Viganó érsek "hideg bürokratikus prózának" minősítette a Vallási Kongregáció által a megszentelt élet XXV. napja alkalmából kiadott levelet.

Február 1-i nyilatkozatában Viganó megjegyezte, hogy a levelet "az Igazságügyi Minisztérium szürke orwelli irodái adták ki", nem pedig a római dikasztérium, amely állítólag az összes katolikus vallást vezetné.

A levelet Braz de Aviz bíboros és titkára, Carballo érsek írja alá, akik Viganó számára "utánozhatatlan csillagként tündökölnek a Bergoglio-Kúria égboltján".

Fecsegnek "a testvériség és a társadalmi barátság új álmában", és felkérik a híveket, hogy legyenek "az egyetemes testvériség építészei", "közös otthonunk őrei" és "mindenki testvérei, hittől függetlenül".

Viganó nyilvánvalóan kijelenti: Az ilyen "hittel függetlenül" meghívás feleslegessé teszi a keresztséget, a megváltást, az egyházat és még magát Istent is.

A Vatikán jelenlegi frázisfaragó Braz/Carballo azt mondja a szegény híveknek, hogy találják meg a "kíséret", az "átalakulás" és a "teremtés" módját. Ez Viganó számára kódolt meghívás, amely tagadja az eredeti karizma iránti hűséget, átneveli azokat, akik ellenállnak, és erőszakkal korlátozzák az ellenszenveseket.

Viganó a levél frenetikus "a találkozás és a párbeszéd kultúrájának" hirdetéséta vallási közömbösség és az ismerős ökumenizmus alkalmazásaként értelmezi.

https://gloria.tv/post/oy7bYCyELuuc4DiCy2zKECFWP

A Covid-19 oltás objektíve erkölcstelen, mert abortált gyermekek sejtjeit használja fel - írta Viganó érsek egy névtelen paphoz intézett január 31-i levelében.

A Hittani Kongregáció (CDF) által közzétett vakcina indoklása Viganó számára nem megfelelő és "udvarhölgyi engedelmesség a közvetlen felettes (= Ferenc pápa) tekintélyelvűségének."

Viganó azzal vádolja a CDF-et, hogy szándékosan figyelmen kívül hagyta azt, hogy az eredeti magzati sejtek "felfrissítéséhez" új gyermekeket időszakosan el kell vetetni.

Ez azt mutatja Viganó számára, hogy a CDF "szándékos hajlandósága", miszerint az abortusz által létrejött vakcinák erkölcsileg elfogadhatók: "Ezt a fajta emberi áldozat a legszegényebb és legvéresebb forma, de a Szentszék dikasztériuma elhanyagolhatónak tartja".

Ezenkívül a gyülekezet figyelmen kívül hagyja az egyes vakcinák által kiváltott genetikai manipulációkat is - Viganó hozzáteszi: "De a CDF szigorúan kerüli az emberi kísérletezés erkölcsének kommentálását."

https://gloria.tv/post/atPGfse3fuiX4FFeiqkELW4Jq