Az 51 éves Stephen Mamza nigériai Yola püspöke 86 lakóegységet épít, köztük egy templomot, egy mecsetet és egy iskolát. A punchng.com lapnak (április 11) elmondta, hogy a komplexumot hamarosan felavatják.

A yolai egyházmegye gondoskodik a Boko Haram menekültekről. Egy adott időpontban több mint 3000 ember élt az egyház területén. A legtöbben hazatértek, de 86 család - köztük 10-12 muszlim család - még mindig ott van. Ezért Mamza épített egy helyet, ahová áttelepíthetik őket.

A pénzt a német püspökökhöz tartozó segélyszervezettől kapták. Mamza elismeri, hogy hívei nem gondolják, hogy egy mecset építése "jó gesztus", de ő azt válaszolja, hogy számára ez "csak" egy mecset építése "úgy, ahogy mi építettünk templomot a keresztényeknek".

Mamza mecsetében azt fogják tanítani a hívőknek, hogy Krisztust nem feszítették keresztre (Korán 4:157), hogy nem ő Isten fia, és hogy aki ezt hiszi, az átkozott (Korán 9:30), és hogy akik hisznek Krisztus istenségében, hitetlenek (Korán 5:17), hogy a Szentháromságban való hit "túlzás" (Korán 4:171, 19:35), és hogy az iszlámot el nem fogadó keresztények ellen harcolni kell és le kell igázni őket (Korán 9:29).

https://gloria.tv/post/iw43bB2mQH9F3waWGBMzg2PU4