2022. december 28., szerda

Isten szemével

2022.12.05.

1.

Olvastam: Luisa Piccarreta: Isten, akarata által ránk akarja bízni titkait, mely folytonos hang és szó.

Kép: Folytonos sugárzás.

Érzés + Kép: Amikor a lélek az Úr akaratában van, és azt teljesíti, nemcsak folytonos sugárzást kap az Úrtól, hanem folytonos beszélgetésben van Vele a maga módján, testtől függetlenül, és megosztják egymással titkaikat.

Jézus: Éreztettem veled a folyamatos sugárzás állapotát, amelyben olyan lelkeket részesítek, akik teljesítik az akaratomat, és megoszthatom velük titkaimat.

2.

Olvastam: Luisa Piccarreta: Jézus mondta: Az emberi lélek Isten temploma, Isten pedig a lélek temploma, ahol a lélek az ostya, mely az Úr Jézust tartalmazza megszentelve magában. Az Isteni akarat kicsinnyé teszi magát, és bezárja magát a lélekbe, hogy megalakítsa saját életét, és semmi sem marad a lélekből, csak a külalakja. Óriásivá teszi magát, és egy pompás, fényűző templommá teszi magát, hogy őrizze a lelket saját magában.

Kép: Egy fényes szikra van a lélek közepén, mely fokozatosan és folyamatosan nő. Ahogy a lélek le-lemond a saját akaratáról, teret hagy a fény terjedésének, majd végül a fény teljesen beborítja a lelket. Közben a lélek formája, szépsége is változik.

Jézus: Csak azokkal a lelkekkel tudom megtenni, hogy az Én akaratommal színültig megtöltöm a lelkét, és az Én akaratom templomává tegyem, aki egészen kiüresíti magát, és mindig azt akarja, amit Én, az ő Istene.

3.

Olvastam: Luisa Piccarreta: Jézus: „Aki a Mi akaratunkban él, az mindig Velünk van elfoglalva, és Mi vele”.

Gondolat: Többször azon kapom magam, még amikor nem is mondom az imákat, hanem mással vagyok elfoglalva, akár a konyhában ételkészítés közben, a lelkem beszél az Úrhoz, megosztja Vele, hogy abban a pillanatban mit szeretne csinálni, és tanácsot, akár segítséget kér Tőle.

Jézus: Én mindenütt veletek vagyok. A konyhában, a fakanalak között, a kertben, a szoba sarkában, ahol imádkoztok, mert mindenhova magatokkal visztek, akármivel foglalatoskodtok. Ez aztért van, mert az Én akaratomban éltek. Aki csak a rózsafüzér imában találkozik Velem, és sehol máshol nem, az még nincs az Én akaratomban.

4.

Olvastam: Luisa Piccarreta: Jézus: „Az, aki nem él Isten akaratában, Isten hiába akar beszélni vele és rábízni titkait, nem érti meg, mert az Isteni akarat fénye hiányzik belőle.”

Kép + Érzés: Minden Isteni tulajdonságnak (akarat, bölcsesség, szeretet, irgalom, igazságosság, stb) van külön fénye, ezek összeségében alkotnak egy fényt, ugyanúgy, mint ahogy a fizikai világban a fehér fényt több színű fény alkotja. Ezt a fényt zúdítja ránk Isten.

Kép: Ha ebből a fényből valamit nem fogadunk el, akkor az a fény nem tud a lelkünkbe hatolni és munkálkodni.

Hang: Ott sötétség van. Ahol sötétség van, ott darabossá válik a lélek.

Jézus: Bizony, aki nem fogadja el az Én Isteni akaratom fényét, abban sötétség lakozik. Hajlamos a bűnökre, nem tud kellőképpen szeretni.

5.

Olvastam: Liusa Piccareta: Jézus: „Egy cselekedet nem formálja az életet, hanem a folyamatos és a megismételt cselekedetek alakítják az életet”.

Gondolat: Ha valamit ki akarunk munkálni…

Hang: Unalmasan és fáradhatatlanul kell ezt megtenni, máskülönben nem lesz eredménye.

Jézus: Nem elég egyszer gyakorolni az irgalmasság cselekedeteit, hanem az alkalomnak megfelelően gyakran kell tenni azokat. Csak így tud előre haladni az ember lelke.

6.

Olvastam: Luisa Piccarreta: Jézus: „Amikor a lélek az Isteni akaratban él, akkor ő belép a Mi jelen cselekedeteink erejébe, és azt teszi, amit Mi teszünk”.

Érzés: Mi csak becsatlakozunk az Úr munkájába.

Jézus: Amikor ti engesztelők feladatot kaptok Istentől, akkor belekapcsolódtok az Ő aktuális munkájába. De csak akkor, ha az ő akaratának fényét befogadtátok.

7.

Az Isteni akaratban való élésről gondolkodtam.

Kép: Itt is vannak fokozatok. Ez olyan, mint amikor egy folyó, vagy tó vizébe megyünk, vagy egy ranglétrán emelkedünk felfelé. Először az Úr kis és kevés feladatot ad, próbára teszi türelmünket, kitartásunkat, nézi, hogyan állunk a dolgokhoz. Vannak egyének, akik másokra néznek, és elégedetlenkednek, mert ők is inkább olyat akarnak, mint mások.

Kép: Amikor az Úr látja, hogy hűségesek vagyunk a ránk bízott feladat kapcsán, és azt komolyan és jól csináljuk, más feladatot is ad. De próbatételt is ad bőven mellé, hogy kipróbáljon minket.

Jézus: Ti engesztelők nem azonnal a legnagyobb feladatokat kapjátok Tőlem, hanem először hűségeteket kipróbálva kis dolgokat. Később aztán növelem ezeket a rátok bízott munkákat.

8.

Azon gondolkodtam, hogy hiányoznak az elhunyt szeretteim.

Gondolat: Eszembe jutott, hogy Szűzanya is mélységesen szerette Jézust, és Szent Józsefet is, és neki is borzasztóan hiányoztak ők, de az Úrnak mégis itt a földön volt rá szüksége az Egyház megerősödéséért.

Hangom: De mégis Szűzanyám, mindezek ellenére örülhettél, hogy a Mennyei Atya akarata beteljesedett a megváltás kapcsán.

Kép: Szűzanya a felhőkben van, a felső testrésze emelkedik ki a felhőkből, lefelé néz, fehér fátyol van a fején.

Jézus: Mindenkinek, aki itt a földön él, előfordul, hogy hiányérzete van. De aki hitben és Isten-szeretetben él, az tudja, hogy az örök élet mindenért meg fogja vigasztalni. Tudta ezt Jézus is és Édesanyja is, hogy minden hiány kárpótolva lesz Náluk.

9.

Egy lelki testvérnek gondoltam, írok valami vigasztalót, mert letört volt valami miatt.

Kép: Egy nagy fehér hab, mely betöltötte a képet, rajta 2-3 szem áfonya.

Jézus: A vigasztalás minden bánatot örömmé képes változtatni. Ez a hab az öröm jelképe.

10.

Egy pap arról prédikált, hogy az Urat hívni kell.

Hangom: Uram, gyorsan gyere be a bensőmbe, ne állj odakint.

Kép: Az Úr, mint Király nagyon szerényen, és nem tolakodva áll a lelkem ajtaja előtt. Meg van pakolva, és arra vár, hogy behívjam Őt.

Kép: Amikor hívom, bejön, de nincs egymaga, hanem maga után húz egy arany fénytengert, és benne mint egy karavánt, az egész Mennyországot, mely nagyon meg van pakolva szebbnél-szebb ajándékokkal, amit nekem szántak.

Érzés: Egyszerűen nem lehet elutasítani az Urat és ajándékait, mert nagy sértés lenne a nagy Király számára.

Jézus: Én, az Ég és föld Királya nagy gazdagságomban megajándékozom azokat a gyermekeimet, akik behívnak a szívükbe. Csodálatos lelki tulajdonságokat, ajándékokat viszek nekik. Sajnálhatja az, aki nem fogad be.

11.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Jézus: „Én, a Hármas egy Isten természetemnél fogva végtelenül egyszerű vagyok, és ezért mindaz, amit teszek és mondok, ezt a természetemet tükrözi.

Gondolat: Nagyon kell figyelni erre, mert a gonosz mindent túlkomplikál.

Jézus: Az igazi üzenetek ismertető jele, hogy egyszerűek és közérthetőek. Mert Én, az Úr egyszerűen fejezem ki magam, hogy minden gyermekem megértse.

12.

Az foglalkoztatott a gondolataimban, hogy milyen jó lenne látni a Szentháromságot, hogy mennyire hármas a Közöttük lévő szeretet, de mégis egy.

Hangom: És a Szűzanyával is egységben vagy.

Jézus: Még a legnagyobb szentjeim is csak színes fénykörökben tapasztalhatták meg a Szentháromság lényegét. A Szentháromság egységének látványa és megértése az üdvözültek kiváltsága.

13.

Kép: Felülről nézem a képet. Imába merült szerzetesnővérek vannak sötétkék ruhában, és fehér fátyollal a fejükön. Az egyiknek közöttük a fátylán, a homloki részen egy aranycsillag van jelen. A többiek homlokát nem díszítette csillag.

Jézus: A szerzetesnők közül mutatom neked, még nem mindegyik érte el az életszentséget, csak az, akit megjelöltem neked.

 

2022.12.13.

1.

Hang: Fejetlenségben szenvedtek.

Hang: Lesz háború.

Hang: Párbaj.

Hang: Orosz rakétákkal.

Hang: Még egy pár perc.

Jézus: Készüljetek fel rá, hogy a háború rövid idő múlva kiszélesedik.

2.

a)

Hang: Mamma mia!

Kép: Gyerekek vannak egymás mellett egy sorban, mintha elkezdtek volna imádni valakit.

Hang: Mi nem igazán bíztunk Istenben.

b)

Kép: Egy szürke kép, amelyen nagyon sok boldog arcú ember áll egymás mellett és mögött. Közöttük egy Kínai lány boldog arca tűnik fel, kinek nyitva a szája a meglepetéstől.

c)

Kép: Kisgyermekek néznek fel az Ég felé, egyesek a szájukat csücsörítve, mások pedig szájtátva.

Jézus: A Nagyfigyelmeztetés meglepetést és ámulatot fog kelteni a sok ember előtt, akik addig nem is hittek Istenben. Most pedig rendkívüli módon csodálkoznak.

3.

Olvastam: Mary K. Baxter: A Vér ereje: Jézus Szent Vére rányomódik a hívőkre, mint egy pecsét, és szétválasztja őket azoktó, akik nem hisznek.

Hang: Egy csapatban vannak.

Hang: És elkülönülnek egymástól.

Érzés: Azért fontos erre figyelni, mert az antikrisztusi korban ez kiéleződik.

Jézus: Nagy szétválasztódás lesz az emberek között. Atyám megjelöli az Övéit. Egyre jobban elkülönülnek Isten és az antikrisztus emberei egymástól. Eljön annak az ideje, vigyázni kell arra, kinek mit mondotok. Sok lesz az áruló.

4.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Egy szent: „Minden embernek és minden műnek más a jellege. Isten soha sem ismétli Önmagát”.

Érzés: Ugyanúgy, ha többször olvasunk el egy szent szöveget, minden alkalommal másképpen hat ránk, másképp érint meg minket az adott lelkiállapottól függően.

Érzés: Ugyanakkor, amikor többen hallgatnak egy szent szöveget egyszerre, mint például a szentmise prédikációja során, ugyanaz a szöveg mindenkire másképp van hatással.

Jézus: Isten teremtése nagyon változatos. Nincs két egyforma ember. De még a rábízott feladatok, tehát a Teremtő terve is más és más emberként. Igazad van, hogy a leírt és elolvasott szövegek nem egyformán hatnak.

5.

Olvastam: Maria Valtorta Füzetek (1943): Szűzanya: „Az Én hallgatásom, csendességem nem tétlen csendessége volt egy halott léleknek, hanem legaktívabb szellemi tevékenység”.

Gondolat: Vannak egyének, kik keveset beszélnek a társaikhoz, inkább magukban imádkoznak és elmélkednek.

Jézus: Az Én Édesanyám nem volt bőbeszédű, mindig tudta, mikor kell megszólalni. Ő se szerette az értelmetlen, felesleges csevegést.

6.

Olvastam: Norwich Júlianna szeretett volna Jézus szenvedéseiből kapni, hogy ő is átéljen valamit belőle.

Gondolat: Több szent esetében is olvastam ugyanezt.

Jézus: Sokan vágyakoznak az Én stigmáim után, amit Szent Ferencnek, Pio atyának, és másoknak adtam.

7.

Kép: Az Úr Szent Szívébe különböző virágok gyökereznek, amelyek gyökerei behálózzák az Úr Szent Szívét. Az Úr szent Szívének lüktetése az, ami végzi a keringést a virágok gyökereiben, így az egész virágban.

Jézus: Az Én, Engem szerető, hűséges gyermekeim, mint egymástól eltérő virágok, finom gyökereikkel az Én Szent Szívembe kapaszkodnak. Nem lehet őket elszakítani Tőlem. Csodálatos gondolat, hogy a Hozzám való ragaszkodást gyökereknek nevezed, amely együtt dobog az Én Szívemmel, ahogy behálózza.

8.

Kép: Két angyal, egy nagyobb és egy kisebb egymás felé fordult. A nagyobb fehér ruhában volt, a jobb kezét felfelé emelte, a szárnyai is felfelé irányultak, míg a kisebb angyal figyelt rá.

Jézus: Az angyalok szoros kapcsolatban vannak Istennel. Feladatokat kapnak Tőle, és a védenceik kéréseit közvetítik.

9.

Egy videoban: a Vatikán könyvtára olyan sok könyv van elzárva, amelyet ha felfednének, megváltoztatná a történelmet. Többek között volt egy olyan könyv, amely egy olasz fizikus pap találmányáról szólt, egy időutazó gépről, melyet ki is próbáltak az egyházi személyek. Ezzel a géppel csak a múltba lehetett menni. Az egyházi személyek próbaképpen ellátogattak abba a korba, amikor Jézus a kínszenvedését élte át, és nagy meglepetésükre mást láttak, és nem azt, ami a Szentírásban szerepelt.

Érzés: Minden, így a történelmi időszakok eseményei is Istenben vannak elrejtve. A gonosz mindent meg tud hamisítani, ami a földön van. Az ember kíváncsi, és ezért kutat és keresgél. Mivel az ember látása korlátozott és „hályogos”, így a gonosz rettenetesen jól kihasználja az ember kíváncsiságát, és megtéveszti őt mindenféle hamis dolgokkal.

Gondolat: A Torinoi lepel egy olyan bizonyíték számunkra, amely bizonyítja, hogy Jézus a földre született és közöttünk élt, hiszen a kínszenvedésének, kínhalálának és dicsőséges feltámadásának nyomai a leplen vannak megörökítve.

Jézus: A gonosz annyira fel tudja csigázni az emberek kíváncsiságát, hogy az igazsággal szembe fordulva hamis dolgokat gyártsanak. A múltba utazó gép hazugság, mert a történelemben minden úgy volt, ahogy a Szentírás megörökítette.

10.

Hang: Az Úr Isten, közbenjárásával tanítsa meg…

Kép: Egy arany színű miseruhában lévő pap áldásként tette a kezét valaki fejére.

Jézus: Egyesek azt gondolják, nincs szükség Egyházra, papokra, mert ők így is kapcsolatban vannak Istennel. Csakhogy ez nem így van, mert azért van szükség papokra, mert ők a közvetítők Isten és az ember között. Nélkülük elalszik az emberek hite.

11.

Hang: Én téged hívogatlak erre.

Hang: Ne beszélj erről.

Jézus: Néha elmélázol azon, hogy miért téged választottalak. Ne tedd ezt, elég, ha Én tudom ennek az okát.

12.

Hang: Gondold meg, mert ez nagyon sokra ment.

Jézus: Fáradhatatlanul végezd a feladatokat, amit Rád bíztam.

13.

Egészségem gyengesége miatt nem személyesen megyek a templomba roráté misére, hanem az interneten, online kapcsolódok bele.

Jézus: A roráté misén való részvétel, még ha online is történik, áldozat a részedről. Korán kell kelned.

14.

Hang: Isten órája, az Isteni óra betölti szívedet.

Jézus: Mindent Isten ad neked, így az időt is ezen a földön. Engedelmesen elfogadod ezt az időt. Tudod, hogy az időt, amit Isten adott, hogyan kell kitölteni az Ő üteme szerint.

2022.12.19.

1.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Cottolengo Szent József: „Az életet a teremtő Isten által megszabott rend szerint kell élni. Az ember, mint egy őrült, Isten ellen lázad, az Istentől meghatározott rend ellen, és akár egy őrült, vad, lázadó ösztönében gyilkol, megsértve az Isteni törvényt.”

Hang: Megkövetelni benned ezt.

Gondolat: Eszembe jutott a sok abortusz, az eutanázia, a génkezelt és génmanipulált növények, állatok és emberek, például a Dolly klónozott bárány, majd a transzgender elméleteket követők, a homoszexualitás, stb.

Jézus: A technika fejlődésével egyre jobban képes az ember lázadni Isten ellen. Nagyobbnak képzeli magát Nála. Ahogy mondod, tömegesen követik el a szörnyű dolgokat, amellyel beleavatkoznak Isten terveibe. Megérett az idő arra, hogy Atyám megbüntesse az embereket, eltörölje a gonoszokat a földről. Ez az Ő második dicsőséges eljövetelekor fog megtörténni. Már csak rövid ideje van az emberiségnek a megtérésre.

2.

Videot néztem a mesterséges anyaméhről. Ez egy olyan terem, ahol egymás mellett és mögött, több sorban, körkörösen búrákban külön-külön magzatok növekednek. A búrákba csövek lógnak ki és be. 30 000 magzatot képesek növeszteni egyszerre. A szülők az okostelefonjaikon keresztül nézhetik magzataik fejlődését. Azoknak találták ezt ki, akiknek természetes úton nem lehetett gyermekük, vagy akiknek el kellett, hogy távolítsák az anyaméhet betegség következtében, stb.

Érzés: Veszélyes, előbb-utóbb biorobotok kifejlesztésére való kísérlet lehet.

Hang: Könnyen meglehet.

Gondolat + Érzés: Az Úr nem ok nélkül rendezte így, hogy azoknak a szülőknek ne legyen gyermekük. Ebben is Isten akaratát akarják az emberek megkerülni, igaz, lehet, hogy nem tudatosan.

Érzés: A mesterséges anyaméhben a testi adottságokat tudják karban tartani, amely nem segít a lelki és szellemi adottságok fejlesztésében.

Kép + Érzés: Az igazi anyaméhben az édesanya lelki és szellemi szférája is körbeveszi a magzatot, amire szüksége van a magzatnak. Direkt kapja a magzat az anyától és környezetétől a szeretetet, aranysugarak veszik körül, ami nagyban befolyásolja a magzat lelki és szellemi fejlődését. Ilyenkor a magzat beleolvad az édesanya életébe, támogatva van az édesanya élete által, együtt növekszik vele. Ez nemcsak a magzat életére hat ki, hanem az édesanya is változik azáltal, hogy hordja magzatját a szíve alatt. De mindettől mentes a búrában fejlődő magzat, és az édesanyja is. Csak az ima az, ami hat a babára.

Hang: Itt csak az ima segít.

Jézus: Drága gyermekeim, a lombikbébi program is nagy bűn, de ott legalább az anyaméhbe ültetik be a megtermékenyített sejtet. És így a 9 hónap alatt a fejlődő kis magzat érezheti az anya szeretetét. De most már kitalálták azt a mesterséges anyaméhet, ami még nagyobb bűnnek számít Isten ellen. Mert ebben az esetben az egyesített ivarsejteket mesterségesen tenyésztik tovább, nem helyezik bele az anya méhébe. Mindkét esetben Atyám lelket ajándékoz ezeknek az életkezdeményeknek. Ez a második sokkal lelketlenebb, mint az első beavatkozás, mert a teljes kifejlődésig mesterséges környezetben van a magzat. Nincs semmi kapcsolata az anyával. Éheznek a szeretetre. Akik ezt kitalálták és alkalmazzák, gyártják, azok súlyos büntetéssel néznek szembe az ítéletkor.

3.

Hang: Nagyon nagyon nagyon közel van ez.

Jézus: El se tudjátok képzelni, hogy az emberiség számonkérése milyen közel van. Készüljetek fel rá.

4.

Hang: Megújulásban, lelki megújulásban lesz részed.

Jézus: Most még bátortalan vagy, de hamarosan eljön az idő, hogy elszánt leszel, és minden áldozatot vállalni fogsz.

5.

Arra gondoltam, hogy most harc van. Lelki harc.

Érzés: Az Úr érezteti velem, hogy az emberek lelke különböző fejlettségi fokon van, és a beszédük tükrözi a lelküket, akár szépet szólnak, akár sértegetnek másokat.

Kép: Egy lány harci ruhában áll arany karddal a kezében.

Jézus: Állandó harc van körülötted kislányom, egyrészt a te lelkedért, másrészt a hitetlen, közömbös, tévelygő és megátalkodott lelkekért. Az engesztelőket kiválasztottam arra, így téged is, hogy ne csak a saját lelkükért küzdjenek meg ellenségemmel, hanem az olyanokért, akik erre a harcra képtelenek. A lelkük még nagyon fejletlen. Nem léptek még rá az életszentség útjára. Ezért értük is harcolnotok kell. Ez a harc imával történik, a leghatásosabb fegyver a rózsafüzér. Egy nap sem múljon el nálad rózsafüzér nélkül.

6.

Arra gondoltam, nem lenne rossz szent érmeket az 5G trafók közelébe ültetni.

Hang: Fantasztikusan jó ötlet ez.

Kép: Az elektromágneses sugárzások mellett az Úr Jézus és az érmék sugárzása is jelen van. Közben Jézus és a lelkek szenvedése és nyögése hallatszik, hogy az ember szíve összeszorul. A lelkekre hat a mindenféle sugárzás, annak ellenére, hogy a fizikai fül nem hallja azokat.

Jézus: A technika rohamos fejlődése nagy segítséget nyújt a gonosznak, aki a háttérhatalmat irányítja. Helyesen teszed, hogy felszentelt érmeket ültetsz az 5G-s trafók közelébe. Sok negatív sugárzást kivédhetsz ezzel.

7.

Kép: Egy kicsi Oltáriszentség a szentségtartóban.

Hang: Majd morzsikának is örülni fogtok.

Jézus: Elérkezik annak az ideje, hogy a templomokból kiűzik az Én Testemet és Véremet. Akkor azok már nem az Én házaim lesznek. Még annak is örülni fogtok éhségetekben, ha csak egy kicsiny darab átváltoztatott ostya lehet a tiétek. Még a szentostya legkisebb morzsájában is ugyanúgy benne vagyok, a teljes Jézus Krisztus.

8.

Kép: Az Úr megsokszorozza az Oltáriszentséget, még ha kicsi is.

Jézus: Bízzatok Bennem, az Én mindenhatóságomban, hogy soha nem maradtok Eucharisztia nélkül. Őt is meg tudom sokszorozni.

9.

Kép: Egy kétoldalas lapon egy nyomtatott szöveg. Egy cím után egy írás, majd újabb cím és újabb írás.

Hang: Egy óra látogatás az Oltáriszentség előtt.

Jézus: Lelki hasznotokra szolgálna, és nagy védelmet adna nektek, ha csak egy órát is ott töltenétek az Oltáriszentség előtt, ahol még jelen lehetek.

10.

Hang: Mindent szeretni, míg el nem jön az idő.

Kép: Egy kisfiú térdel, valaki keze a kisfiú feje mögött, szinte védve, átkarolva a gyermeket.

Jézus: Oly kevés az idő, hogy már csak szeretet lehet a szívetekben mindenki és minden iránt. Még a kézben áldozást is el kell fogadni, ha másképp nem lehet. Ha ilyenek lesztek, nem kell aggódnotok, mert az Én védelmemben lesz részetek.

11.

Kép: A földön egy fekete füst szabadul el, majd az egész földgömböt körülveszi. A föld zsugorodik, majd a fekete füst, mint egy marok a földet körbe veszi, és nyomja, szorongatja. A sötétben az emberek sikoltoznak félelmükben és kínjukban.

Jézus: Ez a kép azt mutatja be neked, hogy bizony a gonosznak is van hatalma, képes lenne tönkretenni az egész földet, de ha ti engeszteltek, segítetek nekm, kiszabadítani a földet a markából.

12.

Hangom: Uram, én nem akarok depressziós lenni.

Hang: Az Én ujjongó szeretetemből részesedsz.

Jézus: Az Én választottjaim nem búskomorak, hanem ujjongó örömben vannak. És ennek az örömnek az oka a nagy-nagy szeretet a teljes Szentháromság felé. Ebben az örömben mindig részesíteni foglak. Csak egyetlen alkalom lehet a könnyhullatásra, amikor szenvedéseimen elmélkedsz.

13.

Eszembe jutott, hogy a történelemben előfordult, hogy volt olyan tudós, vagy feltaláló, aki feltalált valamit, más ellopta tőle és publikálta, mintha ő lett volna a feltaláló, majd az emberek őt ünnepelték.

Hangom: Uram, ha az én esetemben is előfordulna ilyesmi, nem tudná senki sem ellopni azt, ami bennem van, mert minden Tőled jön. Ha nekem adod, más rátalál arra, amit leírok, és tovább fejleszti azt, a Te dicsőségedre legyen. Ez jó, és örülök ennek. A Mennyben mindenki tudja, hogyan áramlik a kegyelem.

Kép: Jézus balra fordulva figyeli, amit mondok.

Kép: Jézus képe a Szent Szívvel, a kezeit áldásra tette.

Jézus: Hidd el, hogy ha valaki rosszindulatúan, csalási szándékkal idézne a te írásaidból, mintha ő kapta volna, az hamarosan kiderülne. Amit neked adtam, azt annyira a lelkedbe véstem, hogy az csak neked szól. De ha akad olyan, aki jóindulatúan felhasználja a neked adott látomásaidat, gondolataidat, és mindig jelzi, és ehhez hozzáfűzi az ő érzéseit, akkor növelheti Bennem a dicsőségemet.

2022.12.27.

1.

Az életutamra gondoltam, és valahogy nem vagyok megelégedve magammal.

Kép: Térdelek a sarokban, hátat fordítva az embereknek és a külvilágnak. A sarok felé fordulva ott van az Úr Jézus.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Jézus: Én adom a lelkedbe azt az érzést, hogy nem vagy egészen megelégedve magaddal. Egyre jobb szeretnél lenni. Ez pozitív érzés benned. Növeli a kicsinység érzetedet, az alázatodat. Ez a befelé fordulás, az elcsendesülés Velem, ez is lelked hasznára válik.

2.

A Ben Hur filmet néztem, melyben jól bemutatta a Római Birodalom hódítását, durvaságát. A film szerint már csak az Úr Jézus tekintete is visszatartott egy római katonát a durva viselkedéstől, oly nagy méltósága és hatalma volt Jézusnak. A film végén az Úr Jézus keresztre feszítése volt.

Érzés: Egy józan és normális gondolkodású katona sem tudta volna Jézust keresztre feszíteni, mert ők is tisztelték Jézust. Ezért kellett az Úrnak elsötétítenie a világot, és engedni, hogy minden gonosz a föld felszínén legyen, és kísértse, késztesse az embereket a rosszra, hogy a megváltás beteljesülhessen.

Jézus: Láttam, milyen nehéz volt nézned a rómaiak és a zsidó nép gonoszságát, ahogy Ellenem fordultak. Ez nem véletlen volt, Isten akarata engedte meg. Különben hogy válthattalak volna meg titeket?

3.

Engesztelni hívtak valahová, ahová betegségem és gyengeségem miatt nem mentem. Felmerült a kérdés, mi az Úr akarata.

Jézus: Én csak annyit várok tőled kislányom, amire fizikailag, egészségileg alkalmas vagy. Ne izgasd magad, hogy erre a meghívásra nemet mondtál. Oda másokat hívok.

4.

Olvastam: Te tudod, hogy szeretlek: Cottolengo Szent József: „Az Isteni szeretet a saját természete által működik magának az életnek a megőrzéséért, és irányítja célja eléréséért”.

Kép: A szeretet, mint arany erő és aranysugár, amelybe bele vannak ültetve célok. Ha valahol emberi akaratba beleütközik, tovább suhan, és másokat érint meg.

Hang: Egy örömerő.

Kép + Hang: Mint örvénylő körök, halad felfelé.

Kép: Sok, egymás melletti, felfelé haladó csigalépcső.

Érzés: Egy-egy csigalépcső egy-egy emberi életet is jelképezhet.

Eszembe jutott az egész Mennyország lakóinak tovább haladása.

Hang: Örök mozgásban.

Érzés: Nem áll meg a Mennyországban sem a növekedés, az isteni tudományban való növekedés sem, hiszen Isten végtelen.

Hang: Isten végtelenségéből ad folyton tinektek.

Hang: Örökös mozgásban, növekedésben vagyunk ezért.

Jézus: A szeretet, amely Istenben van, ősi és örökké tart, tehát végtelen. Látomásban mutatom neked Isten szeretetét, mint egy arany színű erőt, amely beleágyazza egyenként minden emberbe a céljait. Aki elfogadja, azt meg tudja érinteni, és elkezd fejlődni, és felfelé haladni az életszentség spirálján. A Mennyben nincs vége ennek a fejlődésnek, hanem az üdvözültek is egyre tovább haladnak, növekednek a tökéletességben.

5.

Hang: Mutatom ezt neked.

Kép: Egy gömb, melyben csírák vannak. Egy idő után növénykék buggyannak ki a gömb felszínén. Később vulkánkráterek is megjelennek, melyek a későbbiekben működésbe lépnek.

Jézus: E látomásban, mint gömbben a te lelkedet mutatom. A csírák újabbnál újabb erények, és a kis növények, amik kezdenek kibújni, ezek a fejlődő lelki tulajdonságok. A működő vulkánok szeretetkitörések.

6.

Egy régi osztálytársammal szerettem volna találkozni, amire nem került sor.

Kép: Az őrangyalom van az osztálytársam előtt ajándékkal a kezében.

Jézus: Azt mutatom látomásban, hogy ha el is maradt a találkozás, de az őrangyalod megajándékozta lélekben őt a te szereteteddel.

7.

Újvidéken mentem a buszállomás felé egy széles sugárúton.

Hangom: Uram, én is ilyen egyenes úton akarok menni a cél felé, se nem jobbra, se nem balra nem letérni.

Hang: Én az egyenes utat járom veled.

Az életutunkra gondoltam.

Kép: Ahogy haladok az úton egyenesen, az út elején sok a „méz”. Ahogy haladok a cél felé, egyre kevesebb a „méz”, inkább több a kereszt. De utána már megelégszünk egy cseppnyi „mézzel” is, mely megkönnyíti a keresztjeinket az út vége felé.

Hang: Célirányosan ez veled.

Jézus: Én mindig veled vagyok, együtt lépegetünk az életszentség útján. Az igaz, hogy egyre több a szenvedés, ahogy telik az idő, de mindig megédesítem neked a fájdalmakat, hogy elviselhetőbbé váljék. A cél felé haladunk egyenesen.

8.

Egy templomi hangversenyen az Ave Mariát énekelték. Eszembe jutott, olyan sok ünnepe van Szűz Máriának. De Szűzanya mellett ott volt Szent József is, és nagyon fontos volt az ő jelenléte is a szent családban.

Hang: Nem lenne helyes Szent Józsefet kihagyni, hiszen ő szent segítőtársa volt Szűzanyának, és a kis Jézus fejlődésében…

Kép: Kék fény.

Hang: Külön készületek, hosszú készületek voltak ezért.

Kép: A szent család, a kis Jézus kitárt karokkal áll Szent József és Szűz Mária előtt.

Jézus: Szent Józsefről sosem feledkezzetek meg, mert komoly feladatot kapott a Mennyei Atyától, mint Jézus nevelő atyja. Ő tanította Őt imádkozni, Isten-szeretetre, és ő nevelte munkára. Ők, Szűzanya és Szent József, ők ketten, egymásnak segítve nevelték fel a gyermek Jézust érett, bölcs és jóságos ifjúvá.

9.

Hang: És vannak olyanok, akik le tudják győzni magukat.

Jézus: Kislányom, itt mindig a test és lélek harcára kell gondolni. A test általában mást kíván, mint a lélek. A lélek a jó felé törekszik, de a test a kényelemre és az élvezetekre. De az Én választottjaim erősek, és képesek legyőzni a test kívánságait.

10.

Hang: Nem a viselkedésedre, hanem a személyes megnyilvánulásodra.

Jézus: A viselkedés az a te megszokott formád, amit a génjeid és a nevelésed alakított ki. A személyes megnyilvánulás több ennél. A lelked őszinte szavai, amit az Én szeretetem és nevelésem vezet.

11.

Hang: Küldjed magad helyett.

Érzés: Az őrangyalomról volt szó.

Jézus: Az őrangyalod már sokszor segített neked. Kérd gyakrabban, hogy tegye meg helyetted, amit te nem tehetsz.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése