2013. december 31., kedd

Biblia a botránkozásokról.

Mát. 18,6 Aki pedig megbotránkoztat [bűnre, elpártolásra, elégedetlenségre csábít, tőrbe ejt, botlásba visz csak] egyet [is] e kicsinyek közül, akik énbennem hisznek, jobb annak [jobban járna], hogy malomkövet [(onikosz) - szamár- (tudniillik. olyan nagy, hogy egy szamár kell a forgatásához)] kössenek a nyakára, és [azzal együtt] a tenger mélységébe vessék. [a tenger fenekére süllyesztenék] 248
Mát. 18,7 Jaj a világnak [(koszmosz): a teremtett világ (azaz: az angyalok és emberek együtt.) univerzum] a botránkozások [a kelepcék; a botrányok (a botlásba vivő alkalmak); a bűn csapdái miatt] miatt! Mert szükség [kikerülhetetlen], hogy botránkozások essenek [történjenek, hogy kelepcék támadjanak, hogy botrányok jöjjenek]; de [mégis] jaj annak az embernek, aki által a botránkozás esik [aki által keletkeznek a kelepcék; és jön a botrány] [Más fordítás: Sajnálom a világban élő embereket amiatt, ami bűnbe viszi őket! Elkerülhetetlen ugyan, hogy egyesek bűnbe essenek, de rossz lesz annak, aki bűnbe viszi az embereket; Mert szükségszerű ugyan, hogy jöjjenek csábítások a bűnre, mégis jaj annak az embernek, aki által jönnek].249

A világ ünnepli az emberek imádják... Vajon Krisztust ki szemléli...? Hol van itt az Isten...? Kit dicsőítenek itten...?

Ferenc pápát az év legjobban öltözött emberének választották


Az amerikai Esquire magazin Ferenc pápát nevezte meg 2013 legjobban öltözött férfijának.
A döntés meglepetést okozott az olvasók körében, hiszen az eddigi díjazottak vagy színészek, vagy valamilyen a társasági életben kitűnt férfiak voltak. A lap elismeri, hogy választása szokatlan, azonban a címet amiatt a szerénység miatt ítélték a pápának, amely a katolikus egyházfő öltözékéből is sugárzik. Ferenc pápa többnyire egyszerű, díszítés nélküli fehér ruhában jár, és egyszerű fekete lábbelit visel.

„Az öltözék szerénysége a látható jele annak a teológiai és materiális figyelemnek, amellyel a pápa a szegények felé fordul” – mondta Ann Pellegrini, a New York University docense a magazinnak. E figyelem másik jele az a közvetlenség, amellyel Ferenc pápa az egyszerű emberek felé fordul: lazán hajlandó odaállni a fiatalok mellé egy selfie (mobiltelefonnal önmagunkról készített pillanatkép, melyet a közösségi oldalon megosztanak – a szerk.) kedvéért, folyamatosan használja a Twittert, ahol rengeteg követője van, és születésnapját is egyszerűen, többek között hajléktalanokkal ünnepelte.
Ferenc pápát 2013-ban az amerikai Time magazin és a brit The Times az év emberének választotta.

Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése