Anglia és Wales katolikus iskoláiban a nyomtatványokról törölték az apa és anya kifejezést. Az történt ugyanis, hogy egy apa vagy egy anya gyermekének egy katolikus magániskolába való beíratása után feljelentette az iskolát diszkrimináció miatt annál a kormányzati intézménynél, mely az iskolák engedélyezésével foglalkozik.
A vád szerint az egyik, London délnyugati részében működő katolikus iskola olyan jelentkezési lapot használ, mely diszkrimináló a homoszexuálisok és egy gyermekét egyedül nevelő személy számára. Olyan nyomtatványa van az iskolának, melyen „apa” és „anya” rubrika szerepel, és egy kiegészítő nyomtatvány egy egyedülálló „szülőrész” vagy neveléssel megbízott rubrikával.
Elsőnek természetesen az a logikus kérdés merül fel, miért akarja valaki egy katolikus magániskolába beíratni gyermekét, amivel önként vállalt aktust hoz, hogy aztán egyidőben vádat emeljen ezen iskola ellen.
De persze ilyen józan kérdésekkel senki nem foglalkozik, az üggyel megbízott bíró sem, aki azt a végzést hozta, hogy a „szülőrész” pontos definíció hiányában az „apa” és „anya” szó használata „megszorítást” jelenthet. A vádló maga is pont így érvelt, amikor benyújtotta keresetét. Vagyis: ha egy nyomtatványon az egyik helyen, az „apa” és „anya” szót használják, akkor nem szabad egy másik helyen a „szülőrész” szót használni, mert ezzel az a benyomás keletkezhet, hogy csak az apa és az anya számítanak szülőknek. Ezáltal a homoszexuálisok, az elváltak, az együttélők, az örökbefogadók és mások kirekesztettnek érezhetik magukat, ha gyermeküket Angliában katolikus iskolába akarják küldeni.
Anglia és Wales püspöki konferenciája rögtön térdre hullott a „diszkrimináció” szó hallatán, és minden katolikus iskolának előírta, hogy nyomtatványaikról töröljék az apa és anya szót, mert az angol jog ezeket a szavakat már nem ismeri.
Alan Smithers nevelésügyi szakértő, a Buckingham Egyetem egyik igazgatója a Sunday Times újságban bírálta az ítéletet: „Társadalmunk a családra épít, és a legtöbb embernek van apja és anyja. Ha csak egy szülő van, akkor az értelemszerűen a rávonatkozó rubrikát tölti ki a nyilatkozaton.” Ez nem okozhat nagy nehézséget. Sajnálatos, hogy országunkban nincs kormányzati hivatala a józan emberi észnek. Ha már vannak olyan emberek, akiket a józan ész nem tart vissza az őrültségektől, akkor legalább lennie kéne egy bírónak, aki rendre utasítja őket. Ehelyett és bürokratikusan uniformizált társadalomban eltörlik az apát és anyát, holott ezek régebbiek minden államnál és bürokráciánál, mert az ember lényegéhez tartoznak.

(forrás: www.katholisches.info – 2017. november 17.)
http://www.katolikus-honlap.hu/1701/sum-hirek2.htm