2013. szeptember 10., kedd

"Kormányülést" tart a hamis proféta

Ferenc pápa keddre megbeszélésre szólította a vatikáni kongregációk és pápai tanácsok vezetőit mielőtt az egyházi reformokkal megbízott bíborosi bizottság bemutatná javaslatait.
"Kormányülést" tart a pápa a minisztériumoknak megfelelő vatikáni kongregációk és tanácsok élén levő bíborosokkal és érsekekkel - jelentette elsőként a La Stampa napilap vatikáni blogja. 
A megbeszélés helyszíne a Bologna-terem lesz: a falain Bologna városának reneszánsz térképével díszített terem "a Vatikán egyik legnehezebben megközelíthető és leglenyűgözőbb nagyterme a pápai lakosztály és a szentszéki államtitkárság között". 
Sajtóértesülések szerint az értekezletet nem a szentszéki államtitkárság hívta össze, hanem a Pápai Ház prefektúrája, vagyis személyesen Ferenc pápa. A megbeszélésen, melyen Tarcisio Bertone távozó szentszéki államtitkár is részt vesz, a kongregációk és pápai tanácsok vezetői Ferenc pápa munkájának első hat hónapját értékelik - írta a VaticanInsider. A portál szerint a bíborosok a legidősebbtől kezdve életkoruk szerinti sorrendben szólalnak fel, és az egyházfő is beszámol eddigi tapasztalatairól. 
A vatikáni csúcs három héttel előzi meg az április 13-án kinevezett nyolc fős nemzetközi bíborosi bizottságnak a pápával tervezett találkozóját. Az egyházfő pápává választása után egy hónappal bízta meg az öt kontinens egyházát és a kúriát is képviselő bizottságot azzal, hogy dolgozzon ki javaslatokat az egyház és a Vatikán reformjára. A Rómába várt bíborosok október 1. és 3. között mutatják be javaslataikat. 
Ezzel egy időben várható a Ferenc pápa által felállított másik két bizottság első eredményeinek bemutatása is. Június 24-én alakult meg az IOR vatikáni bank reformjával megbízott bíborosi bizottság Raffaele Farina bíboros vezetésével. Július 18-án Ferenc pápa világi szakértői bizottságra bízta a Vatikán gazdasági és működési reformját Joseph Zahra revizorral az élén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése