2011. március 16., szerda

10 pont a szolgálat növekedéséért (Damian Stayne, a karizma iskolában tartott előadása alapján)

1. Tökéletesen meggyőződve kell lenni arról, hogy a karizmák rendelkezésre állnak és fontosak.
 
2. A reményünket és vágyainkat táplálni kell, hogy felépítsük a hitünket. A remény maga után húzza a hitet és a szeretetet.
 
3. Minden nap imádkoznunk kell az Úrhoz, hogy növelje, erősítse hitünket. („Uram bocsáss meg nekem a hitem kicsinysége miatt, hogy ezért nem gyógyulnak meg a betegek. Add meg nekem a hit ajándékát, hogy hittel szolgálhassak feléjük!”)
 
4. Az imádság emberévé kell válni. A napi imádságból kell élni. Törekedjünk – lépésről lépésre -, az egyre hosszabb imaidőre.
 
5. Tiszta életet kell élni. Keresztül kell menni a megtisztító tűzön, a tisztulási folyamaton. A bűnt a gyökeréig ki kell irtani. „Ha a nagy bűnöktől szabad akarsz lenni, utáld a kicsiket.” (Ferreri Szent Vince)
 
6. Családi élet. A helyes sorrend: szeretem Istent – ez az első. Szeretem a családomat – ez a második. Szeretem Isten szolgálatát, amit végzek – ez csak a harmadik!
 
7. Alázatosság – maradjak tanítható, tanulékony. Össze kell töretnünk, vállalnunk kell a megtöretést. Elismerem a bűneimet. Mária példáján elmélkedni: Ő milyen kicsi, és Isten milyen nagy…
 
8. Szabadság az anyagi és lelki javaktól. Képesnek kell lenni Istenért mindent elhagyni. Nem az kell, amit akarok, hogy legyen, hanem kiválogatni, hogy mire van valóban szükségem. Függetlenné lenni a szellemi javaktól is – Istent önmagáért szeretni és nem a javakért, amiket adhat.
 
9. A közösség fontossága. Ne válj le a közösségedről! „Krisztus teste” különbözteti meg, hogy mi a te karizmád, amivel szolgálhatsz.
 
10.  Szeretet – szeretet nélkül a csoda is csak statisztikai adat. Imádkozni kell azért, hogy szeressem azokat, akik felé szolgálok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése