2013. augusztus 19., hétfő

A Hit Éve legnagyobb egyházi megmozdulása?


A Fatimai Miasszonyunk szobrot októberben Rómába viszik. Ferenc pápa októberben a világot felajánlja Mária Szeplőtelen Szívének a világot...
A Szentatya kívánsága szerint, a Fatimai Miasszonyunk szobrát, melyet a jelenések kis kápolnájában őriznek, október 12/13-ra Rómába viszik, hogy jelen legyen az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának Konferenciáján. Október 13.-án, a Miasszonyunk szobor előtt, Ferenc pápa felajánlja Mária Szeplőtelen Szívének a világot.
Ez a Mária ünnep lesz a Hit évének egyik legjelentősebb pápai eseménye, mely számos Máriás mozgalmat és intézményt Rómába fog gyüjteni.
Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke, Rino Fisichella bíboros, levelében, melyet Antonio Marto püspökhöz, Leiria-Fatima püspökéhez intézett, arról értesítette, hogy minden Máriás lelkiségű egyházi intézménynek szól a meghívás, hogy vegyenek részt ezen a Mária-ünnepen. E napoknak fontos eseménye, október 12-én a Péter apostol sírjához való zarándoklat, a közös elmélkedések, imák, és október 13.-án a Szent Péter téren a szentmise, melyet Ferenc pápa celebrál. .
Fisichella bíboros e levelében a következőket írta: A Szentatya nagy vágya, hogy ez a Mária ünnep sajátos jel legyen, s ezért gondoltunk az egész kereszténység számára legjellegzetesebb Mária ábrázolásra, az eredeti Fatimai Miasszonyunk szobrára.
Therefore, the Statue of Our Lady will depart from the Shrine of Fatima on the morning of October 12 and return on the afternoon of October 13. Scheduled to take its place in the Little Chapel of Apparitions is the first Pilgrim Statue of Our Lady of Fatima, which is enthroned in the Basilica of Our Lady of the Rosary since December 8, 2003.
LeopolDina Simões
(Fordította: Ágnes testvér )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése