2013. november 8., péntek

Jézusról indított weboldalt a francia püspöki kar

A francia püspöki konferencia november 7-én honlapot indított Jézusról. Az új internetes oldal francia teológusok, bibliaszakértők és képzési szakemberek együttműködésével jött létre.
Ki Jézus a keresztények számára?, Élt-e valóban Jézus?, Jézus feltámadt... mit jelent ez ma? – olvashatók a témák a weboldalon, mely nem csak számítógépen, hanem tableten és mobiltelefonon is megtekinthető. A kérdésekre, melyekből jelenleg egy tucat olvasható, bibliai, művészeti, spirituális és teológiai válaszok olvashatók, videóanyaggal kísérve.
„Célunk, hogy bemutassuk, hogyan gondolkodnak a katolikusok Jézusról. A legújabb eszközöket felhasználva válaszolunk a felmerülő kérdésekre, hogy megvilágítsuk az egyház tanítását Jézusról az internetezők számára” – nyilatkozta Hervé Giraud, Soissons püspöke, a francia püspöki konferencia kommunikációért felelős állandó tanácsának elnöke.
„Több tudományterület szemszögéből akartuk megközelíteni a kérdést” – mondta el André Dupleix teológus, a Toulouse-i Katolikus Intézet tiszteletbeli rektora, aki a honlap szerkesztői felügyeletét látta el. – A kérdéseket a hitben való előrehaladás szempontjából állítottuk fontossági sorrendbe. Jézusról beszélünk, a keresztény hit éltető erejéről, és a lehető legrészletesebben szeretnénk körüljárni a témát.” Dupleix, aki a honlapot az evangelizáció egyik eszközének tartja.
A jesus.catholique.fr csapata, melyet a francia püspöki konferencia digitális kommunikációért felelős igazgatója, Anne Keller vezet, papokból, szerzetesekből, apácákból és világiakból áll. A csapat több mint egy éve dolgozik a projekten. A következő napokban egy a honlaphoz kapcsolódó Facebook oldalt is elindítanak – írja a La Croix.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése