2012. június 5., kedd

Nagyfalui üzenet 2012. június

2012--A NAGYFIGYELMEZTETÉSRE VALÓ FELKÉSZÜLÉS ÉVE--JÚNIUS

                              93. havi imatalálkozó Nagyfaluban, a Szentháromság hegyén
A Szentírásból Elmélkedjük át a papokra vonatkozó fejezeteket(Zsid. 1-13.)
Havi mottó:" Pap vagy te mindörökké Melkizedek rendje szerint!(Zsid.5.6)
Havi imaszándék: Egész hónapban kérjük a Szentlélektől a lelkek megkülönböztetésének a kegyelmét!
Konkrét feladatunk: Nem akarunk ítélkezni egymás felett, hanem segíteni akarjuk egymást!
                                     Szűz Mária üzenete 2012 júniusában
         "Szeretett engesztelő gyermekeim! Ebben a hónapban, amikor a legtöbb szeretett pap fiamnak pappá szentelése és szentelési évfordulója van,, engedjétek meg, hogy földi és örök boldogságotok érdekében néhány konkrét tanácsot adjak nektek. Előre mondom, ha megfogadjátok tanácsaimat, azt soha nem fogjátok megbánni!
       Tudatosan mire figyeljenek oda a papságot kezdő pap fiaim?
    Minél gyakrabban gondoljatok vissza a szentelésben kapott lelki élményekre, különösen az első misére, az átváltoztatási és a feloldozási hatalomra, amelyet a lelkek táplálása és feloldozása érdekében kaptatok. Komolyságot és mélységet ad a lelki életetekhez, ha az utolsó misétekre is gondoltok! Akkor is ha papok vagytok, nektek is legyen lelki vezetőtök, akinél rendszeresen gyóntok és minden adódó problémát megbeszéltek vele.Törekedjetek arra, hogy a kötött és személyes ima mellett,lelki eledellel rendszeresen táplálkozzatok. Keressétek és tegyétek meg Isten rátok vonatkozó Akaratát, ezáltal megtaláljátok a hivatásotokat, a hivatáson belül. Minden nap kérjétek az összes Égiek segítségét az összes Földiekre! Minden szenvedéseteket egyesítsétek Szent Fiam szenvedésével és ajánljátok fel a tisztítótűzben szenvedő őseitek kiszabadításáért. Olyan lelki papok társaságát és lelki közösséget keressetek, ahol minden alkalommal lelkileg épülhettek és építhetitek egymást. Értékeljétek és bátran vegyétek igénybe azoknak a házasoknak és komoly személyeknek is a lelki barátságát, akik jó irányba visznek titeket. Harcoljatok bátran Szent Fiam szent fegyvereivel ( böjt, Jézus Szent Vére, kilencedek, zarándoklatok,...) a gonosz lélek ellen, hogy minden nap kegyelmi állapotban maradjatok. Óvakodjatok azoktól a személyektől, akik elrabolják hiábavalóan az időtöket, erőtöket és lelki békéteket. Óvakodjatok minden káros szenvedélytől és minden helytelen függőségtől, amelyek a gonosz rabságába visznek titeket! Törekedjetek arra, hogy ne alap és közép szinten, hanem felső szinten, a szentségre vágyva éljétek meg a papi hivatásotokat. Az életmottótokat tegyétek látható helyre, hogy naponta láthassátok és az jó irányba lendítsen titeket. Tudjátok meg azt, nem az a legfontosabb, hogy hova helyez titeket az előljárótok, hanem az a legfontosabb , hogy a helyeteken hogyan éltek.Soha, életetek egy napján se feledjétek, hogy se a kicsi, se a nagy bűnben nincs az a boldogság, amire vágyik a lelketek. Csak az alázatos, erényes újrakezdő életben van az igazi boldogság! Meg fogjátok látni, ha életetek minden napján Szent Fiammal fogtok élni, körülöttetek előbb--utóbb jelek, csodák, megtérések, gyógyulások, szabadulások, ujjászületések fognak történni!
      Mit tanácsolok szeretett pap fiaimnak, akik szentelési évfordulójukat ünneplik?
  Arra kérlek titeket, hogy legalább pappá szentelésetek évfordulóján, hálaadó szentmise keretében, a híveitek jelenlétében szítsátok fel a kegyelmeket, amelyet a Szentháromságtól, a szentelő Püspökötök imája és kézfeltétele által kaptatok! Ez azt jelenti, gondoljatok az első szeretetre, amely valamikor meggyúlt a szívetekben. Hálás szívvel emlékezzetek meg élő vagy elhunyt Püspökötökről, áldott szüleitekről és mindazokról, akik valamikor Isten Oltárához segítettek titeket és az évek során jóban és nehézségben, mellettetek álltak és állnak most is. Hálás szívvel gondoljatok vissza azokra a közösségekre, hívekre, ahol voltatok. Imádkozzatok volt, jelenlegi és a jövendőbeli híveitekért is, akik által sok tapasztalatba részesültetek. Adjatok hálát az ellenséges emberekért is, akik által volt lehetőségetek megtanulni az ellenségszeretetet. Hálálkodjatok, ha az évek során sikerült úgy viszonyulni a Püspökötökhöz, mint lelki édesapátokhoz, a papokhoz, mint igazi testvéreitekhez, a híveitekhez, mint lelki gyermekeitekhez,barátotokhoz, szüleitekhez, nagyszüleitekhez. Hálálkodjatok azért is, ha a káros ítélkezés helyett az igazi szeretet, a segítőkészség alakult ki a szívetekben, a bűnösök iránt. Hálálkodjatok a gyengeségeitek miatt is, amelyet azért engedett meg Szent Fiam az életetekben, hogy alázatosak maradjatok és a híveitekhez megértéssel viszonyuljatok. Hálálkodva gondoljatok az évek során kialakult jó tulajdonságaitokra. Ha emiatt bárki is megdicsérne titeket, őszintén mondjátok: Istené a dicsőség és az enyém az öröm! Hálás szívvel vegyetek részt lelki közösségekben. Szeretettel figyeljetek oda az egyházközségetekben lévő lelki közösségekre. TUDNOTOK KELL ŐK AZ EGYHÁZ REMÉNYSÉGE!  Bátorítsátok és javítgassátok őket szeretettel! Tudnotok kell, hogy az élő kis közösségek által fog megújulni az egyházközségetek és az egész emberiség. A természetfeletti élet valójában a lelki családban és a lelki közösségben alakul ki bennetek. A rejtett hibák sorozatától a kis közösségek tükre által szabadultok meg. Tanuljatok meg kinyílni nemcsak a híveiteknek, hanem az egész községetek felé. Így élve a ti szeretetetek által az egész községetek szeretet-családdá fog válni
     Azt ajánlom nektek befejezésül, hogy legyen a szívetekben a múltra nézve bűnbánat és hála, a jövőre nézve pedig sok-sok őszinte kérés.
 SZENT FIAM ALIG VÁRJA, HOGY A SZENTSÉG KEGYELMÉT KÉRJÉTEK TŐLE!
     MOST A SZENTHÁROMSÁG. ÁLTALAM ÁLD MEG TITEKET A HALÁLIG TARTÓ HŰSÉG KEGYELMÉVEL !!!


SZENT NILUS PRÓFÉCIÁJA A XX. SZÁZADRÓL
 
A Sínai hegyen élő Szent Nílus (+430) aki a megtérése előtt Konstantinápoly prefektusa volt, később Aranyszájú Szent János barátja, korunkról a következő víziója volt.
 „A XX. század közepe táján, amikor már közel van az Antikrisztus eljövetele, az emberek értelme, a testi szenvedélyek miatt el fog homályosulni! E kor embereit az Isten parancsaitól való eltávolodás és az emberi méltóságuk leértékelődése fogja jellemezni.
Az emberek megváltoztatják a külsejüket! Lehetetlen lesz a nőket a férfiaktól megkülönböztetni az arcátlan öltözködés és a haj divatja miatt. Ezek az emberek kegyetlenek lesznek, mint a vadállatok az Antikrisztus fellépése után, akinek kísértéseiben alul maradnak. A szülőket és az idősebb embereket többé nem becsülik. A szeretet el fog tünni.  A keresztény pásztorok, püspökök és papok tehetetlen emberek lesznek, képtelenek arra, hogy a helyes utat a helytelentől megkülönböztessék.
            Abban a korban meg fognak változni a keresztények erkölcsi szokásai és hagyományai. Az emberek nem ismerik többé a szerénységet. Ehelyett a tobzódás, dorbézolás és a bírvágy fog uralkodni! Jaj azoknak, akik kincses ládájukban összehalmozzák pénzüket. Fényűzés, házasságtörés, homoszexualitás, gyilkosságok fognak elszaporodni. Abban a korban az emberek a dőzsölés és a nagy bűntettek túlburjánzása miatt el fogják veszíteni a Szentlélek kegyelmét, amit a keresztségben kaptak. Nem lesz többé lelkiismeret furdalásuk sem.
            A templomoknak nem lesznek többé jámbor pásztoraik, akik félik az Istent. Jaj azoknak a keresztényeknek, akik abban a korban fognak élni a Földön. El fogják veszíteni a hitet, mert nem lesz többé, aki meggyújtsa nekik az igazság fényét. A kevés hűséges elhatárolja magát a világtól és szent menedékhelyekre fognak összegyűlni, hogy lelki szenvedéseiket enyhítsék. De mindenhol csak nehézségekbe ütköznek. Mindez abból származik, hogy az Antikrisztus akar mindenek fölött lenni az egész univerzum mestereként. Csodákat fog művelni és valószerütlen jeleket végbevinni.
            Egyik ember, aki a világ egyik végén lakik képes lesz beszélgetni azzal, aki a világ másik végén lakik! Abban a korban majd tudnak az emberek a levegőben repülni, miként a madarak és az óceánba alámerülni, miként a halak. Amikor az emberek eljutnak ide, ezek a szegények (a gőgjükben elvakultak) életüket kényelemben töltik anélkül, hogy tudnák, hogy ez a Sátán álnoksága. Ez lelkiismeretüket annyira eltölti nagyzolással, hogy letérnek a helyes útról. Sőt addig viszi őket a Sátán, hogy elveszítik a hitüket a Szentháromság egy Istenben, sőt magát az Istenbe vetett hitet is elveszítik.
            Akkor a végtelenül jó Isten látni fogja ezt az elpártolást. A hűségesek kis csapata iránti szereteből, akiket meg fog menteni, megrövidíti majd azokat a napokat, mert az ellenség még a kiválasztottakat is szeretné megkísérteni és félrevezetni, ha lehetősége lesz rá. Akkor nyomban megjelenik a büntető kard és a bűnre csábítót kiséretével együtt a mélységbe taszítják."
            Ez a prófécia a IV. században hangzott el, Krisztus születése után.
            A víziót olvasva, átelmélkedve, felvetődik a kérdés, mi a mi teendőnk? Nekünk engesztelőknek, mindig annak az ellenkezőjét kell tenni, amit az Antikrisztus és követői tesznek.
-         Mi nem a múlandó testre, hanem a maradandó lélekre, annak szépítésére tesszük a hangsúlyt!
-         Isten parancsait nagyon komolyan akarjuk venni és az ember méltóságát nagyra értékeljük.
-         Nem a változó divatot akarjuk követni, hanem a tisztességes öltözködést tartjuk szem előtt
-         A világban élő farkas lelkületűek között, Isten segítségével bárány lelkülűek akarunk maradni!
-         A szüleinket, az időseket a legnagyobb szeretettel akarjuk gondozni, segíteni, szeretni!
-         Imádkozzunk azért, hogy a papok is és a hívek is megkapják a Szentlélektől a lelkek megkülönböztetésének a kegyelmét, azaz a jót, a rossztól tudjuk megkülönböztetni és csak a jót választani.
-         Az önző anyagias világban, mi az önzetlen segítők közé akarunk tartozni!
-         Mi minden este lelkiismeretvizsgálatot akarunk tartani, hogy ezáltal a keskeny úton maradjunk
-         Az élő hitet, a lelki tisztaságot komolyan akarjuk venni!
-         Keressük és szeressük a zarándokhelyet, ahol világosságot és erőt kapunk az Istennek tetsző életre az utolsó időben.
-         A nehézségek közepette a jelszavunk: "Istennel átugordjuk a várfalakat is! Istennel legyőzzük a legnagyobb akadályokat is, még az Antikrisztust a követőivel együtt is!
-         Óvatosak akarunk maradni amikor az Antikrisztus jeleit és csodáit fogjuk látni! Csak annak hiszünk, aki Isten felé visz bennünket és megsegít a hitünkben.
-         Látjuk a tudomány nagy eredményeket ért el a világban. Mi ezeket csak a jóra akarjuk felhasználni (telefon, internet, repülőgép,...)
-         Mi az Isten segítségével a hűségesek kis csapatába akarunk tartozni, hogy Isten reánk való tekintettel mentse meg a kárhozattól az egész emberiséget.
-         Ne feledjük el, az Antikrisztus és követői bármilyen ravaszok is végsősoron veszíteni fognak. Isten gyermekei bármilyen szerények és gyengék, az Ő segítségével győzni fognak! Döntsünk Isten gyermekeinek hű csapata mellett, a józan eszünket használva.
 
 
VISSZATEKINTÉS 2012 MÁJUSÁRA
 
1.Szükségünk van-e arra, hogy újra, egy szertartás keretében, Jézus Szent Vére által lepecsételjük magunkat?
Egyik vegyes üzenet szerint igen! A Szűzanya válasza szerint nincs szükségünk újabb pecsétre, ugyanis a keresztségben, bérmálásban, papszentelésben eltörölhetetlen jegyet (pecsétet) kaptunk a lelkünkre. Ezt kell tudatosítani és megélni. Ha igazi keresztény életet élünk, teljes oltalomban vagyunk életünk minden helyzetében. Vigyázzunk, mert nem sokára Isten vizsgáztat minket, amikor világosan fogjuk látni, hogy az Isten vagy a gonosz lélek pecsétjét viseljük-e magunkon!
 
2. Hogyan éljünk, hogy Isten megjutalmazzon minket?
Nem kell semmi rendkívülire törekedjünk. Fontos, hogy éljük meg a lehető legjobban az engesztelő hivatásunkat. Elsősorban, mindenki a saját lelki megmentését vegye a legkomolyabban. A gyónásaink mellett tanúljunk meg harcolni, hogy minél tovább lelki tisztaságban maradjunk! Érzékszerveinket tanúljuk meg csak a jóra használni! Mindenkivel éljünk szeretetben! Éljünk úgy, hogy a feltámadt Krisztus mindig érezze jól magát a szívünkben. Ha a lelkünkben: tisztaság, szeretet, béke van, napi 24 órás engesztelők vagyunk és Isten állandó áldására számíthatunk. Lehet a jelmondatunk: csak jót gondolj, mondj és tegyél, hogy Isten jó eszköze legyél.
 
3. Mit tegyünk azokért a szeretteinkért, akik a bűnös életük miatt Isten büntetését vonják magukra?
Legelőször, ha elfogadják néha figyelmeztessük őket a bűneikre és azok következményeire.
Ha a személyes figyelmeztetést nem fogadják, még sok lehetőségünk van, hogy segítsünk rajtuk. Először is, mi törekedjünk arra, hogy az igazak közé tartozzunk, hogy reánk való tekintettel, Isten városokat, országokat mentsen meg. Minden este, szeretteink nevében is kérjünk Istentől bocsánatot. Minden nap helyezzük őket Jézus Szent Vérébe és Szűz Mária Szent Könnyeibe, hogy ezáltal bűnbánatra és bűnbocsánatra jussanak. Ajánljuk fel az engesztelésünket, egész életünket a bűnösök megtéréséért. Azt a lelki szenvedést, amit az Égieknek és nekünk is okoznak, Istentől eltávolodott életükkel, azt is ajánljuk fel az ő megtérésükért. Kérhetjük az összes Égiek közbenjárását, sőt a tisztítótűzben szenvedőket is, hogy járjanak közbe a Szentháromságnál szeretteinkért. Ha mi megtesszük, ami lehetséges szeretettel, higgyük el Isten is megteszi, ami számunkra lehetetlen. Ha ezek közül bármelyiket is megtesszük, reménykedhetünk abban, hogy nem fognak elkárhozni!!!
 
4. Milyen kell legyen az édesanyák (engesztelők) szeretete?
Az Égiekkel való személyes kapcsolat által, termékeny! Jézus békéjét-örömét árasztó! Legyen konkrét, amikor azokat szereti, akiket a legnehezebb szeretni! Áldozatos lelkülettel vállalja mindazt, ami nehéz! Legyen leleményes, kitalálva azt, a családban kinek mire van szüksége. Legyen helyes szeretete, azt akarva a családjának, amit Isten akar. Ha minden nap gyakorolja a szeretetet, ezáltal növekszik az benne. Legyen szabadságtisztelő, nem erőszakos! Türelmes - megértő - megbocsátó - szolgáló szeretet jellemezze az édesanyákat! Ha jelenleg nem ilyen a szeretetünk mondjuk: “bocsáss meg nekem Uram!” Ha eljutottunk Isten segítségével az igazi szeretetre, mondjuk: “hála neked Uram!”
 
5. Miért van nagy kisugárzása a zarándokhelyeknek?
A Szentháromság egyes helyeket, egyes személyeket, egyes közösségeket, rendkívüli kegyelmekkel áld meg. Istentől kiválasztott helyeken könnyebb imádkozni, szeretni. Akik a vágyaik által meghívást kapnak egy zarándokhelyre, azok arra törekszenek, hogy a szeretetük által a legtöbbett adják a társaiknak. Ez a sok szeretetlángocska összetevődve egy hatalmas szeretet-tábortűzzé vállik. Ezért érezzük azt zarándok helyeken, hogy a Tábor hegyen vagyunk, ahol nagyon jól érezzük magunkat. Zarándokhelyeken azt a feladatot kapjuk, hogy az ott kapott szeretet légkört vigyük haza a családunkba, lelki közösségünkbe. A szeretet kisugárzásaink által kis zarándokhelyeket hozzunk létre othonainkba.
 
 
 
 
6. Mit üzent a Szűzanya Fatimában (95-ik évforduló) az egész emberiségnek?
“Legyetek gyermek lelkületűek! Legyetek a béke eszközei! Valljátok meg a hitetlen világban a hiteteket! Engeszteljetek áldozatot vállalva a bűnösök megtéréséért! Fogadjátok el és ajánljátok fel a szenvedéseiteket! Végezzétek el minden nap a rózsafűzért. Vállaljatok engesztelő áldozást! Legyetek tiszta lelkületűek, öltözzetek szemérmesen! Ajánljátok fel a Szentháromságnak a családotokat! Éljetek úgy, hogy nagy ívben elkerüljétek a poklot. Szeressétek és szerettesétek meg másokkal is Szeplőtelen Szívemet. Minden nap örvendeztessétek meg az Égieket!”
 
7. Iluska, mi van a szívedben gyógyulásod és újjászületésed 12-ik évfordulóján?
Minden évben boldogan ünneplem meg gyógyulásom és újjászületésem évfordulóját, amely 2000 május 1-én történt a Remény Anyja kápolnájánál, a Szentháromság hegyen. Az én szívemben folyamatos hála van mindazért, amit Isten ad, elvesz vagy megenged az életemben. Boldog vagyok, hogy felajánlott életemmel a jó Istent és az engesztelőket szolgálhatom! Legújabb jelmondatom: nekem csak szeretni és jónak lenni szabad! Ez a jelmondat az asztalomon van fehér lapon fekete betűkkel. A fehér lap a lelki tisztaságra, a fekete betűk a bűn és a bűnalkalmak elkerülésére figyelmeztett engem.
 
8. A Szűzanya legújabb üzenete volt:
“Legyetek hálásak azért, mert  Országotok az Én Virágoskertem, amelyben ti vagytok a fehér rózsácskáim! Missziós lelkülettel törekedjetek arra, hogy minél több lelket ültessetek az Én Virágoskertembe! Megígérem nektek, hogy akkor fogok eljönni hozzátok, amikor megleszek elégedve a szeretetekkel! Ezért a jövőben legyen a mottótok: “nekem csak szeretni és jónak lenni szabad!”
 
Házi feladat júniusra:
„URAM SEGÍTS, HOGY MINDIG ANNAK AZ ELLENKEZŐJÉT TEGYÜK, AMIT AZ ANTIKRISZTUS ÉS KÖVETŐI TESZNEK!
 
Előretekintés 2012 júliusára:
-         Júliusban 5-6-7-8-án lesznek az engesztelések, 15 órakor a Szentháromság hegyen! Elsővasárnap (júl.1-én) bérmálás lesz Krasznán, ezért az engesztelés második vasárnap lesz!
-         Megemlékezünk Éva Asszonyról, aki 2010 július 19-én ment az örök hazába!
-         Jézus Szent Vére hónapjában, minden nap, mindenkit helyezzünk Jézus Szent Vérének az oltalmába.
-         Imádkozzatok a fatimai zarándok utunkért, amely július 11-17 között lesz. Engesztelő közösségünk szentté válásáért ajánlunk fel minden áldozatot!
                                                                                                       
(Az üzeneteket Nagyfaluban, Cs. János atya és V. Ilona közvetítésével kapjuk!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése