2013. január 15., kedd

Minden délben imádkozzunk a békéért

Mindennap, minden időzónában déli tizenkét órakor álljunk meg egy pillanatra, és kérjük Istentől a béke ajándékát – kezdeményezi idén is a Fokoláre Mozgalom.
Maria Voce, a mozgalom elnöke ezzel a javaslattal fordult a fiatalokhoz, akik háromszázötvenen gyűltek össze az egész világ  képviseletében Castel Gandolfo-ban. December 28-án együtt imádkoztak minden háborúban szenvedő népért, különösen Szíriáért. Sokan azonnal csatlakoztak a kezdeményezéshez, amely azóta is mindennap folytatódik, a Facebookon is követhető.

„Az abszurd háborúkkal szemben egyedül Isten tud választ adni az emberiség béke iránti vágyára” – mondta Maria Voce a Fokoláre Mozgalom közel-keleti országokban élő tagjaitól érkezett levelek és hírek kapcsán. Hozátette: „Valóban erőteljes, hathatós imára lenne szükségünk, megújított hittel Istenben, akinek ez nem lehetetlen.”

A Time out elnevezésű kezdeményezés 1991-ben, az első öbölháború alkalmával indult Chiara Lubich kezdeményezésére. Mindennap minden időzónában déli tizenkettőkor csendben vagy imában kérik a békét. Az imádság hátterében ott áll számos kezdeményezés a béke és a testvériség előremozdításáért, amelyet a Fokoláre Mozgalom közösségei indítottak a világ több országában – írják a lelkiségi mozgalom honlapján.

Magyar Kurír



Honlap indult a magyarországi szentségimádások rendjével


A Központi Oltáregyesület gondozásában elindult a szentsegimadas.hu honlap.
A Központi Oltáregyesület hivatása és küldetése, hogy előmozdítsa az országban a szentségi Jézus tiszteletét. Ennek a küldetésnek a szellemében indítottak honlapot, azzal a szándékkal, hogy az internet segítségével mintegy láthatóvá tegyék az országban zajló folyamatos imádságot. A honlap segítséget nyújt azoknak, akik helyet, lehetőséget keresnek az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus imádására; erőforrás lehet azoknak, akik valamilyen akadályoztatás miatt csak vágyakozásukkal tudnak csatlakozni a szentségimádókhoz.
Így a közösségi háló segítségével összefűzhetjük a kegyelem hálóját, megvalósíthatjuk Krisztus akaratát: Úgy világítson a ti világosságotok az emberek előtt, hogy […] dicsőítsék Atyátokat, aki a mennyben van. (Mt 5,16)
A szentségimádási időpontok elérhetőek a www.szentsegimadas.hu oldalon. Az oltaregyesulet@gmail.com címen folyamatosan jelezhetik, hogy hol és mikor tartanak szentségimádást – szerepel az MKPK Sajtószolgálatának január 15-i közleményében.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése