2013. szeptember 2., hétfő

Amerika szíriai merényletéről

Ezért a sok sok bűnért mindannyian felelősek vagyunk!! Világunkat a mohó kapzsiság űzi olyan utakra, melyből halál fakad, és tapostat le könyörtelenül gyermekeket, életeket! Még a legtisztább szándék is, ha kapzsisággal vegyül lendületet ad világunkat gyermekek vágóhídjává tevő gyilkos őrületnek!!

Egy idős atya élete megtakarított pénzét rábízza egy bankra, aki azzal a pénzel üzletelni kezd, majd a haszon egy részét kamatban visszaadja, hogy abból e nagyszerű lelkiember egyetemistáknak ösztöndíjat adjon. Persze több bank is van, az atya látja, hogy egy másik bank több kamatot ajánl, természetesen csupán segítő szándéktól vezetve az atya átviszi a pénzét az eredményesebb pénzintézetben... A megrövidített bank mit tehet, nem akar kiszorulni a pénzpiacról, és megpróbálja nagyobb haszonnal kihelyezni a pénzét, esetleg olyan vállalkozásokhoz is kölcsönt ad, melyek nem éppen annyira tiszták, becsületesek, mert ugye a pénznek nincs szaga!! ... És elindul egy folyamat, egy lehúzó, háborúkba torkolló örvény és már nem lehet finomkodni. Kell a pénz, a mind több pénz, és a mi sok kis egyéni kapzsiságunk fókuszában, egy olyan világ születik, mely közömbösen szemléli a meggyilkolt gyermekeket, felnőtteket...

Mindannyian meg kellene térjünk, új világ csak akkor születik, ha minden ember bölcsen, jósággal visszafogja magát és okosan mértékletesen éli életét!! Mit tehetek hogy megálljon a vérengzés Közelkeleten? Szelíden bölcsen fogjam vissza igényeimet, űzzem szívemből távol a kapzsiságot. A mi gazdagságunkat ne pénzintézetekre bízzuk, hanem bölcsen, nagy nagy szeretettel gyermekbőrbe csomagoljuk, vállaljunk és neveljünk jósággal fiainkat, unokáinkat, bízzunk abba, hogy majd ők törődésünket, figyelmesen meghálálják! Hiszem, hogy a szeretet és a jóság is tud kamatozni!


Adjon az Isten örök nyugodalmat a megölt gyermekeknek!!
Csaba t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése