Európa el kell fogadjon egy törvényt, ami védelmezi a hívők érzelmeit és vallási meggyőződését - mondja Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának elnöke, a Rosszija24 TV-csatornának nyilatkozva. "Véleményem szerint Európának egy a hívőket védő törvényre van szüksége. Természetesen ezt a franciáknak és németeknek kell eldöntenie. Egyértelmű, hogy az európai országok jogi rendszerébe védelmi mechanizmusokat kell beépíteni minden vallásellenes tevékenységgel szemben. Úgy gondolom, ezt már rég meg kellett volna lépni."
Puskov szerint amennyiben az Európai Unió tovább folytatja a vallások gúnyolását, különösen az iszlám vallás követőinek provokálását, az csak a terrorelhárítást fogja bőségesen munkával ellátni.
Hídfő.net.ru | Alekszej Puskov
Az oroszországi jog például szolgálhatna az ilyen törvények elkészítésében.
A hívőket védő orosz törvénykezés ismeri a vallásellenes extrémizmus fogalmát, ami a Charlie Hebdo féle hetilapok szerzőinek egy-egy remekművük után 18 év szabadságvesztésig kiterjedő büntetést szab ki. Hazai térfélen az Index.hu lenne az első érintett egy ilyen törvény meghozásában, de gyakorlatilag az összes liberális újságírót be lehetne zárni vallásellenes extrémizmusért, ami kiváló eleme lenne a kormány országvédelmi programjának. A liberális sajtó ugyanis nem csak a vallásokkal szemben folytat lejárató kampányt, de bizonyítottan külföldi titkosszolgálatokkal folytat együttműködést, és részt vesz a kormányellenes megmozdulások tömegbázissal ellátásában, azzal, hogy a nyugatról szervezett álcivil csoportok megmozdulásait rendszeresen reklámozza.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/12/europanak-hivoket-vedo-torvenyekre-van-szuksege