2014. április 25., péntek

Agyonvágott egy férfit II. János Pál keresztje


Ómen a 2005-ben elhunyt katolikus egyházfő vasárnapi szentté avatása előtt.
Eldőlt és megölt egy férfit szerdán egy II. János Pál tiszteletére emelt kereszt az észak-olaszországi Cevo mellett – írja az AFP francia hírügynökség. A 30 méteres fakeresztről egy ünnepségen tört el és vált le a rá felfüggesztett 600 kilogrammos Jézus Krisztus-szobor, amely azonnal végzett a férfival, a 21 éves Marco Gusminivel. Egy másik embert sérülések és sokk miatt kórházba vittek.
A 2005-ben elhunyt katolikus egyházfőt, II. János Pált egyik elődjével, XXIII. Jánossal együtt vasárnap avatták a Vatikánban szentté. Azt a keresztet, amely Gusminit most maga alá temette, tizenhat éve, 1998-ban emelték a tiszteletére egy bresciai látogatás miatt. Cevóba innen vitték a halála évében. A kábelekkel rögzített kereszt – Enrico Job szobrász műve – egyébként hajlított alakú volt. Ez az AFP cikke szerint a második világháború alatt szerzett sebekre akart emlékeztetni.
Az ünnepségen, amelyen Gusmini meghalt, részt vett egy gyermekekből álló csoport is.
II. János Pál keresztje nem az első, amely embert öl Olaszországban. Nyolc éve a dél-olaszországi Sant’Onofriában vágott agyon egy eldőlt fémkereszt egy 72 éves asszonyt.
(NOL)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése