2021. január 11., hétfő

Vízkereszt ünnepe - Hamispróféta szemben a hagyománnyal (ismét és ismét)

 

Január 6-a Vízkereszt (Háromszentkirályok) főünnepe. Most, az ünnep nyolcadában, érdemes meghallgatni, hogy mit üzen egy II. vatikáni zsinat előtti Misszále (1944-ből) arról, „hogyan üljük meg a Vízkeresztet?”.

1. Adjunk hálát a katolikus hitért, mely csillagként felragyogott a lelkünkben és Istenhez vezet. És egyúttal fogadjuk meg, hogy a három királyokhoz hasonlóan követjük e csillagnak, a katolikus hitnek minden tanítását.

2. Ezen az életutunkon mi is három ajándékot viszünk: az istenszeretet
aranyát, az imádság tömjénét és az önmegtagadás, a bűnbánat mirháját.

3. A liturgikus szokásokból kettőt megtartunk: viszünk haza szentelt vizet és sokszor használjuk, mint az Egyház szentelményét. Megáldatjuk házunkat és felírjuk G. + M. + B. nevét.

4. Ezen idő alatt kétszeresen buzgólkodunk az Egyház szándékának megfelelően a pogány missziók ügyéért. Imádkozunk – és adakozunk.


„Ferenc pápa” viszont sajnos 1.) nem tartja meg a katolikus hit minden tanítását (átírta a katekizmust); 2.) nem biztat bűnbánatra (pl. jóváhagyta a házasságtörő kapcsolatban élők önmegtartóztatás és megtérés nélküli szentségekhez járulását); 3.) a liturgikus szokásokat és szabályokat is inkább megváltoztatja, nem megtartja 4.) nem tartja szükségesnek a pogányok megtérítését (hiszen: "a keresztség megléte vagy hiánya mindegy").

https://gloria.tv/post/M3b9gy8jcCkx33VWiFHWUpz3D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése