2013. február 26., kedd

Urunk Jézus Krisztus üzenete Anna Terézia által

Istenre figyelés – másokra figyelés
Kedveseim, figyeljetek feladataitokra, mert a Szentháromság elvárja tőletek a pontosságot és a precizitást. Nektek is gyakorolnotok kell az isteni szeretetből fakadó másokra való odafigyelést, odahallgatást. Ez legyen alapja emberi kapcsolataitoknak. Ehhez azonban el kell hagyni magatokból mindent, ami gátolja az igaz testvéri közeledést. Úgy tudtok igazán jól másokra figyelni, ha előbb megtanuljátok az Istenben való elmélyülést. Ezt csak a csendben sajátíthatjátok el, mert a csend biztosítja számotokra a megfelelő körülményeket Isten kegyelmi adományainak befogadására. Ezért minden nap hagyjátok magatok mögött a világ zaját, és dolgait egy időre, és adjátok át magatokat a készséges Istenre figyelésnek. Ha egyszer megtapasztaljátok e békességes, csendben való imádkozást, akkor már mindig vágyakozni fogtok arra, hogy ismét bekövetkezzen ez a pillanat.
2013. 02. 01. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/istenre-figyeles-masokra-figyeles


Az Isten akaratában járás jelei
Kedveseim, minden nap figyeljétek a Szentháromság személyeit, akik különböző módon jeleznek, hogy miben tértetek el az általatok kiszabott úttól. Ha valóban Isten akaratában jártok, akkor a bennetek lakozó békesség igazolja számotokra a helyes irányt. Viszont, amikor nyugtalanság vagy feszültség kíséri cselekedeteiteket, akkor álljatok meg, mert valahol célt tévesztettetek. Biztonságban járni csak akkor tudtok, ha lelketeket tőletek telhetően a legnagyobb tisztaságban tartjátok. Akkor nem vádol benneteket a lelkiismeretetek és nem keveredik cselekedeteitek közé pelyva. Bízzátok életeteket minden nap Édesanyánkra, és akkor Ő biztosan minden segítséget megad nektek, hogy ne tévesszétek el a célt.
Jézus: Megkérem Édesanyámat, mutassa meg mindazokat a kegyelmi kincseket, melyeket Gyertyaszentelő ünnepnapján osztott ki nektek, akik tiszta szívvel és nyitott lélekkel engedtétek magatokat bemutatni a Mennyei Atyának.
Szűzanya: Gyermekeim,Édesanyátok vagyok. Felismertem bennetek azt a készséges szívet, amellyel felkészültetek erre a szent ünnepre. Világosságot és üdvösséget kaptatok, mely segítségetekre lesz a legnehezebb időkben is és a végső kitartáshoz is. Bizony nem mindenki részesülhetett ezekben az ajándékokban, csak azok, akiknek a lelke elfogadta a Mennyei Atya hívását. Aki égő gyertyával a kezében felvállalta Jézushoz tartozását és eltökélt szándékkal Jézushoz, a világ Világosságához akar mindvégig csatlakozni, aki nem fél a sötétben haladni Jézus lábnyomait követve, csak azokat mutattam be Atyámnak, akikben készséges lelkületet és feltétel nélküli Hozzánk tartozást találtam. Higgyétek, Én tudlak a leghatékonyabban beemelni benneteket a Szentháromság kebelébe. Aki nem képes Rám bízni magát, vagy nincs embere, aki közbenjárna nálam érte, az bizony nagyon hosszú és kemény, göröngyös úton fog tudni haladni. Nem mindenki tud végig menni a szoros úton, aki kéri tőlem ezt. Csak azok, akik meg is teszik a szükséges lépéseket, és akik elfogadják Szent Fiam keresztjét minden nap.
2013. 02. 03. Anna Terézia


A megtérés
Kedveseim, gondolkozzatok el azon, mi mindent tett veletek az Úr, mert bizony, ha nem emelt volna fel titeket az Ő irgalmába, most képtelenek lennétek életeteket hozzá igazítani. Amikor az ember eljut életének nagyon mély pontjához, ahonnan semmilyen kiutat nem lát, akkor teljesen kétségbe esik és megadja magát. Akkor eldobja magától annak lehetőségét is, hogy változtasson helyzetén, mert már nem tehet semmit, megadja magát. Ez a kiüresedésnek olyan pillanata, amikor Isten megérintheti a lelkét. Itt kezdődik a csoda, amit Isten ilyenkor művel az ember lelkében. Van, akinek néhány pillanat is elég az átbillenéshez, de van, akinek hosszú időre van szüksége, amíg átrágja magát azon, hogy mi is történt vele. Veletek sem történhetett másként. Ezért kérjétek a Szentlelket, gondoljátok át mit éltetek át akkor, amikor a Szentháromság megérintette lelketeket. Érjétek tetten ezt a pillanatot, és éljétek át újból, hogy soha ne feledjétek, mekkora áldozatot hozott értetek Jézus. Magasztaljátok Istent és hálálkodjatok, mert nagyot művelt bennetek az Úr.
2013. 02. 04. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/a-megteres


Ha rábízzuk magunkat Istenre, minden ügyünket átveszi tőlünk 
 
Kedveseim, minden erőtökkel engedjétek, hogy átjárjon benneteket a Szentháromság tüze. Ez a láng, ha akarjátok, felemészti egész bensőtöket és így tudtok Isten szent eszközévé válni. Természetesen nem emberi erőfeszítésről van szó, csupán arról, hogy mindent tegyetek meg annak érdekében, hogy szabaddá váljatok a kegyelmek befogadására, hordozására és továbbadására. Nektek is folyamatosan szükséges ezt a kegyelmet kérnetek mindazok számára, akik még távol járnak Istentől. Ha ti megnyitjátok lelketek zsilipjeit, akkor szabadon átjár bennetek a Szentháromság dicsőséges fénye és rajtatok keresztül megvilágítja mindazokat, akik a közeletekben vannak. Az emberek csak azt látják, mennyire vagytok készségesek elfogadni, amit megenged nektek az Isten. Sokan mégsem értik meg, miért kell olyan dolgokat elfogadni, ami tőletek független. Nem értik, miért kell felvállalni olyan dolgokat, amiről nem tehettek. Tanítsátok meg őket, hogy mit tehetnek, amikor váratlan nehézség éri őket! Mondjátok el nekik, ha rábízzák és átadják magukat feltétel nélkül az isteni gondviselésnek, akkor minden ügyüket átveszi tőlük, és ez a teljes bizalom fokozatosan átformálja lelküket.
2013. 02. 05. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/ha-rabizzuk-magunkat-istenre-minden-uegyuenket-atveszi-tluenk

 
A Mennyei Atya karjaiban
Kedveseim,vigyázzatok lelketek tisztaságára, mert a sátán alattomos módon próbál gyengeségeiteken keresztül kikezdeni. Hallgassatok továbbra is lelkiismeretetek szavára, és másokat is figyelmeztessetek, akik bajaikkal tanácsért fordulnak hozzátok. Ahhoz, hogy gyermeki lelkület működjön bennetek, szükséges tisztán tartani lelketeket és teljesen ráhagyatkozni az Atya szeretetére, Jézus irgalmára és a Szentlélek megerősítő kegyelmére. A Mennyei Atya karjaiban tartja gyermekeit, ha azok engedelmesek és tiszták minden földi kívánságtól. Őrködjetek éberen testetek és lelketek fölött, hogy ne tudjon benneteket kikezdeni a gonosz ellenség. Ha veszélyt éreztek magatokban és magatok körül, akkor bátran szaladjatok mennyei Atyánk kitárt karjaiba és maradjatok nála biztonságban.
2013. 02. 06. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/a-mennyei-atya-karjaiban


Teljes Istenre hagyatkozás
Kedveseim, győződjetek meg a Szentháromság jelenlétéről életetekben. Minden, ami történik veletek, szeretetük által történik. Ha tudtok egy kicsit az események mögé nézni, akkor megláthatjátok, hogy még a rosszul elsült dolgok is jó irányba fordulnak. Ehhez azonban szükséges, hogy életetek el legyen rejtve a Szentháromság életében. Semmi sem balsorsként történik veletek, mert a nehezen elviselhető helyzeteket is elviselhetővé formálja szeretete által. Ehhez azonban szükséges a teljes ráhagyatkozás kegyelme, mert ebben bontakozik és fejlődhet ki a Szentháromság isteni terve.
2013. 02. 08. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/teljes-istenre-hagyatkozas

 

Már oly rövid az idő

Kedveseim, készüljetek, mert már oly rövid az idő! Minden nagyon gyorsan fog történni. Ne veszítsétek el önuralmatokat! Bátorítalak benneteket, hogy minden nap tegyétek meg azt, amit elétek hoz a Szentháromság! Valóban egyre több feladatot kaptok, amit a kegyelem által maradéktalanul teljesíteni tudtok. Ne kételkedjetek, hanem cselekedjetek és bízzatok a Szentháromság megújító erejében! Mindent és mindenkit hozzatok elé, és imáitokkal járjatok közbe embertársaitokért! Egyre fontosabb, hogy komolyan vegyék a lelki életet az emberek. Segítsetek nekik, hogy elinduljanak! Biztassátok őket, hogy Jézus példáját kövessék, tetteikben, szavaikban, áldozataikban! Ne féljetek a rátok váró nehézségektől, csak bízzanak az irgalmas Isten végtelen szeretetében, akinek gondja van rátok! Éljetek tisztán és kifogástalanul, akkor nem érhet benneteket vád!
2013. 02. 11.           Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/mar-oly-roevid-az-id


Egységben járás
Kedveseim, találkozzatok lélekben minden nap egymással, hiszen megkaptátok a kegyelmet a Szentháromságtól. Összekapcsolódni annyit jelent, mint az imában egymás mellé állni és egymás számára kérni a kegyelem kiáradását. Egyre több feladatot kaptok, melyet egyedül képtelenek lennétek ellátni, csak a lelki közösségben, egységben lévő testvérekkel lehetséges mindez. A szó megtermi gyümölcsét, ezért, amit kimondva kértek önmagatok és testvéreitek számára, az valóságosan is létezővé válik. Ezért fontos egymáshoz kapcsolódnotok. Ne feledjétek, egyikőtök sem képes a másik keresztjét hordozni, de a sajátját sem tudja, csak, ha megosztja társaival a terhét. Ez a tudat segítsen benneteket a tökéletes krisztusi kereszt vállalásában és hordozásában. Maradjatok egységben, akkor a nehézségeiteket is együtt tudjátok felvállalva hordozni. Engedjétek, hogy a hitben járás erősödjön bennetek, mert csak akkor tudtok biztonságban haladni.
2013. 02. 17. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/egysegben-jaras

Felesleges tépelődés

Kedveseim, készüljetek fel minden lehetőségre, amely elétek tárul úgy, hogy elfogadjátok a Szentháromságtól és visszaadva felajánljátok neki. Ne töprengjetek azon, hogyan fogjátok megoldani az elétek táruló nehézségeket, hanem fontolgatás nélkül ajánljatok fel mindent. Ez azért fontos, mert így nem hagytok időt a felesleges tépelődésre és nem adtok lehetőséget arra, hogy a gonosz befolyásoljon titeket. Jézus példája álljon előttetek, aki mindent elfogadott a Mennyei Atya kezéből, csak hogy megmentse az emberiséget. Mivel előttetek járt, mindenben rá hagyatkozhattok, és akkor lelketeket nem érheti szégyen. Hozzatok sok-sok apró áldozatot minden nap, hogy amikor felajánlásaitokat Jézus áldozatával egyesítitek, akkor a lelkek javára lehessetek.
2013. 02. 18. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/felesleges-tepeldes



Nehézségeket rögtön átadni

Kedveseim, miért féltek teljesen ráhagyatkozni a Szentháromságra? Szeretné végre megtanítani nektek, miért fontos az életetekben, hogy mindent Neki átadjatok. Egyre több megpróbáltatás és támadás ér benneteket. Ha nem készültök fel arra, hogy a nehézségek érkezésekor azonnal cselekedjetek, akkor sok bosszúságban részesültök. De ha rögtön átadjátok azokat a Szentháromság személyeinek, a Szűzanya Szeplőtelen Szívén át, akkor nem jut el még a lelketek faláig sem a kellemetlenség, melyet a kísértés okoz. Visszafordul, mint a bumeráng és erejét elveszítve elgyöngül. Tanuljatok meg hatékonyan küzdeni és célirányosan imádkozni, hogy ne tudjon közeletekbe férkőzni az ellenség. Ha azonnal Istenre tekintetek, és kéritek tőle a kegyelmet a küzdéshez, akkor megkapjátok és megerősödtök. Ne adjátok fel a reményt! Minél hatékonyabban küzdötök, annál erősebbek lesztek az Úrban.
2013. 02. 21. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/nehezsegeket-roegtoen-atadni



Szív és értelem

Kedveseim, mindig legyetek készek arra, hogy felismerjétek, milyen erők működnek szolgálataitok közben. Maradjatok higgadtak, amikor értelmetekben felismeritek a gonosz lélek támadását! Ne tudjon benneteket összezavarni ellenséges indulataival! A felismerés először a szívetekben történjen meg, mert akkor rejtekben tudjátok tartani, amit felismertetek. Nagyon sokat jelent, ha csendben engeditek át a szívből az értelembe az ismeretet. Teljes védelemben tegyétek ezt Jézus szent vére oltalmába helyezve. Ha így tesztek, nem fog tudni megzavarni az ellenség, sőt zavarodottan eltávozik, mert nem ismeri fel, mi történik. De legyetek azért még így is óvatosak, mert a gonosz lélek nem alszik!

2013. 02. 22. Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/sziv-es-ertelem


 
Hasonuljatok a Szentháromság személyéhez

Kedveseim, hasonuljatok, amennyire csak bírtok a Szentháromság személyeihez. Az Atyához, aki mindig újat hoz elő kincsestárából és két kézzel szórja, pazarolja ránk adományait. Ti is mindent, amit kaptatok Tőle, adjatok tovább, hogy még inkább bővelkedhessetek égi kincsekben! Jézushoz úgy hasonuljatok, mint aki életét adta oda értetek, csak hogy megmentsen az örök kárhozattól. Ti is hozzatok meg minden áldozatot testvéreitekért, hogy ők se szenvedjenek soha se hiányt semmiben! A Szentlelket úgy tudjátok követni, ha először hallgattok indításaira, majd azokat lépésenként valóra is váltjátok. Mivel a Szentlélek vezet titeket ezért lehetetlen észre nem venni bennetek való működését. Lelkiismereteteket használja arra, hogy felismerjétek közvetlen jelenlétét döntéseitekben és cselekedeteitekben. Ha tisztán tartjátok lelketeket, akkor egyre jobban felismerhetitek a Szentlélek bennetek történő működését. Soha semmi se történik automatikusan! Csak a kegyelem által ismerhetitek fel a Szentháromság jelenlétét életetekben. Legyetek ezért hálásak!

2013. 02. 23. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/hasonuljatok-a-szentharomsag-szemelyeihez

 
Amit nem tudtok megoldani, ne tépelődjetek!

Kedveseim, a váratlan helyzeteket próbáljátok nagyon jól kezelni. Ne engedjétek, hogy kibillentsék lelketeket a nyugalmi állapotából. A gonosz lélek azon mesterkedik, miképpen tudna benneteket kihozni a sodrotokból, hogy rosszat gondoljatok és kapkodva, helytelenül cselekedjetek. Vigyázzatok, ne hagyjatok neki semmilyen esélyt. Úgy őrizzétek meg nyugalmatokat, hogy mindig készenlétben várjátok a változásokat, így nem érhet váratlanul semmi titeket, mert azonnal átadtátok a Szentháromságnak. Tanuljatok, és fogadjatok el mindent Isten kezéből. Amit nem tudtok megoldani, azon ne tépelődjetek, mert az nem rajtatok múlik. Készenlétben álljatok és őrködjetek lelketek felett.
2013. 02. 24. Anna Terézia

Az érzések a lélek felszínén mozognak 

Kedveseim, amikor a váratlan helyzet megérkezik hozzátok, ne engedjétek, hogy a döbbenet levegyen a lábatokról. Inkább legyen bennetek szent közömbösség az iránt, ami veletek történik. Ez azért fontos, mert akkor nem engeditek, hogy lelketeket feldúlja a váratlan érzés. Ne feledjétek, az érzések nagyon is a lélek felszínén mozognak és próbálnak nagy erővel befolyásolni titeket. Eközben el akarnak hárítani tőletek minden józan megfontolást, ami a hitetek gyümölcse lenne. Maradjatok állhatatosak a hitben, amikor érzelmi hullámzás csapkod körülöttetek és ne engedjétek, hogy azok eluralkodjanak fölöttetek!
2013. 02. 25. Anna Terézia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése