2014. február 14., péntek

Se nem férfi, se nem nő?

A Facebook csütörtökön bejelentette, hogy a női és férfi nemeken kívül felajánlja egyéb nemek beállítását is a közösségi oldalon létrehozott felhasználói profilokon. Egyelőre csak az amerikai angolt használó felhasználók számára elérhető az opció.
Facebook mostantól egyéb nemi lehetőség beállítását is lehetővé teszi transznemű felhasználói számára. Erre elvileg az Egyesült Államokbeli felhasználóknak van ehetőségük, ám ha valaki az U.S. English-t nyelvi beállítást alkalmazza, máris kipróbálhatja az újítást.
A "Gender" menüpontnál a "Férfi" és "Nő" opció mellé bekerült a "Custom" (egyedi) opció, melyet kiválasztva megnyílik egy üres sor. Ide kattintva ha elkezdjük gépelni például azt, hogy trans, máris kidob rengeteg lehetőséget arra vonatkozólag, hogy transznemű nőnek, férfinak, esetleg egyiknek sem tartjuk magunkat, de ha nőből férfivá - vagy fordítva - lettünk, azt is megadhatjuk, sőt, tetszőleges számú lehetőséget is kiválaszthatunk. Arra azért ügyel a közösségi oldal, hogy a felhasználó esetleges transzneme ne derüjön ki mindenki számára, így ezentúl beállítható az is, hogy ki lássa az illető nemét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése