A kép illusztráció (forrás: police.hu)
Kábítószer-terjesztést támogat, a drogellenes rendőri fellépést elfogadhatatlannak tartja, ellenvéleményt nem tűr, és mindehhez olvasói támogatását kéri egy liberális sajtóorgánum, melynek alkalmazottai saját bevallásuk szerint is tudatmódosító-szert használnak.
„Attilánál a rendőrök csekély mennyiségű marihuánát találtak. Bevitték a rendőrségre, kihallgatták, vizeletvizsgálatot végeztek.” – írja a 444.hu. A lap beszámolójából kiderült, hogy egy liberális drogbárban tiltott kábítószereket foglaltak le a rendőrök. A rendezvényen ráadásul egy gyűjtést folytattak az ott megjelent személyek, hogy az ott befolyt összegből később egy nyári fesztiválon a kendert népszerűsítsék.
A nyári fesztiválon, ahogy az aurórás programon is azt akarták bemutatni, hogy a kender milyen sok mindenre használható” – írja a liberális lap, ami egyébként elfogadhatatlannak tartja a drogellenes rendőri fellépést, és ezzel szemben annyira nem tűr ellentmondást, hogy a cikk alatt a hozzászólást nem engedélyezte.
Nem meglepő, hogy a cikk szerzője ilyen nyíltan a kábítószerhasználat oldalára áll: tavaly április 26.-án a Magyar Idők konzervatív napilap arra hívta fel a figyelmet, hogy a 444.hu egy alkalmazottja a weboldalon gyakorlatilag teljesen nyíltan értekezik saját drogfogyasztási szokásairól.
“Két napja tette közzé az írást Szily László, a 444.hu munkatársa arról, hogy milyen hatással vannak íráskészségére a különböző tudatmódosító szerek, egyben fogyasztóvédelmi szempontból is tesztelt egy még ma legálisnak számító teljesítményfokozót.”– írták.
A kormány 2014. december 5-én javasolta a 12 és 18 év közöttiek, az újságírók és politikusok körében kötelező drogteszt bevezetését. A javaslat szerint kiskorúak esetében csak a szülő kapná meg a teszt eredményét, de az újságírókét nyilvánosságra hoznák. A kötelező drogteszt elgondolása akkor a sajtóreakciókon – az újságírók tömeges ellenállásán – megbukott.
A liberális lap a kábítószer-használat mellett kiálló cikk alatt azt írta: „A 444 ingyenes, de nem ingyen készül. Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!”
A lap korábban egy etnikai indíttatásból elkövetett gyűlöletbűncselekmény elkövetőjét is védelmébe vette, ahol szintén nem engedélyezték a hozzászólást, az esetleges ellenvélemények megjelenésétől tartva. Maga a hírportál egyébként rendelkezik beépített kommentelési lehetőséggel, de a hozzászólásokat – az azokban megfogalmazott vélemények alapján – előzetesen cenzúrázzák.

http://www.hidfo.ru/2017/06/novekednek-es-fejlodnek-mint-az-illegalis-kendernoveny/