2013. szeptember 7., szombat

Borzasztóan retteg a fejlett Nyugat a 'homofób törvénykezéstől'

Az oroszországi „homofób törvénykezés” beszüntetését, a nemi identitáson alapuló diszkrimináció törvényi szintre emelésének megszüntetését sürgette pénteken Hakon Haugli, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének illetékes jelentéstevője.


A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LGBT) közösség jogainak érvényesülését vizsgáló norvég képviselő szerint homofób propaganda söpör végig Oroszországon, amely újabb és újabb törvényjavaslatokat, jogszabályokat szül, a legújabb az, amely megfosztaná az LGBT szülőket attól, hogy felügyeleti joguk lehessen saját gyermekük fölött, azaz jogi értelemben megszakítaná a kapcsolatot, elvenné a szülőtől a gyermeket, ha az apa vagy az anya meleg, leszbikus, biszexuális vagy transznemű.

Reagál a világ
A homoszexuálisok jogaiért tüntetett egy csoport Oroszország ENSZ-nagykövetének New York-i otthona előtt.

Bojkottálják a Los Angeles-i bárok az orosz gyártmányú vodkákat, így akarnak tiltakozni Vlagyimir Putyin „homoszexuálisokat sújtó” törvényei ellen.

„Miután az úgynevezett homoszexuális propagandáról szóló törvénnyel égbekiáltó módon megsértik a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadságát, most a családi és magánélethez fűződő jogokat is veszély fenyegeti” – közölte Haugli. Ez ellentétes Oroszország nemzetközi kötelezettségeivel, valamint homofób nézetek terjesztésére és erőszakra ösztönözhet – véli a szociáldemokrata politikus.
Ez is homofób, meg az is az

„Megismétlem a korábbi felszólítást: hagyják abba az LGBT-közösség elleni előítéletek és diszkrimináció szítását” – tette szóvá a jelentéstevő, aki szerint lehet, hogy ez a szavazók egy részének elnyeri a tetszését, de ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével. Hakon Haugli arra kéri az orosz törvényhozókat, hogy vessék el a gyermekfelügyeletről szóló törvényt, valamint vonják vissza az úgynevezett „homoszexuális” propagandát betiltó jogszabályt is. Ideje megerősíteni, hogy az emberi jogok mindenkit, megkülönböztetés nélkül megilletnek – zárja nyilatkozatát az ET parlamenti közgyűlésének jelentéstevője.
HVG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése