2015. január 9., péntek

Felháborító: A gyermekeknek nem azonos nemű “szülőkre” van szükségük



Nemrégiben az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) hivatalos állásfoglalást adott ki a “szexuális orientációról és nemi identitásról” (“Eliminating discrimination against children and parents based on sexual orientation and/or gender identity”), amelyben hivatalosan támogatja az azonos nemű párok "szülőként" való elismerését, továbbá sürgeti az olyan törvények eltörlését, amelyek megakadályozzák a homoszexalitás megismerését a gyermekek körében. Emellett a gyermekek jogainak és érdekeinek “védelmében” támogatja a “társadalmi normák megváltoztatását” a homoszexuális viselkedéssel kapcsolatosan. Ennek érdekében hatalmas anyagi forrásokat használnak fel és latba vetik nemzetközi befolyásukat. Kérjük, írja alá petíciónkat, hogy megállítsuk ezt a folyamatot!
Az állásfoglalásban a UNICEF kitér arra, hogy munkája során a “Gyermek jogairól szóló egyezmény vezérli, arra törekszik, hogy a gyermek jogait a gyermekekkel szembeni viselkedésmód hosszútávú etikai alapelveként és nemzetközi irányvonalaként határozza meg”.
Ám az állásfoglalás szöges ellentétben áll mindezekkel: olyan fogalmakat és álláspontokat mutat be, amelyeknek nincs valós alapja a nemzetközi egyezményekben, távol állnak az etikai alapelvektől és a nemzetközi irányvonalaktól, mi több, a gyermek jogait és valós érdekeit ássák alá.
A jelentés 2. oldalán kifejti a “szexuális orientáció”, “nemi identitás” és “LMBT” fogalmakat.  Ezen fogalmakat nem definiálják, de még csak meg sem említik a nemzetközi emberi jogi vagy gyermekjogi dokumentumok. Számos ENSZ tagállam egyértelműen elutasította korábban ezen fogalmak használatát a nemzetközi jog terén.A UNICEF nem kapott felhatalmazást arra, hogy bevezesse ezeket az új fogalmakat a nemzetközi gyakorlatba.
A 4. oldalon ez áll: “A UNICEF támogatja olyan törvények életbe lépését, amelyek biztosítják az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) párok és gyermekeik családi kapcsolatának jogi elismerését”.  A dokumentum máshol is utal az “LMBT szülőségre”, amely ellentétben áll a nemzetközi egyezményekkel, mint például az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának fogalmaival.
Az azonos nemű párok “szülőségének” előmozdítását nem támasztják alá a nemzetközi dokumentumok, a UNICEF nem védi ezzel a lépéssel a gyermek jogait és túllépi hatáskörét.
A UNICEF-nek az éhező gyermekek megfelelő  élelmezéséről,  a nélkülözők orvosi ellátásáról és alapszintű oktatásáról, nem pedig az azonos nemű “szülőkről” kell gondoskodnia.
A UNICEF nem egy anyagilag független szervezet. AZ ENSZ egyik szakosított szerve, melyet többnyire a tagállamok finanszíroznak – az adófizetők pénzéből.  2013-ban a UNICEF bevételének 60%-a származott a  kormányoktól, azaz az adófizetőktől (Magyarország 776 651 USD-ral, megközelítőleg 174 millió forinttal támogatta a tevékenységét).
Kérjük a UNICEF-et, hogy ne lépje túl a hatáskörét és vonja vissza az állásfoglalást, továbbá kérjük a kormányt, hogy fontolja meg a UNICEF támogatását, amíg ezt az irányt követi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése