Több magyarországi media is lehozta adásban a főhírek között azt a Reuters féle riporttöredéket, ami a Donbasszban harcoló milicistáknál, és az ukrán csapatoknál harcoló nőkről szól. Az érdekesség, hogy a milíciát milíciának nevezték, nem lázadóknak, terroristáknak, stb., és hogy míg az ukrán csapatoknál egyetlen nőről volt szó, aki a Nemzeti Gárda kötelékében egészségügyi ápolóként funkcionál, addig a felkelők oldalán lévő nőkről több példát is hoztak, és időarányban 70%-ban szólt róluk a riport. Egy Irina nevű lány a milíciától, aki felderítő, azt mondja, hogy mikor a lakásában otthon volt és hullottak a gránátok meg a rakéták, sokkal jobban félt, állandóan rettegett. Ha így is-úgy is benne van a félelem ilyen szinten az életében, akkor jobb, ha értelmes dolgot választ, ahol a félelem ugyanúgy jelen van, de nem olyan szinten, és nem a tehetetlen félelem igazgatja a sorsát. Azt is elmondja, hogy akik a férfiak közül bent Donyeckben söröznek, ahelyett, hogy a fronton harcolnának, azok nem igazi férfiak, azok nadrágba öltözött nők, vagy még azok se.
A riport zárásaként elmondják - és ezt már a magyar média teszi hozzzá -, hogy a kurd Peshmerga alakulatoknál ugyanúgy jelen vannak női tagok a harccsoportokban, az Iszlám Állam elnevezésű terrorista csoport elleni küzdelemben, mint például az a kurd nő, aki Kobani ostrománál felrobbantotta magát, megölve ezzel ismeretlen számú terroristát is. Csakhogy, a liberális media itt csúsztat - a nő nem a Pesmerga tagja volt, hanem az észak-szíriai Kurd Autonóm Terület Védelmi Erőié. A két kurd fegyveres szervezet nem ugyanaz. A Pesmerga a CIA és a Moszad befolyása alatt áll, az USA és Izrael (az egyéb csatlós országokkal, köztük hazánkkal együtt) már több mint 15 éve támogatja pénzzel és fegyverrel a Pesmergát, amely az Iraki Kurdisztán Régió fegyveres ereje. A Pesmerga főparancsnoka a régió elnöke, Maszud Barzani, a Kurd Demokrata Párt elnöke, aki családi hagyományok - apja Musztafa Barzani, és az iszlámról a judaizmusra áttért nagybátyja, Ahmed Barzani - révén intenzív, és jó kapcsolatokat ápol a két titkosszolgálati szervvel, és hagyományosan ellenséges az észak-szíriai kurd szervezetekkel.
A magát megadni nem akaró, utolsó töltényig harcoló Arin Mirkan az észak-szíriai Kurd Autonóm Terület Védelmi Erői kötelékében vett részt az IS terrorista hadoszlopának feltartóztatásában. A Védelmi Erő tisztában volt vele, hogy a hatalmas túlerővel szemben nem fogják tudni sikerrel felvenni a harcot, a cél az volt, hogy a vahabita ámokfutókat addig tartóztassák fel, ameddig csak lehet, így nyerve időt a városból elmenekülő kurd civilek számára, akik között jobbára öregek, nők és gyerekek voltak, - köztük Arin Mirkan két gyermeke is. A menekülő civileket megfigyelők szerint az USA vadászgépei többször bombázták, az amerikai parancsnokság szerint “tévedésből”.
Erdogan török elnök parancsára a Kobani körüli szír-török határszakasz ugyancsak kurdok lakta törökországi oldalát a török hadsereg nagy erőkkel kivonulva lezárta, megakadályozva ezzel kurd önkéntesek csatlakozását a Kobani körül lassan bekerített véderőhöz. Arin Mirkan pedig miután utolsó töltényét is ellőtte, az őt körbevevő terroristák gyűrűjében felrobbantotta magát.
Amit ez a nő elkövetett, két gyermeket hagyva maga után, az olyan példa, ami nagyon ritkán fordul elő. Ez nem az öngyilkos, civileket mészároló, ideológiailag agymosott csecsen nők-féle stílus. Ez a nő harcolt a végsőkig, a népéért, a gyermekeiért a város körüli kurd védgyűrűben, és mikor nyilvánvalóvá vált, hogy nincs kiút, akkor robbantotta fel magát, úgy, hogy még egypár IS ördögöt is a pokolra küldött. A hősiesség ilyen szintű megnyilvánulása nagyon ritka, ezt mindannyian tudjuk. Nemhiába lázadtak fel a kurdok azonnal Európa szerte. Van egy hősük, egy mártír hősük. A hős anya képzeténél nagyobb szellemi töltet nincsen a világon. Egész Európa - vagy az EU, ha jobban tetszik - nem tud felmutatni egy ilyen szintű mártír hőst évtizedek óta, nemhogy nőben, de férfiban sem. Németországról (ahol a legtöbb Európában lévő kurd él) pedig ne is beszéljünk.
Ez egy akkora szellemi töltet, hogy az egész EU parlament csöndben, és lehajtott fejjel vette tudomásul, amikor a kurdok a Kobani körüli eseményekkel kapcsolatos atlantista magatartás elleni tiltakozás keretében bevonultak oda csütörtökön. Törökországban tíz év óta nem látott méretű kurd tüntetések vannak, a hatalom erőszakszervezetei több helyen a tömegbe lőttek, és már több mint 15-re tehető a halálos áldozatok száma. Erdogan tankokat vezényelt nemcsak a kurdok lakta nagyobb városok, de Ankara és Isztambul utcáira is.
Amit pedig a nemzetközi és magyar liberális media tesz ezzel kapcsolatban, az egy nagyon alattomos manipulálás. A valamennyire tisztánlátó emberek megörülnek, hogy végre egy pártatlan hír, hiszen a donbasszi felkelők oldalán harcoló nőket majdhogynem pozitív színben tünteti fel, és részletesen foglalkozik velük, aztán a végén elsütik azt a kicsinek tűnő, csúsztatott hazugságot a kurd nő (a mi megfogalmazásunkban hős kurd anya) szervezeti hovatartozásával kapcsolatban.
Ha az atlantista oldal liberálisainak hősök kellenek, neveljenek ki maguknak. De mivel az egész szellemiségük a hősi életvitel anti-szellemisége, így nem tudnak mást, csak ellopni a hősöket. Mert lopni azt tudnak, az biztos.
Mi pedig tisztelettel hajtunk fejet Arin Mirkan emléke előtt.


http://www.hidfo.net/2014/10/13/liberalis-media-csusztatasai-arin-mirkan-emlekere