2014. január 17., péntek

Hamis proféta „A pokol nem létezik”

A Time magazin 2013-ban az Év Emberének választotta Ferenc pápát, aki elég rövid idő alatt több olyan témát is felvetett beszédei során, amelyek eddig tabutémáknak számítottak a katolikus egyházban.
I. Ferenc
Egy friss prédikációjában a pápa arról értekezett, hogy többszöri elmélkedés, lelki- és alázatgyakorlást követően néhány dogma új értelmezést nyert. E szerint a katolikus egyház többé nem hisz egy olyan pokol létezésében, ahol az emberek szenvedésen mennek keresztül.
A pokolról szóló doktrína teljesen összeférhetetlen azzal a hittel, hogy Isten szeretete végtelen.
„Isten nem egy bíró, hanem egy barát, aki szereti az emberiséget. Isten nem arra törekszik, hogy megítéljen embereket, hanem, hogy támogatásáról, öleléséről biztosítson mindenkit. Ádám és Éva meséjében a pokol, mint valódi helyszín, egy eszköz jelenik meg. A pokol azonban egy metafora a magára maradt, elszigetelt lelkekre vonatkozóan, amelyek végül, mint minden más lélek, találkozni fognak Isten végtelen szeretetével”.
- tette hozzá a pápa, aki a tavaly a legjobban öltözött személyiség volt.
Ferenc pápa a más vallásokra is kitért, miszerint minden vallás igazi, ha a szívekben is igazából hisznek az emberek bennük.
Beszélt arról is, hogy a katolikus egyház nem fog ítélkezni senki felett, hiszen mindenki Isten gyermeke. Az egyház egy nagy család, ahol helyen van a heteroszexuális és homoszexuális embereknek, kommunistáknak, konzervatívoknak és liberálisoknak is.
Ferenc pápa szerint Isten is változik, ahogy mi is változunk. A katolikus egyház jelenleg egy modern felfogású és ésszerű gondolkodású egyház, amely az idők folyamán, maga is nagy változásokon ment végbe.
Helyesbítés: Dr. Illyés Szabolcs, a katolikus teológia doktora levélben kereste meg szerkesztőségünket, hibaigazításában kifejtette, hogy Ferenc pápa nem tanította, hogy nincs pokol, hanem a purgatórium/tisztítótűz tanának felülvizsgálatát kezdeményezte.



http://www.keresztenyhirek.hu/ferenc-papa-a-pokol-nem-letezik/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése