2013. május 8., szerda

NAGYFALUI ÜZENET 2013. MÁJUS

2013- A SZŰZANYA MEGJELENÉSÉRE VALÓ FELKÉSZÜLÉS

                                         ÉVE-MÁJUS

"BOLDOG VAGY, MERT HITTED, HOGY BETELJESEDIK MINDAZ,
   AMIT AZ ÚR MONDOTT NEKED!"(Lk.1.25.)
    104. havi imatalálkozó Szilágynagyfalu mellett, a
                    Szentháromság hegyén
A Szentírásból: elmélkedjük át újra Megváltónk szenvedését, halálát és feltámadását a négy evangéliumból.

Havi mottó:"Jézus Krisztus engedelmes volt mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig!" Ezért Isten felmagasztalta Őt!"( Fil. 2.8.)

Havi imaszándék: azért engeszteljünk, hogy a keresztények minél hamarabb egy időben ünnepeljék meg az Úr Jézus szenvedését, halálát és feltámadását.
Konkrét feladatunk: készülve Éva asszony hazaköltözésének évfordulójára, olvassuk el újra és terjesszük" Örömöm titka" című könyvének második kötetét.

                  Szűz Mária tanítása 2013. májusában   



   "Szeretett engesztelő gyermekeim! Ebben a hónapban, amikor a görög katolikus és ortodox testvéreitek Szent Fiam szenvedését, halálát és feltámadását ünneplik, csodálkozzunk rá velük együtt, a " Megváltás misztériumára"!

Mi a misztérium? Világotokban és a természetfölötti világban is vannak titkok, amelyeket elsősorban nem értelemmel, hanem hittel kell megközelíteni. Ilyen titkok: a Szentháromság, az Oltáriszentség,Szent Fiam megtestesülése, szenvedése, halála és feltámadása. Isten dolgai nem értelmetlenek, hanem értelem felettiek. Sajnos létezik a bűn misztériuma is.Hogyan lehetett az, hogy a tiszta angyalok egy része, bár boldogok voltak, fellázadva Isten ellen döntöttek? Ezek lettek a gonosz lelkek, akik irigységből,féltékenységből,Isten iránti bosszúból, gonoszságból,Isten teremtményeit is el akarják csábítani és a pokolba akarják vinni! Hogyan volt lehetséges az, hogy az első emberpár, bár mindenük megvolt és boldogok voltak az Isten csodálatos kertjében, mégis a gonosz lélekre hallgattak, nem a jó Istenre? Hogyan lehetséges az,hogy az ember tudja azt, hogy a bűn rossz, amely rossz irányba viszi, mégis azt választja és nem a jót, amely a Mennyország felé segíti? A pozitív és negatív misztériumok egy része felfogható, nagyobb része felfoghatatlan. Én arra kérlek titeket, az Istennek való engedelmességben, nyíljatok ki Isten misztériuma felé, akkor minden jóra képesek lesztek. Ellenben, ha a gonosz léleknek engedelmeskedtek, kinyíltok  az alvilág misztériuma felé, amely által minden rosszra képesek lesztek.

Mit kell tudjatok a megváltásról?

.Az első emberpár, az első bűn elkövetése után megkapták az " első örömhírt", hogy majd eljön a Megváltó, Aki kifogja szabadítani az emberiséget: a bűn, a szenvedés, a halál verméből és a gonosz csapdájából.

.Az idők folyamán Isten prófétái is megjövendölték a "Szenvedő Szolga " eljövetelét.

.Szent Fiam kijelentette Péter apostol, a Szamáriai asszony és Kaifás főpap előtt is, hogy Ő a Megváltó!

.Meg kell tudja az egész emberiség, hogy nincs üdvösség senki másban, csak Szent Fiamban, Aki az egész emberiség Megváltója.

.Szent Fiam egész élete a Megváltás  misztériuma volt.Szent Fiam, a Mennyei Atya és az egész emberiség iránti szeretetből áldozta fel önmagát. A Megváltás valójában a Szentháromság szeretetének a misztériuma az egész teremtett emberiség iránt." Úgy szerette Isten a világot,hogy egyszülött Fiát adta érte, hogy mindaz, aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örökké éljen"! A keresztvetésben azt valljátok meg: a Mennye Atya leküldte Szent Fiát a Földre, hogy az emberiséget a széles útról, a keskeny útra vezesse Szent Fiam legnagyobb szeretetének a jele a megváltás." Senkinek nincs nagyobb szeretete, mint aki életét adja barátaiért!"

.A megváltás, Szent Fiam győzelme: a bűn, a szenvedés, a halál és a gonosz lélek fölött. Mindazok akik megfogják Szent Fiam kezét, az Ő tanításainak a megtartásával, azoknak megbocsátja a bűneiket, értelmet ad  szenvedésüknek, a halált az örök élet kapujává teszi és a gonosz csábításait felismerik és legyőzik.
Amint látjátok, Isten azért enged meg egy rosszat, mert belőle jót tud kihozni: " Az Isten szeretőknek, minden  a javukra válik!" Sajnos Szent Fiam megváltása a gonosz angyalokra és megátalkodott követőire nem vonatkozik azért, mert ők ezt visszautasítják, nem akarják elfogadni! Tudnotok kell azt, hogy Szent Fiamnak az fájt a legjobban, hogy az Ő Drága Szent Vére hiábavaló a megátalkodottak részéra, bár Ő mindenkit meg akart menteni.

    Tudnotok kell azt, a Mennyei Atya "első terve" az volt, hogy az első emberpárt és az egész emberiséget: bűn, szenvedés és halál nélkül akarta boldoggá tenni az Éden kertben. Ennek az volt az egyetlen feltétele, hogy Isten teremtménye, az ember szabadságának a tudatában, szeretettel engedelmeskedik az Istennek. Mivel a szabadságával visszaélő ember nem Istennek, hanem a gonosz léleknek engedelmeskedett, jött Isten"második terve" . Az emberiség megváltása a bűnből, a szenvedésből és a halálból Szent Fiam önfeláldozó halála által. Előre mondom nektek, még van az utolsó időben, Istennek egy"harmadik terve"is. A Mennyei Atya " az Új Eget-az Új Földet- az Új Jeruzsálemet" akarja lehozni a Földre, ahol nem lesz bűn,szenvedés, halál és a gonosz lélek is meg lesz kötözve az alvilágban! Jelenleg, a Mennyei Atya, az Ő prófétái által, erre a második paradicsomi állapotra készíti fel a teremtményeit. Ezért azt mondom nektek, akik most a keresztutat élitek, a szenvedések, megpróbáltatások, érthetetlenségek ellenére minden nap reménykedve menjetek előre,. Tudnotok kell, hogy a rátok váró " Új Világért" érdemes minden áldozatot meghozni.

    A Mennye Atya, amint erős kézzel kivezette Egyiptomból választott népét, ugyanúgy fog titeket is kiragadni a gonosz csapdájából. Tudnotok kell azt, hogy az egész emberiség, a bűnei miatt a legmélyebb gödörbe esett. Önmagát nem tudta megmenteni. Szent Fiam volt a létra  az egész emberiség számára, aki kimentette a bűnbánókat bűneik gödréből. Tudnotok kell azt is, hogy az egész emberiség, a bűn megáradt folyójába zuhant Istennek való engedetlensége által. Szent Fiam, az Ő megváltó életével, tanításával, szenvedésével és halálával kötelet dobott utánuk. Akik nem kapaszkodnak bele Szent Fiam "megmentő Kezébe", azok örökké megfulladnak: akik belekapaszkodnak Szent Fiam Kezébe, azok megmenekülnek.

    Befejezésül kérem tőletek, hogy legyetek hálásak Szent Fiam megváltásáért. Hálából tegyetek egy  elhatározást, mondván:" Megváltó Krisztusom! Elhatározom, hogy az engedetlenségem által nem akarok újra visszakerülni a gonosz csapdájába, hanem az engedelmességem által mindvégig megváltó, ölelő karjaidban akarok maradni!"

Most a Szentháromság Általam áld meg titeket

az Istennek való engedelmesség lelkületével!!!

               Házi feladat májusra
"
MEGVÁLTÓ JÉZUSOM! NEKED VALÓ ENGEDELMESSÉGEM ÁLTAL AKAROK HÁLÁS LENNI EGÉSZ ÉLETEMBEN,ÁLDOTT

                 MEGVÁLTÁSODÉRT!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése