A korábban katolikus Belgiumban (11,5 millió lakos) a hivatalos statisztikák szerint naponta "öt öngyilkosság történik".

A 15-44 évesek körében az öngyilkosság a vezető halálozási ok. Több férfi, mint nő ölte meg magát. A belga kormány "az öngyilkosság megelőzése érdekében" irányelveket tett közzé.

Csak Litvánia, Szlovénia, Lettország és Magyarország áll rosszabbul, olyan országok, amelyek - Lettország kivételével - erős katolikus háttérrel rendelkeznek.

A belga adatok azonban félrevezetőek, mert az orvosi asszisztált öngyilkosságot nem számítják bele. Így az öngyilkosságok valós száma több mint 11 naponta.

Belgium 19 éve propagálja az orvosi öngyilkosságot. Bárki, a legkülönbözőbb okokból, bármely életkorban találhat olyan orvost, aki hajlandó megölni őt a "méltóság" nevében - írja a Tempi.it (május 28).

"Hogyan csodálkozhatnak a belga hatóságok, amelyek a halál ilyen kultúráját ápolták, hogy egyre többen és többen ölhetik meg magukat anélkül, hogy az állami bürokrácián keresztülmenne? Ez az igazi rejtély".

https://gloria.tv/post/fQS2TWURiECo1GfupRgP86gRF