2013. április 15., hétfő

Terry Jones a cionista agitátor

Terry Jones, az eleve gyanús újprotestáns prédikátorok egyike. Afféle amerikai Németh Sándor, aki hangzatos, de lényegileg semmitmondó nyilatkozataival, könnyen megjegyezhető, sulykolható és reprodukálható kijelentéseivel sikeresen egy közepes méretűnek nevezhető, a fogyasztói társadalomba belehülyült amerikai keresztény csoportra van hatással. Világviszonylatban a vallásos liberalizmus és a demagóg retorika kiemelkedő alakja, tevékenysége és személyisége szerint jól illeszkedik a filoszemita prédikátorok, karizmatikus eszementek (néphülyítők), ügynök-püspökök, demokratikus-buzivédő papok és zsidó bomlasztók sorába. Gyaníthatóan jól fizetett, felépített személy, a tömegeknek marketing-módszerekkel kialakított manipulátor, akinek feladata a vallásos demagógiával befolyásolható amerikaiak lélektani megdolgozása, egyben figyelemelterelés a tényleges cionista ellenségekről. 
Ez a Terry Jones, aki kártékony szellemi szintjét tekintve semmiben sem marad el a démonidézők, kártyajósok, kuruzslók és egyéb szélhámosok mögött, elsősorban iszlám-ellenességéről vált híressé. No meg a Koránégetésről. Egyszer már elégetett egy Koránt, és mindezt azzal kívánja tetézni, hogy több ezer Koránt vet a tűzre.
Furcsa időket élünk. A bibliai nyelvek ismerete elég erősen kiment a divatból minden egyházban, így elég egyszerű félremagyarázni a bibliai szövegeket, és nagyon egyszerű félreérteni. Az pedig, hogy az egyházatyák, apologéták és ókeresztény szerzők értelmezéseit, hivatkozásait hogyan lehet megérteni, emiatt szintén feledésbe merült, és ezzel a hagyomány nagy része is érthetetlenné vált. Nem csoda, hogy a szellemi hagyomány helyett már csak üres szertartásokat űznek az emberek, valósággal a rabjukká válva. Pedig a bibliai nyelvek ismerete áthidalhatná a szakadékot a felekezetek közt, és visszavezetne a gyökerekhez; nem kellene terjengős magyarázatokat írni Szent Ágostonhoz vagy Szent Jusztinhoz, mégis mindenki értené, hogy mit és miért írtak le. És legfőképp, az emberek tudnák, hogy a Korán arab szövegei mire, milyen bibliai összefüggésekre, ószövetségi vagy újszövetségi kinyilatkoztatásra hivatkoznak. A nyugati ember számára az amúgy is félreértett, lefordíthatatlan Korán-szövegek a tudatos, politikai célú félremagyarázások miatt a cionista érdekeknek megfelelően alkalmasak az amerikai vagy európai emberben egyfajta ellenségkép kialakítására. Azok az emberek, prédikátorok pedig, akik a saját vallásukat sem ismerik megfelelően, könnyen megnyerhetők ennek az egyébként veszélyes ügynek. És így a tömegek könnyen az iszlám-ellenességre hangolhatók. 
Évszázadokon keresztül a keresztény és az iszlám oldalon is hasonló módon fordítják egymás ellen az embereket. Ezt úgy is felfoghatjuk, mint egy büntetést Istentől - ha az emberek nem akarják megérteni a kinyilatkoztatásokat, és megvetik a szent szövegeket, elzárkóznak azok megismerése elől, akkor öljék csak egymást. Hiszen amikor Isten Igéjét megvetették, a saját életüket is megvetették, maguknak okoztak kárt. 
Olyanokon vitatkoznak,amin nem kellene vitatkozni, és olyanokat gyűlölnek, amit nem kellene gyűlölni - de mivel nem ismerik azt, amit gyűlölnek és amit vitatnak, ezért csak saját ostobaságukról tesznek bizonyságot. Ha elolvasnák és megértenék, ez nyilvánvaló lenne előttük, de nem akarják sem elolvasni, sem megérteni, ezért megmaradnak az ostobaságban és a vakságban, amelyet még jónak is tartanak.
Terry Jones - akárcsak Németh Sándor - a hívő ember, az igaz hittérítő torz karikatúrája. Egy műveletlen senki. Azért mennek utána az emberek, mert az ő szellemi szintjük is nagyon alacsony. Aki az igazságnak nem hisz, hát higgyen a hazugságnak, a hamis, bűnös ember pedig nem talál mást, mint olyan hamis hitet, ami a számára megfelelő és amely megnyugtatja, elaltatja. Mert ezt is érdemli. 
Érdemes még azon is elgondolkodni, hogy amikor Izraelben ortodox zsidók evangéliumot égetnek, azzal miért nincs tele az amerikai vagy európai média? Amikor a zsidók azt mondják, hogy "igen, megöltük Jézust, és büszkék vagyunk rá", azzal miért nincs tele az amerikai vagy európai média? Amikor az izraeliek arról készítenek felvételeket, hogy hogyan erőszakolják és kínozzák meg a palesztin nőket és gyerekeket, azzal miért nincs tele az amerikai vagy az európai média?
Terry Jonesról sokan azt hihetik, hogy az igazságot szolgálja, de nem azt szolgálja. Leginkább a cionista-sátánista érdekeket szolgálja, és a saját zsebét.
Tamási Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése