatban, melyet csak a Mennyország angyalai és szentjei ismernek, nem kapta meg a Tudás Ajándékát. Ezért tehát egy ember sem mondhatja, hogy ismeri az okát annak, hogy Atyám miért engedi meg bizonyos esemény megtörténését a világban, miközben mások azt állítják, hogy ismerik a világegyetem keletkezésének titkát. Az ember egyszerűen Isten szolgája, de Isten, mivel az Ő Saját tökéletes Képmására akarta az embert megteremteni, számos ajándékkal és tehetséggel ruházta őt fel. Ő sohasem adta meg az embernek az Élet Fájának a Tudását, és ennek oka volt: Az ember tönkretette tekintélyét Isten Szemében, amikor Ádám és Éva a büszkeség bűne miatt elszakadt Istentől. A büszkeség bűne napjainkban is folytatja útját, és oka az Istentől való nagy elpártolásnak. A büszkeség veszélyes tulajdonság, mert arról győzi meg az embert, hogy ő nagyobb, mint Isten. A büszkeség arra csábítja az embert, hogy összeütközésbe kerüljön az Isteni Törvényekkel. Ez magába foglalja azt a meggyőződést is, hogy az embernek joga van eldönteni: ki kaphatja meg az Élet Ajándékát, és kinek van joga arra, hogy azt elvegye.
A büszkeség arról is meggyőzi az embert, hogy ő tudja, miként jött létre a világegyetem, valójában ő tudatlan az ilyen csodákkal szemben. Egyedül csak Istennek van hatalma bármit is létrehozni. Egyedül Isten az, aki eldönti, hogy milyen mértékben engedi meg az embernek, hogy Alkotását feltárja, vagy pedig azt megváltoztassa. Mégis az ember azt hiszi, hogy ő minden kérdésre tudja a megfelelő választ. Ha az ember azt hiszi, hogy saját vagy mások sorsát irányíthatja, súlyos hibát követ el, mert ha utánozza Lucifer bűnét, félre lesz dobva. Ha az ember nem hajlandó válaszolni a Teremtőjének, akkor az utolsó napon Ő sem lesz ott, hogy megvigasztalja az embert.
Nem szabad soha megengednetek a büszkeségnek, hogy arról győzzön meg benneteket, hogy ti már minden dolgot ismertek ebből a világból, sőt azon túl is – mert ez lehetetlen. Ehelyett oda kellene figyelnetek, és el kellene fogadnotok a Szent Evangéliumokban meghatározott utasításokat, hogy békében és Atyám Akaratának megfelelően élhessetek. Mert ha Színe előtt megalázzátok magatokat, Ő nagy dicsőséget fog mutatni nektek, s aztán az utolsó napon meg fogjátok érteni Dicsőséges Királyságának nagy misztériumát.
Jézusotok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése