2013. november 18., hétfő

Akkor most már gyónni nem is kell?Bekapjuk a Misericordina-t. Melyik Bibliában garantálja ezt Jézus?

Misericordina: lelki gyógyszert osztottak szét a Szent Péter téren, amelynek hatóerejét Jézus szavatolja



A vasárnapi Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa köszöntötte a jelen lévő zarándokcsoportokat, köztük a Rómában élő eritreai közösséget, akik Szent Mihály liturgikus ünnepére gyűltek össze a Szent Péter térre. Imájáról biztosította továbbá a közúti balesetek áldozatainak szentelt nap kezdeményezőit: folytassák megelőző munkájukat, mert az óvatosság és a szabályok betartása önmagunk és mások védelmének elsődleges formája.
A Szentatya végül egy rokonszenves kezdeményezésről szólt:

"Most szeretnék ajánlani nektek egy gyógyszert. Valaki azt gondolhatja: a pápa már gyógyszerész is? Ez egy speciális orvosság a hit évében, amely végéhez közeledik. A szívgyógyszer 59 szemből áll. Egy lelki orvosságról van szó, amelyet Misericordinának hívnak. Ne felejtsétek el bevenni, mert jót tesz ám! Jót tesz a szívnek, a léleknek és az egész életünknek"! - buzdított mosolyogva Ferenc pápa.

(Itt jegyezzük meg, hogy az orvosság neve: Misericordina egy szójáték, amely a latin misericordia, irgalmasság és a cor, szív szavak összevonásából ered.)

A dobozban található gyógyszert önkéntesek osztották szét a Szent Péter téren a meglepett és hálás híveknek, benne egy apró rózsafüzérrel, az Isteni Irgalmasság kis képével, és egy használati utasítással az adagolásról. Ebben az áll, hogy az orvosság irgalmasságot hoz a léleknek, amelyet a szív nyugalmaként érzékelünk. Hatékonyságát Jézus szavai garantálják. Annyiszor lehet bevenni, ahányszor meg akarunk térni bűnösként, ha úgy érezzük, hogy segítségre van szükségünk, nincs erőnk a kísértések ellen harcolni, vagy nem tudunk megbocsátani valakinek, esetleg egy haldokló számára kérünk irgalmat, vagy Istent akarjuk imádni a kapott kegyelmekért. Gyermekek és felnőttek is használhatják, ahányszor csak szükségét érzik.

A gyógyszer bevétele úgy történik, hogy elimádkozzuk az Isteni Irgalmasság rózsafüzérét, amelyet Szent Faustina Kowalska indított el. Nem tudni mellékhatásokról vagy ellenjavallatokról. A szentségekhez járulás emeli a gyógyszer hatékonyságát. Bevétele előtt tanácsos felkeresni egy papot a további információkért, valamint újbóli felhasználás esetére megőrizni a használati utasítást.

A Misericordina-dobozokat több ezer példányban gyártották, négy nyelven: olaszul, spanyolul, angolul és lengyelül. A kezdeményezés - amelyhez hasonló már Lengyelországban volt - Konrad Krajevski érsek, a pápai főalamizsnás nevéhez fűződik.

(gá)

http://hu.radiovaticana.va/news/2013/11/18/misericordina:_lelki_gy%C3%B3gyszert_osztottak_sz%C3%A9t_a_szent_p%C3%A9ter_t%C3%A9ren,/ung-747757

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése