2015. január 17., szombat

Erdogan: a Charlie Hebdo rasszista és gyűlöletkeltő

A török államfő, Recep Tayyip Erdogan rasszizmussal és gyűlöletkeltéssel vádolja a Charlie Hebdo francia hetilapot, ami a napokban újabb Mohamed-karikatúrákat tett közzé, hogy azzal provokálja a muszlim közösségeket. "Ez a magazin hírhedt a muszlimokkal és keresztényekkel szemben provokatív publikációiról. Amit csinálnak, az gyűlöletkeltés és rasszizmus."
A török államfő a legújabb esetre hivatkozott, amivel az újság a Mohamedről alkotott képet a terrorizmushoz kapcsolja. "Ez nem az, amit szabadságnak neveznek. Ez a terrorral, és más emberek magánszférájának sértésével egyenlő. Fel kell ismerni, hogy korlátlan szabadság nem létezik" - mondta Erdogan, hozzátéve, hogy az ehhez hasonló megnyilvánulásokat a törvény büntethetővé kell tegye. Az államfő hangsúlyozta, hogy "a lap szerkesztői lehetnek ugyan ateisták, de ennek ellenére tiszteletben kell tartaniuk, ami számunkra szent", és ha ezt nem teszik, azt a törvénynek a legszigorúbban büntetnie kell.
Hídfő.net.ru | Erdogan
Január 7-én két fegyveres személy lépett be a Charlie Hebdo "szatirikus" hetilap szerkesztőségébe, és megöltek 12 embert, közülük 10 a szerkesztőség tagja volt. Január 8-án Párizs külvárosában egy rendőrt lőttek le, az azt követő napon pedig négy személyt túszul ejtettek és lelőttek egy kóserboltban. Az utóbbi hét folyamán 17 ember vesztette életét a támadássorozatban, közülük 3 rendőr.
A Charlie Hebdo anyagi hasznot csinál szerkesztőik halálából, és a következő számot az átlagos 60 ezres példányszám helyett már hárommillió példányban nyomtatták ki, valamint 3 idegen nyelven is megjelentették. Az újabb kiadvány szándékosan folytatja a korábbi provokációt.
A Charlie Hebdo szatírának álcázva szervezett vallásellenes tevékenységet folytat, melynek célja az ingerküszöb növelése. Az európai keresztény közösségek már nem is reagálnak a keresztény jelképek meggyalázására, legtöbbször ez már semmiféle érzelmi reakciót nem vált ki az emberekből, mert a liberális sajtó több évtizednyi egyházellenes propagandával megnövelte az emberek ingerküszöbét. A Charlie Hebdo tevékenységével ugyanezt a hatást akarja elérni a muszlim közösségeknél, melyek még szorosan kötődnek vallási hagyományaikhoz, őrzik tradícióikat. Nem véletlen működhet a Charlie Hebdo az állam engedélyével: az Iszlám provokálásával az ingerküszöböt fokozzák, hogy az iszlám közösségek helyett materialista arab tömegek maradjanak, amit a kormány válságpánikkal és más anyagi dolgokkal már könnyen irányítani tud. A Charlie Hebdo tevékenysége arra vezethető vissza, hogy az európai kormányok vallási hovatartozástól függetlenül a hitet akarják végleg kiirtani az emberekből, mert a hit az egyetlen, ami védelmet nyújt az intézményesített félelemkeltéssel szemben.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/17/erdogan-charlie-hebdo-rasszista-es-gyuloletkelto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése