2017. október 9., hétfő

Burke bíboros: „Oroszország felajánlása a Szűzanyának nem történt meg az általa kért módon.

Szövegközi kép 1

IRVING, Texas, Október 9. (LifeSiteNews) — “Nyilvánvaló, hogy a felajánlás (Oroszországé) nem történt meg olyan módon, ahogy a Szűzanya kérte” – mondta Raymond Burke vatikáni bíboros a hétvégén a fatimai jelenések századik évfordulója alkalmából tartott találkozón az esemény csúcspontjaként elmondott beszédében.
Hozzátette: „Egy pillanatig sem kételkedem abban, hogy Szent II. János Pál pápa eltökélt volt a felajánlás véghezvitelében 1984. március 24-én és abban, hogy a Szűzanya elfogadta azt.”
Ugyanakkor a bíboros megjegyezte: “Égetően szükséges ma is a megtérés az ateista materializmusból és kommunizmusból, valamint Oroszország felajánlása Szűz Mária Szeplőtelen Szívének oly módon, ahogyan azt Ő kérte.”
A vatikáni legfelsőbb bíróság korábbi feje egyúttal megismételte felhívását, melyet korábban, májusban a római Élet Fórumon intézett a hívek felé: dolgozzanak és imádkozzanak, hogy megvalósulhasson Oroszország felajánlása a Szűzanya Szeplőtelen Szívének az általa meghagyott módon. A bíboros idézte a jól ismert fatimai titok végét, amelyben a Szűzanya így jövendölt: „Végül Szeplőtelen Szívem győzedelmeskedni fog, a Szentatya felajánlja nekem Oroszországot, Oroszország megtér és a földre a béke korszaka köszönt.”
A konferencián 700 résztvevő jelent meg, ezzel a fatimai jelenések százéves évfordulójának legjelentősebb észak-amerikai eseményévé avatva azt. Burke bíboros, akit több ízben is felállva ünnepelt a hallgatóság, előadásában részletesen foglalkozott a fatimai üzenetekkel, a Szűzanya jövendöléseivel, és a várható következményekkel, amennyiben nem fogadjuk meg intelmeit. A főpap szerint közvetlen kapcsolat van a harmadik titok közismert jövendölése, amely a papok és szerzetesek üldöztetéséről és vértanúságáról, valamint egy pápa haláláról szól, és az Egyház jelenlegi súlyos válsága között.
“Az Egyház pásztorainak, a Szentatyának, vele egyetértésben a püspököknek és legfőbb munkatársaiknak, a papoknak feladata a hit bátor továbbadása a maga teljességében” – tette hozzá. “Ennél fogva a harmadik titok különösképpen szól azoknak, akik pásztori szolgálatot látnak el az egyházban. Ha ők nem adják át a hitet, az Egyház változatlan tanításával és gyakorlatával összhangban, ha felszínes, zavaros vagy világias módon viszonyulnak hozzá, hallgatásuk a szó szoros értelmében véve halálos fenyegetést jelent azon lelkek számára, akiknek a gondozására felszentelték őket.”
Burke bíboros, aki a hit védelmében maga is nyilvános elszenvedője volt különböző nehézségeknek, így folytatta: “Soha ne féljünk elfogadni a szenvedést, mely Krisztus melletti kiállásunk miatt ér minket, hiszen Ő a mi szívünk igazi kincse.”
“Nem szabad kétségbeesnünk, emlékezzünk rá, hogy a Szent Szűz Szeplőtelen Szíve a dicsőségbe emeltetett, és sohasem szűnik meg szeretve értünk dobogni, akiket isteni fia Neki adott, amikor a kereszten haldokolt.” – mondta.
A bíboros Szent II. János Pál pápának 1982-ben, – a világ a Szűzanya Szeplőtelen Szíve számára történő felajánlása során- mondott szavaival fejezte be előadását: „Mária felhívása (a felajánlásra) nem csak a múlt korokra szólt. Ennek a felhívásnak minden nemzedék eleget kell, hogy tegyen, az ’idők jelei’ újabb és újabb megnyilvánulásainak megfelelően. Szünet nélkül vissza kell térnünk ehhez a felhíváshoz és szünet nélkül újra vállalnunk kell.”
A Catholic Action által szervezett eseményt bemutató videók hamarosan elérhetőek lesznek a szervezet honlapján.
Írta: John-Henry Westen Fordította: Sályi Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése