2014. február 12., szerda

Az Amerikai Humanista Szövetség követeli,hogy az iskola hagyjon fel az éhezők etetését célzó projekttel

Az „Etesd az éhező gyerekeimet”  programja Haitin
Az „Etesd az éhező gyerekeimet” programja Haitin

Állítsák le az éhezők etetését, különben baj lesz!
Az üzenetet, vagy legalábbis valami hasonlót, az Amerikai Humanista Szövetség (AHA) küldte a minnesotai Robbinsdale egyik iskolájának, azzal vádolva az intézményt, hogy alkotmánysértő módon megengedte diákjainak, hogy egy olyan közösségi projektben vegyenek részt, ami Haiti éhező gyerekeinek élelmiszerellátásában segít, és amelyben egy helyi gyülekezet is részt vesz.
A humanisták azután avatkoztak az ügybe, hogy az egyik diák családja tiltakozását fejezte ki, mert a projektnek a Calvary Luteránus templom adott helyet.
„Az iskola egyértelműen megsértette az alkotmányt,” írta Monica Miller, az AHA ügyvédje, az iskolának és a helyi hatóságnak küldött igen fenyegető hangvételű levélben. „Azzal, hogy az állami iskola diákjait az önök felügyelete alatt egy vallásos közegbe küldték, hogy egy vallásos küldetésű vallásos szervezettel együttműködjenek, sérti az alkotmánynak az állam és az egyház szétválasztásáról szóló rendelkezését.”
A humanistákat különösen zavarta a bibliai nyelvezet, amit az éhező gyerekek etetését célzó küldetés leírására használtak.
A Manna rizscsomagok
A Manna rizscsomagok
„A gyerekeknek készített csomagokon a „manna” felirat szerepelt, ami arra az ehető anyagra utal, amit a Biblia szerint Isten adott az izraelitáknak,” írta Miller a levélben.
Az is sértette az ügyvédet, hogy a Calvary templom úgy néz ki, mint egy templom és az „igénybevett létesítményben számos vallásos kép és szimbólum látható.”
A „bűntett” demonstrálására az illetékeseknek küldött levélhez képi bizonyítékokat is csatoltak, amelyeken többek között a gyülekezeti kórus, a festett üvegablakok és (kapaszkodjanak meg) a templom tornya volt látható. Ez már tényleg horror.
Az ateisták valószínűleg remegő térdekkel próbálták kerülni a kereszt látványát, nehogy beszennyezzék magukat vagy véletlenül lángra lobbanjanak.
Latisha Gray, az iskolakerület szóvivője döbbenten áll az eset előtt és nem érti, miért vádolja őket a szervezet az alkotmány megsértésével.
„Úgy gondoljuk, hogy ez a projekt mások szolgálatáról szól és semmilyen módon nem tartalmaz evangelizációt vagy vallásos tevékenységet.”
A projektet az „Etesd az éhező gyerekeimet” nevű szervezet szponzorálta, amely során elsős, másodikos és harmadikos gyerekek több száz társukkal közösen vettek részt a haiti gyerekeknek szánt élelmiszercsomagok összeállításában, mindezt iskolaidőben, közösségi munkaként.
Az „Etesd az éhező gyerekeimet” egyik projektje közben
Az „Etesd az éhező gyerekeimet” egyik közösségi projektje közben
„Az esemény nagyon pozitív hatással van a gyerekekre, mert megtanulják, hogy a világban nagyon sok ember nincs olyan szerencsés helyzetben, mint ők és azt is láthatják, hogy igenis tehetnek valamit ennek megváltoztatására,” mondta Latisha Gray.
Tudott róla, hogy egy szülő panaszt tett az esemény miatt és elmondta, mindent megtesznek, hogy az iskolai programok ne okozzanak elégedetlenséget a közösségben.
Az AHA azt nyilatkozta, hogy nem az éhezők etetésével van bajuk, hanem azzal, ha ezt „teológiailag töltött környezetben” teszik.
A Szabadságvédő Szövetség (Alliance Defending Freedom) felajánlotta, hogy ingyen képviseli az iskolát az ügyben.
„Fontos, hogy az állami iskolák minél több lehetőséget biztosítsanak a diákoknak a közösségi szolgálatban való részvételre. Az alkotmány nem tiltja, hogy a diákok együttműködjenek egy vallásos szervezettel az éhező családok megsegítésében, ami még véletlenül sem egyenlő egy vallás állami támogatásával,” mondta Matt Sharp, az ADF ügyvédje. „A vallásos semlegesség azt jelenti, hogy az iskola ne diszkrimináljon például egy jótékonysági programot, csak azért, mert keresztények szervezik. Itt pedig nem semlegességgel, hanem éppen azzal az ellenséges hozzáállással van dolgunk, amivel szemben az alkotmány védeni akar.”
Ez még a humanisták részéről is új mélypontot jelent. Milyen hozzáállás kell ahhoz, hogy ilyen okokra hivatkozva le akarjanak állítani egy, az éhezőket segítő projektet?
Forrás: foxnews.com
http://idokjelei.hu/2014/02/az-amerikai-humanista-szovetseg-koveteli-hogy-az-iskola-hagyjon-fel-az-ehezok-eteteset-celzo-projekttel/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése