2013. június 20., csütörtök

Katolikus honlapok elleni támadások


Mára megint valakik elérhetetlenné tették a honlapunk adminisztrációs felületét, így mostanáig nem tudtam új cikkeket feltenni. (Új honlapot kell valószínűleg készíttetnük - ami idő, pénz, stb.) Nem egyedi eset a miénk, ennek illusztrálására teszem fel az alábbi írást:

"2010. augusztusában Amerikából kaptam egy levelet a következő szöveggel:
»Az internetet egyre erősebben cenzúrázzák, és az egyre ellenségesebben szemben áll a katolikus morális tanításokkal. Például az USA könyvtárakban máris megakasztják a katolikus publikációk kézbesítését (például a RemnantOnline és más anti-abortusz és családot támogató honlapokat). A baloldali sajtó egyre gyakrabban írja le a katolikus forrásokat, mint „cyber gyűlölet”.
Nem szabad megengednünk, hogy az interneten keresztül elpusztítsák a katolikus sajtót. Gondolom, hogy a német nyelvterületen is vannak hasonló előrejelzések. Üdvözlettel X.Y.«
--------------------------------------------------------------------------------
A kedves levélküldő kérdésemre el is magyarázta egy internetes cenzúra technikai lehetőségeit. Bár elvileg teljesen lehetségesnek tartottam egy ilyen veszélyt, nemigen foglalkoztam vele.
Csak akkor jutott eszembe ez a több mint két évvel ezelőtt érkezett figyelmeztetés, amikor a napokban Rómából nem tudtam elérni a www.kath.net honlapot. Amikor itthonról újra meg tudtam nyitni, a következő cikket találtam rajta:
A Kath.net segítséget kér
(forrás: www.kath.net – 2013. március 1.)
Linz-Róma(!)
A kath.netet kívülről ért váratlan támadások jelenleg nagyon sok plusz munkát okoznak, amivel jelentős többletköltségek járnak, sokkal több, mint amit a 2013-as évre beterveztünk. Ezért kérjük az olvasók nagyvonalú pénzbeli segítségét.

--------------------------------------------------------------------------------
Ezután a www.katholisches.info-t nyitottam meg, ahol ez a cikk fogadott:
Támadások a Katholisches honlapra
(forrás: www.katholisches.info – 2013. március 1.)
Tíz nap óta egyre erőteljesebben próbálják kívülről megtámadni a szerverünket. Ezért van olykor zavar a honlapon. A problémát megoldottuk, egy olyan programot raktunk fel, mely a megbízhatatlan jelentkezéseket blokkolja. … [Itt jön egy technikai magyarázat.] Jelenleg másodpercenként 870 (!) IP-címet blokkol a szerver."
Így van ez, van miért imádkozni, és persze cselekedni... - sipos


http://szeretetfoldje.hu/index.php/munkanaplo/3861-katolikus-honlapok-elleni-tamadasok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése