2014. január 29., szerda

Kirill pátriárka útmutatást adott a törvényhozóknak

Az Orosz Ortodox Egyház vezetője a parlament felsőháza előtt tartott beszédében felszólította a képviselőket, hogy a helyi szintű tiltásokat követően állami szinten is tiltsák be a homoszexuális házasságkötések engedélyezését. Kirill pátriárka elmondta, ez a család intézményének védelmére tett elkerülhetetlen óvintézkedés. "Sajnos mostanra a nemzetközi viták középpontjába került ez a kérdés, így egyértelműen ki kell jelentenünk; a házasság egy férfi és egy nő egyesülését jelenti, szeretetben és kölcsönös megértésben, annak céljából, hogy gyermekeik világra jöjjenek".
Kirill pátriárka egyben ígéretet tett arra is, hogy az egyház támogatást nyújt minden országnak, mely a tradicionális keresztény értékek mellett nyíltan kiáll, de ez nem politikai befolyásra törekvést, pusztán a kereszténység védelmét jelenti. Amikor az állam alapvető erkölcsi normák védelmének érdekében hoz meg egy intézkedést, az nem is feltétlen vallásosságot jelent, hanem azt, hogy az állam a jóság védelmében cselekszik, ami pusztán logikai alapon is minden állam érdeke.
A törvényhozókhoz intézett felhívásában azt is kifejtette, hogy a vallási oktatás terjesztése több téren is segíti a hatóságok munkáját, segít az extrémizmus és terrorizmus elleni harcban. A jól felkészült, hitében erős ember intellektuális ellenállást fejt ki mind az iszlám fanatizmusával, mind pedig a tömegkultúra hedonizmusával és agressziójával szemben. Vagyis az extrémizmus elleni fellépés egyértelműen a szélsőségesen társadalomellenes nyugati tömegkultúra visszaszorítását jelenti.
Az Orosz Ortodox Egyház soha nem fogadta el az azonosneműek "házasságkötését", korábban az egyház képviselőinek egy-egy felszólalása köré is hatalmas botrányokat kerített a nyugati média, főként azokban az országokban, ahol a politikai vezetők egy része homoszexuális és emiatt személyesen sértve érezte magát. Oroszországban szintén a politikai közbeszéd tárgyává vált a társadalom betegségeinek visszaszorítása, miután Moszkva betiltotta az orosz gyermekek örökbeadását a nyugaton házastársaknak elismert homoszexuálisok számára. A törvényhozás visszautasította a nyugati országok vádaskodását, ugyanis a vonatkozó törvények nem "kirekesztőek", hanem a gyermekek védelmében lettek meghozva. Minden gyermeknek joga ugyanis, hogy egészséges családban és nyugodt környezetben nőjön fel, a homoszexuálisok kétes életvitele pedig nem felel meg ennek a követelménynek.
Ezek a törvények hazánk számára is példaértékűek, egy nemrég publikált tanulmány szerint ugyanis a budapesti "melegbárok" látogatói évente több mint 100 különböző személlyel létesítenek szexuális kapcsolatot. El lehet képzelni, milyen környezetben nőhet fel egy olyan gyermek, akit homoszexuálisoknak adnak örökbe. Az Orosz Ortodox Egyház mindig is nyíltan kiállt a kereszténység és az egészséges életvitel védelmében, ami példaértékű nem csak a magyar törvényhozás, de a hazánkban működő hanyatló nyugati kereszténység számára is.

http://www.hidfo.net/2014/01/29/kirill-patriarka-utmutatast-adott-torvenyhozoknak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése