2013. szeptember 19., csütörtök

Már nem bűn a nyilvános maszturbálás a svédeknél

Legalizálták Svédországban, legalábbis bizonyos keretek közé "terelték".

Engedélyezték a svédeknél a nyilvános maszturbálást, azaz immár nem számít bűnnek, ha egy férfi előveszi a férfiasságát, és – akár járókelők szeme láttára – kimondottan a saját maga örömére tesz, nem zaklatva, molesztával ezzel másokat.
Mindezt egy idén júniusban történt eset bírósági döntése eredményezte. Akkor egy 65 éves férfi a Stockholm melletti, Drevviken tengerpartján elővette a péniszét, beleélvezett az óceánba. A „magamutogató” ellen közszeméremsértés miatt indult eljárás, mondván mások szeme láttára végzett önkielégítést. A bíróság azonban múlt héten felmentette a vád alól, arra hivatkozva, hogy nem követett el bűncselekményt (ellentétben azzal, ha valaki szexuálisan molesztál egy másik embert), mivel nem közvetlenül egy bizonyos személynek maszturbált, hanem „csak úgy”, „bele a világba”. Ezáltal pedig senkit sem sértett meg, senkit sem veszélyeztetett.
Mint a Södertörn-i kerületi bíróság kimondta, a férfi nem követett el bűncselekményt, s ezzel a döntéssel az ügyész is egyetértett. „Szerintem ésszerű a bírósági döntés, mindebből pedig az következik, hogy immár legális a maszturbáció a tengerparton, ha nem irányul mások ellen” – jegyezte meg Olof Vrethammar.
A bírósági döntést egyébként 3 hónappal a legutóbbi nyilvános szex-botrányt követően hozták meg; akkor egy svéd férfi egy kerékpárral szexelt.


Daily Mail

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése