2012. november 30., péntek

XVI. Benedeket 2012 novemberében meg akarták ölni

Erről számol be a II Tartó Quotidiano című lap. Castrillón bíboros egy titkos dokumentumot nyújtott át Benedek pápának egy privát audiencián. A dokumentumot németül írták és a Szigorúan titkos pecséttel látták el.
2015 - ben a L'Avennire című lap a Benedek elleni összeesküvésről számolt be és hogy lemondásra kényszerítették. Ez a lap egy olyan dokumentumot említ, mely egy merényletről számolt be, melyet Benedek pápa ellen akartak elkövetni. A valóságban tényleg merényletet követtek el Benedek ellen, ezért 2012 Karácsonykor elhatározta hogy visszalép. Benedek pápa nem a haláltól félt, hanem az Egyházat féltette az azt érintő károsodásoktól, mely a halála után fog bekövetkezni.
A német bíborosok egy levelet küldtek Benedek pápának, melyet több pap és püspök írt alá. A levél szerint ezek a papok és püspökök készen álltak arra, hogy egy modern Egyházat hozzanak létre teljesen elkülönülten Rómától, amennyiben Benedek nem tesz eleget követeléseiknek. Többek között azt is kérték, hogy távolítsa el hivatalából a vatikáni államtitkárt. Benedek nagy nyomás alá került a liberális szabadkőművesek és a baloldali politikusok miatt.
Egy katolikus újságban olvasható ( a link a német szöveg alján), hogy Podesta, Newman, Hilary Clinton és Biden egy terv részesei voltak, mely egy Katolikus Tavaszt akart létrehozni és Benedek lemondását kikényszeríteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése