2013. augusztus 15., csütörtök

Gondolatok Nagyboldogasszony ünnepére

Most egy szerintem szenzációs prédikációt írok le, amely 2013 augusztus 15-én hangzott el.
Nagyboldogasszony napja van. Ezen a napon a világegyház Szűz Mária testestül-lelkestül való mennybe felvételét ünnepli, mi magyarok azonban azt ,hogy Szent István királyunk 1038-ban e napon hunyt el, előtte azonban felajánlotta koronáját a Boldogasszonynak. Ezzel Magyarország hivatalosan is Mária országává lett.
Több ország is királynőjének tekinti Máriát, de valójában csak nekünk az, hisz más orságokat csak a védelmébe ajánlották, így csak a védőszentjük.
Magyarország már szent István előtt is Mária országa volt, -ezt régészeti leletek, néprajzi díszeink, népdalaink igazolják- de mindez István óta hivatalos.
Manapság sokan szeretnék visszaállítani a királyságot hazánkban, de erre nincs szükség, hiszen Magyarországnak van egy örökös uralkodója, Szűz Mária.
Mit jelent az, hogy Mária a mennyei édesanyánk és a királynőnk. Azt, hogy egy olyan égi védelmezőnk van nekünk magyaroknak, amilyen egy másik népnek sincs. Lehet, hogy a segítségét nem mindig érezzük, – hisz ő nem emberi aggyal gondolkozik- de nyugodtak lehetünk, vigyáz ránk és nem vette le a kezét rólunk.
Mindszenty József esztergomi érsek: Amíg egymillió imádkozó magyar van, nem féltem a hazát.
Pio atya: Magyarország nem fog elveszni, mert rózsafüzérkoszorú veszi körül.
Persze az, hogy ő a királynőnk, felelősségel is jár. Az a hivatásunk, hogy jobbá tegyük a világot hatalmas segítőnkel. II. János Pál pápa mondta: A világ kereszténysége Magyarországon keresztül fog megújulni. Terjesszük a világba Jézus tanait és újítsuk meg ezt az igen beteg világot. A Sátán óriási erővel támad, de nekünk Máriával le kell győznünk őt. Talán Vianney szent János mondta: a Sátán bennünk van és gonoszságaikkal táplálkozik, de ha nem kapja meg, tombolni kezd, majd elhagyja a testünket, mert kiéhezik és nincs több tápláléka.
Nekünk is ki kell űznünk magunkból a gonosz lelket és királynőnkkel, Máriával jobbá kell tenni a világot.

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/igazsag-kutatasa/2744-gondolatok-nagyboldogasszony-uennepere

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése