2013. június 9., vasárnap

London: egyházi vezetőkkel együtt tüntettek az éhezés megszünéséért

Egész Nagy-Britanniából 45 ezren gyűltek össze Londonban, hogy felhívják a világ vezetőinek figyelmét: korunk legnagyobb botránya az éhezés.
Június 8-án, szombaton a Hyde parkban zajlott az If (Enough food for everyone – Elegendő élelmet mindenkinek) kampány keretében indított tömegmegmozdulás. Neves személyiségek és vallási vezetők is részt vettek benne, többek között Vincent Nichols katolikus és Justin Welby anglikán prímás.

Céljuk az volt, hogy felhívják az államfők figyelmét, akik június 17-én és 18-án az észak-írországi Enniskillen gyűlnek össze: többet kell tenni azokért az emberekért, akik nap mint nap éhen halnak a világ különböző részein.

Éppen a Hyde parki megmozdulás ideje alatt, David Cameron brit miniszterelnök a Nutrition for Growth élelmezésügyi ülésen 2,7 milliárd sterlint ígért mostantól 2020-ig a szegénység legyőzésére. Egy lépés előre, de nem elegendő az If kampány szervezői szerint, akik aznap délelőtt  ökumenikus szertartásra gyűltek össze a parlament közelében lévő Westminster Central Hallban. Az ökumenikus eseményen Vincent Nichols beszédet mondott, Justin Welby pedig üzentet küldött az alkalomra. A katolikus prímás emlékeztetett Ferenc pápa szegénység elleni elkötelezettségre – írja a SIR.

Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése