2015. január 16., péntek

A hamis próféta apostoli útján...

Metalvilla.jpg


Sátánista kézjelek
Ördögvillának, vagy (a heavy metál zenei műfajában való elterjedtsége okán) közismertebb nevén metálvillának hívjuk azt a kézjelet, amikor a mutató- és a kisujjunkat egymással párhuzamosan felmutatjuk, míg a középső- és a gyűrűsujjat a tenyerünkbe hajtjuk, a hüvelykujjunkat pedig ezekre rászorítjuk (vagy esetenként oldalirányban kihajlítva hagyjuk - lásd a képen).
Jelentése Szerkesztés
Az okkultizmusban a két kinyújtott ujjat az Ördög felfelé ágaskodó szarvainak tulajdonítják - ezzel tisztelegnek előtte (illetve sikerei előtt), köszöntik Őt (illetve más sátánistákat).
A metálrajongók nagy többsége szerint a jelnek nincs különösebb értelme, ám maguk sem rendelkeznek egységes véleménnyel a magyarázatát illetően (pl. csak a Metál szó fordított kezdőbetűjét mintázza - bár fejjel felfelé is mutatható lenne, így fordítottsága nem érthető), míg mások közülük elfogadják azt az Ördög szarvainak, tekintettel a metál letagadhatatlanul sátánista stílusjegyeire és mozzanataira, noha a rajongók ezt általában nem ideologizálják, ami a zenészekről sem mondható ki teljes bizonyossággal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése