A 7. kiengesztelődési találkozón 2013-ban szövetséget kötöttünk őrangyalunkkal és az összes szent angyallal. Az erre való felkészítő elmélkedésben ez hangzott el: "Nagyon érezzük a széthúzó, a megosztó erőket nemcsak a világban, hanem az egyházon belül, az engesztelőkön belül is. Ennek a találkozónak egyik fő tétje, hogy engedünk-e magunk között ezeknek a széthúzó erőknek, vagy ellenállunk, és minden áron megőrizzük az egységet. A sátán szét akar mindent dobálni. Elsősorban az engesztelőket, utána az Egyházat, a keresztényeket, a nemzeteket, és tönkre akarja tenni teljesen az ember és az anyagvilág egységét is. Az angyal összekötő kapocs Isten és az ember, valamint az anyagvilág között."
Ha már öt évvel ezelőtt gond volt az engesztelők közötti széthúzás, megosztottság, akkor mit szóljunk ahhoz, amit most tapasztalunk. A Szent Anna-réten szeptember első szombatján ezt a szövetséget szeretnénk megújítani. De hosszú idő nem lesz a rá való felkészülésre. Ezért aki teheti, olvassa el az erre felkészítő elmélkedést!
A Szent Anna-réten cönákulum formájában zajlanak júliustól a szentmisék. Szeptember a főangyalok hónapja is.
Az angyalokkal való együttműködés fontosságáról szó van a Máriás Papi Mozgalom kék könyvében is. Az 1987. szeptember 29-i üzenetben ez olvasható. "Szeplőtele Szívem fényének angyalai most gyűjtik össze  mindenfelől a választottakat, akik arra hivatottak, hogy harcoljanak győzelmes seregemben. Megjelölnek benneteket pecsétemmel. Erős fegyverzettel látnak el benneteket a küzdelemre. Megvédenek benneteket pajzsommal... Elérkezett a végső küzdelem ideje. Ezért rendkívüli módon lépnek közbe az Úr angyalai, és minden nap odaállnak mindnyájatok mellé, hogy vezessenek, megvédjenek, és megerősítsenek benneteket. Ahogy ezekben az időkben a démonoknak és minden gonosz szellemnek nagy szabadsága van ördögi megnyilatkozásaikra, úgy hivatottak most az Úr angyalai arra, hogy tervem legfontosabb részét véghezvigyék. Ég és föld egyesül a nagy küzdelemnek ebben az órájában. Felszólítalak tehát benneteket, alkossatok mindnyájan egységet az angyalokkal és a mennyország szentjeivel!
Ma létkérdés önmagunk Szűzanyának szentelése mellett a szent angyalokkal való szövetségkötés is, és annak mindennapjainkban való megélése.

http://engesztelok.hu/szent-anna-ret/1352-a-szent-angyalokkal-kotott-szovetseg-megujitasa