2024. augusztus 31., szombat

Gisella Cardia által kapott üzenetek

LÉGY KÉSZEN AZ ÖRÖK ÉLETRE A Rózsafüzér Királynőjének üzenete Gizellának 2024. augusztus 3-án.

Drága gyermekeim, köszönöm, hogy itt vagytok az imádságban, és hogy térdet hajtottatok. Szeretett gyermekeim, legyetek mindig egységesek a hitben. Óvakodjatok a keltett zavaroktól... van egy tévedhetetlen utatok, hogy Istennel legyetek: éljetek az Úr törvényében, kövessétek parancsolatait, legyen életetek tele Hittel... igaz Hittel! Tegyetek jót testvéreitekkel, és szeressétek egymást. Sajnos, látom, hogy ez az emberiség az önpusztítás felé halad... De szeretlek benneteket, és arra kérlek benneteket, hogy térjetek vissza Istenhez. Egyetek az Eucharisztiából! Vegyetek részt az Ő áldozatában, és bánjátok meg bűneiteket. Gyermekeim, tegyétek ezt, és ne féljetek! Isten meg fog bocsátani nektek, és lehozza rátok az Ő Irgalmát. Készüljetek fel az örök életre... Gyermekeim, ne legyenek gonosz gondolataitok és szívetek. Fussatok és igyatok ott, ahol minden lehetséges... a Kereszt lábánál... Most megáldalak benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében Ámen!

RÖVID ELMÉLKEDÉS

Mint egy gondoskodó édesanya, Szűz Mária ismét megköszöni, hogy összegyűltünk a lábaihoz. Szívből jövő meghívása, hogy maradjunk egységben a hitben, arra kell, hogy ösztönözzön bennünket, hogy létünket teljesen az Úrnak szentelve éljük. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, „az ő törvényében kell élnünk”, a parancsolatok útját követve, jót cselekedve és egymást szeretve. Csak így lehetünk biztosak abban, hogy Isten szemében kedvesek leszünk.

A mai ember, aki nem ezen az úton él, az „önpusztítás” útjára lépett, ezért a Szűzanya anyai szeretetével arra hív minket, hogy térjünk vissza Istenhez. De csak az eucharisztikus úton és a megbocsátás útján elindulva, a szentségi kegyelem által engedhetjük meg az Úrnak, hogy megvalósítsa terveit az életünkben.

Bíznunk kell Isten Anyjában, és soha nem szabad félnünk, mert a Teremtő megadja nekünk megbocsátását és irgalmas szeretetét, majd elvezet minket az örök életre.

Legyen szívünk mindig mentes a gonosz gondolatoktól, amelyek elvezetnének minket Istentől. Ezért kell „futnunk” minden kegyelem kimeríthetetlen forrásának, a Keresztnek a lábához, mert csak akkor leszünk méltók hozzá, ha szeretjük a Keresztet és szeretettel hordozzuk életünkben.

Szeressük a keresztet, hordozzuk a keresztet!

AMI FATIMÁBAN KIJELENTETT, MEGVALÓSUL. Mária üzenete. Gisella Cardia 2024. augusztus 10-én.

Kedves Gyermekeim, köszönöm, hogy szívetekben válaszoltatok hívásomra, és hogy térdet hajtottatok imában.  Mennyország szeretett gyermekei, sok rosszat fogtok látni a világban! Ami Fatimában kinyilatkoztatott... az teljes beteljesedésében van. Gyermekeim, harcoljatok! Ne csak nézzétek... kritizáljátok, anélkül, hogy bármit is tennétek, amikor Istent eltávolítják gyermekeimtől. A lelkiismeretetek tiszta lesz, amikor Istenről beszéltek, de a szabad akarat fogja eldönteni, hogy melyik utat választjátok.   Gyermekeim, ha azt teszitek, amit Szeretett Fiam (Jézus) parancsolt nektek, akkor képesek lesztek kérni bármit, amit csak akartok, és Ő meg fogja adni nektek. Itt az idő!  Most megáldalak benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

RÖVID ELMÉLKEDÉS
Az Istenanya figyelmeztet bennünket, hogy a fatimai próféciák teljes beteljesedésében vagyunk. Még sok jel lesz a világban, amelyek segítenek megérteni e próféciák beteljesedését. De csak nyitott és szabad szívvel leszünk képesek erre összpontosítani.  A Szűzanya harcra hív bennünket. Nagyon jól tudjuk, hogy a fegyverek, amelyeket használnunk kell az Isten ellenségei elleni harcban, a Hit és az Imádság! Nem lehetünk passzív alattvalók ebben a harcban, mert Isten az ítélet napján felelősségre fog vonni minket, ha valóban együttműködtünk Vele az emberiség megváltására vonatkozó összes tervének megvalósításában. Sőt, nem szorítkozhatunk kritikára és ujjal mutogatásra, hanem valóban részt kell vennünk ebben a küldetésben, amelyet Ő mindannyiunkra bízott, és segítenünk kell annyi gyermekének, akik eltévedtek, hogy visszatérjenek Hozzá.  Ezért kell mindig Istenről és a mennyei valóságról beszélnünk, mert a mai ember mindezt elfelejtette a zűrzavar miatt, amelyben él. Természetesen lesznek olyanok, akik a „szabad akarat” miatt meghozzák helyes vagy helytelen döntéseiket, és akiknek aztán számot kell adniuk Neki.  Mindannyian azonban ennek az Anyának a hangjára hallgatunk, aki, mint egy jó és készséges tanító, minden nap igyekszik tanítani gyermekeit, hogy azok azon az úton járjanak, amelyet Fia mutatott nekik. Csak így lehetünk biztosak abban, hogy bármit is kérünk Tőle, Ő megadja nekünk.

JÖN A SÖTÉTSÉG. A SÖTÉTSÉG TOVÁBBRA LESZÁLL AZ EMBERISÉGRE A Rózsafüzér Királynőjének üzenete Gizellának 2024. augusztus 15-én.

Kedves Gyermekeim, köszönöm, ho y itt vagytok az imában. Gyermekeim, én vagyok Nagyboldogasszony, szeretettel teli szívvel jövök hozzátok, segítsétek testvéreiteket a megtérésben, azért vagyok itt, hogy békét hozzak. Gyermekeim, sötétség közeledik, a sötétség tovább ereszkedik erre az emberiségre, amely érdektelen a mennyei hívásokra. Most megáldalak benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, Ámen.

HAMAROSAN AZ ANTIKRISZTUS HIVATALOS BEJELENTKEZÉSÉT TESZI. A Rózsafüzér Királynőjének üzenete Gizella Cardiának 2024. augusztus 24-én.

Gyermekeim, köszönöm, hogy imádkoztok és hogy térdet hajtottatok. Gyermekem, hol vannak gyermekeim! A világ bálványait keresik, anélkül, hogy megértenék az imádság sürgősségét, amelyet ez az idő megkövetel. Gyermekeim, legyetek figyelmesek, mert hamarosan az Antikrisztus hivatalosan is be fog lépni. Gyermekeim, ne féljetek, amikor Jézusról beszéltek, mert angyalaim készen állnak, hogy megvédjenek benneteket. Gyermekeim, imádkozzatok a vak pásztorokért, akik vakságba vezetik a híveket, imádkozzatok azokért, akik félnek a mennyei igazságtól. Gyermekeim, legyetek mindig imádságban, mert a sötét idők és az üldöztetések egyre nagyobbak lesznek, de ti hallgassatok arra, amit ma és a múltban megjövendöltem. Most megáldalak benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, ámen.

A TISZTULÁST MINDENKI ÉRZI, HAMAROSAN JÖN AZ IGAZSÁGOSSÁG ... Jézus üzenete Gizellának 2024. augusztus 30-án.

Lányom, ne félj attól, ami történik. Miért vagy kétségbeesve, nem tudod, hogy minden Atyám kezében van? Szeretett leányom, tudom, hogy már nem akarod hallani a hangomat, és ismerem a szívedet, de mondd meg nekem: kiben bízhatok ebben az időben? Ne hagyj engem is magamra. Leányom, a megtisztulás mindenki számára megtörténik, és ez a fájdalom számodra az ég ajándéka lesz. Távol akarlak tartani azoktól, akik a Sátánt szolgálják, minden lehetséges módon meg akarlak védeni, ne félj. A megtisztulás mindenkiért lesz, nem azért, hogy megbüntesselek, hanem hogy bevigyelek benneteket Királyságomba. Keressétek a dolgokat innen fentről. Már mondtam, hogy hamarosan eljön az igazságszolgáltatás, különösen azok számára, akik tele vannak büszkeséggel, akik egyenlőek vagy többek akarnak lenni Istennél, és miattuk sír a vérem, miattuk vagyok mindig szomorú és csüggedt, de végül kénytelenek lesznek erőszakkal térdet hajtani és megérteni, hogy Én vagyok az, aki vagyok, hogy rajtam kívül nincs Isten. Gyermekeim, szeretném, ha mindig éreznétek leheletemet magatokon. A megfelelő időben kaptok majd útmutatást, ne hagyjátok el az imát, ne hagyjatok el Engem és Szentséges Anyámat, ne hagyjátok el Atyámat. Imádkozzatok harcosok, imádkozzatok, hogy harcoljatok a gonosz ellen, imádkozzatok és harcoljatok. Most megáldalak benneteket a Legszentebb Szentháromság nevében.

2024. augusztus 30., péntek

Jennifer - „Itt az ideje, hogy felébredjetek, gyermekeim, mert a választóvonal most húzódik.”

Jézus üzenete Jennifernek

2024. augusztus 29., 9:30

Gyermekem,

Megkérdezem gyermekeimet: Ki parancsol a szíveteknek? Ki parancsol a gondolataidnak, a szavaidnak? Legyetek résen, gyermekeim, mert sokan egész lényüket átadják a világ útjainak. Túl sokan hallgatnak a megtévesztés hangjára, és nem az igazság hangjára. Itt az ideje, gyermekeim, hogy figyeljetek - hallgassatok csendben. Szívem sír, mert túl sokan beszélnek hozzám, és nem hozzám. Túl sokan beszélnek szavakat, de nem a szívükkel beszélnek hozzám.

Gyermekeim, a világ belépett szenvedélyem színpadára, és kérdezem tőletek, melyikőtök fogja megvigasztalni édesanyámat? Olyanok lesztek-e, mint János és Mária Magdolna, vagy félelmetekben menekültök, menedéket keresve a világban, amely nem adhat nektek menedéket? Itt az ideje, hogy felébredjetek, gyermekeim, mert a választóvonal most húzódik. A gonosz nem rejtőzik tovább. A megtévesztés a föld minden sarkából árad, és túl sokakat érnek váratlanul. Nem tudtok előre nézni, ha hátrafelé néztek. Koncentráljatok rám. Koncentráljatok a keresztre. Boruljatok le előttem, és az imádat által bevonzod magadat Legszentebb Szívem menedékébe. Azáltal, hogy az Eucharisztiában fogadsz engem, lelked továbbítja majd fényemet azoknak, akik eltévedtek. A fény által, tanúságtételed és példád által megnyílik a szemük.

Gyermekeim, itt az ideje, hogy elcsendesedjetek, hogy meghalljátok a hangomat, hogy meghalljátok pásztorotok hívását, hogy megéljétek a küldetést, amelyre küldtetek. A csendben elkezditek majd felismerni az igazság hangját, amely a szívetekhez szól. Most menjetek előre, mert én vagyok Jézus, és legyetek békében, mert az én irgalmam és igazságosságom győzni fog.


https://wordsfromjesus.com/

2024. augusztus 25., vasárnap

Égi Édesanyánk üzenete 2024. augusztus 25-én Medjugorjéból

Medjugorjei üzenet 2024. augusztus 25.

“Drága gyermekek! Ma veletek imádkozom a békéért. A jó és a rossz harcol egymással és uralkodni szeretne a világban és az emberi szívekben. Ti legyetek a remény és az imádság emberei és legyen nagy bizalmatok a Teremtő Istenben, akinek minden lehetséges. Kicsi gyermekek, uralkodjék bennetek és körülöttetek a béke. Édesanyai áldásommal áldalak meg benneteket kicsi gyermekek, hogy öröm legyetek mindazok számára, akikkel találkoztok. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

2024. augusztus 20., kedd

Az ukrán parlament jóváhagyta az Ukrán Ortodox Egyház betiltását engedélyező törvényt

Az ukrán parlament jóváhagyta azt a törvényt, amely lehetővé tenné a hatóságok számára, hogy betiltsák az Ukrán Ortodox Egyházat (UOC), amelyet Kijev többször is azzal vádolt, hogy Oroszországhoz kötődik – közölte egy képviselő. A jogszabály egyenesen betiltja az orosz ortodox egyházat és az összes vele kapcsolatban álló vallási intézményt is.

Jaroszlav Zseleznyak törvényhozó kedden egy sor Telegram-posztban közölte, hogy a parlament elfogadta a törvényt, amely betilt bizonyos vallási szervezeteket Ukrajna területén, különösen azokat, amelyek Oroszországhoz kötődnek.

„A nép körében ezt [úgy hívják], hogy a moszkvai egyház betiltásáról szóló törvény” – mondta. A törvényt 265 képviselő hagyta jóvá, 29-en ellene szavaztak, négyen tartózkodtak.

A törvény, amely 30 nap múlva lép hatályba, betiltja az Orosz Ortodox Egyház (ROC) és az összes hozzá tartozó vallási szervezet tevékenységét. Tartalmaz azonban egy kikötést, amely kilenc hónapot ad az UOC-nak arra, hogy megszakítson minden kapcsolatot az Orosz Ortodox Egyházzal.

Miközben az UOC néhány héttel az ukrajnai konfliktus 2022-es kitörése után teljes autonómiát hirdetett a moszkvai patriarchátustól, Kijev továbbra is azzal vádolta papságát, hogy kapcsolatai vannak Oroszországgal, gyakran razziákat tartottak templomokban és letartóztatásokat hajtottak végre.

Ruszlan Sztefancsuk parlamenti elnök a múlt héten elismerte, hogy a törvény minden bizonnyal „az ukrajnai orosz egyház” betiltását fogja eredményezni, feltehetően az UOC-ra utalva. Ugyanebben az időben a zsidó vallású Élőhalott Zsebhitler Volodimir Zelenszkij is utalt a küszöbön álló lépésre, amely szerinte „megerősíti Ukrajna szellemi függetlenségét”.

A múlt héten a kezdeményezést támogatta az Egyházak és Vallási Szervezetek Összukrajnai Tanácsa (AUCCRO), amely az ország összes felekezetét képviseli. Azt állította, hogy továbbra is Oroszország jelenti a legfőbb „fenyegetést” a vallásszabadságra Ukrajnában. Az orosz ortodox egyház azonban illegitimnek minősítette az AUCCRO döntését, megjegyezve, hogy az UOC küldötteit nem hívták meg az ügyet megvitató ülésre.

Ukrajnában már régóta vallási feszültségek vannak, mivel több entitás is azt állítja magáról, hogy ő az igazi ukrán ortodox egyház. A két fő rivális frakció az Ukrán Ortodox Egyház és a Kijev által támogatott Ukrajnai Ortodox Egyház (OCU), amelyet az Orosz Ortodox Egyház nem ismer el.

Az UOC továbbra is a legnagyobb ortodox egyház Ukrajnában, több mint 8000 egyházközséggel országszerte. Néhány egyházközség azonban a kijevi hatóságok nyomására úgy dönt, hogy átáll az OCU joghatósága alá.

https://oroszhirek.hu/az-ukran-parlament-jovahagyta-az-ukran-ortodox-egyhaz-betiltasat/

2024. augusztus 19., hétfő

Ezt minden katolikusnak tudnia kell az Antikrisztusról a végidőkben.

- Krisztus egy szűz méhében testesült meg; az Antikrisztus egy parázna nő fia lesz. - Krisztus azért halt meg, hogy megmentse az Egyházat; az Antikrisztus azért fog ölni, hogy felmagasztalja a zsinagógát. - Krisztus feltámadt, hogy felemelje a szellemi templomot; az Antikrisztus úgy fog tenni, mintha kicselezte volna a halált, hogy újjáépítse a földi templomot. - Krisztus felemelkedett, hogy megdicsőítse az új mennyei Jeruzsálemet; az Antikrisztus felemelkedik a globális hatalom élére, hogy megdicsőítse a földi Jeruzsálemet. - Krisztus leszáll a mennyből; az Antikrisztus a földről fog felemelkedni. - Krisztus meg fogja dicsőíteni a keresztényeket; az Antikrisztus háborút fog folytatni a szentek ellen. - Krisztus el fogja ítélni az istentelen zsidókat; az Antikrisztus eközben isteníteni fogja őket. - Krisztus véres kereszttel fog örökké uralkodni; az Antikrisztus hatágú csillaggal fogja felemelni időleges uralmát. Szent Cirill, Jeruzsálem püspöke (Kr. u. 315-386) szavaival: „Az Antikrisztus akkor jön el, amikor a Római Birodalom és a világ vége küszöbön áll. A rómaiak tíz királya együtt fog felemelkedni, akik talán különböző helyeken, de egy időben fognak uralkodni. Ezek után egy tizenegyedik, az Antikrisztus, aki mágikus művészetével megragadja a római hatalmat, az előtte álló királyok közül hármat megaláz, míg a maradék hetet engedelmességre kényszeríti. Eleinte valóban a szelídség (mintha tanult és diszkrét ember lenne), a józanság és a jóindulat jeleit fogja mutatni: és mágikus megtévesztésének hazug jelei és csodái által, miután megtévesztette a zsidókat, mintha ő lenne a várt Messiás, azután az embertelenség és törvénytelenség mindenféle bűntetteivel fog jellemezni, hogy minden igazságtalan és istentelen embert felülmúljon, aki előtte járt; minden ember ellen, de különösen ellenünk, keresztények ellen vérengző, könyörtelen, könyörtelen és ravasz szellemet mutat. Három és fél évnyi ilyen gonoszság után Isten egyszülött Fiának, a mi Urunknak és Megváltónknak, Jézusnak, az Igaz Krisztusnak dicsőséges leszállása által fog elpusztulni; Ő az Antikrisztust szájának leheletével megöli, és átadja őt a gyehenna tüzének.” (Az Antikrisztust a gyehenna tüzének adja át. (Katekétikai olvasmányok, 15.12).

Ne hagyd magad megtéveszteni, kedves keresztény; állj ellen az Antikrisztus zsarnokságának, amely már működik Ábrahám hamis gyermekeiben.

Bergoglio "ars poeticaja" 20141214

"Nem szükségszerű hinni Istenben ahhoz, hogy jó ember legyél. Bizonyos tekintetben a hagyományos Isten eszméje idejétmúlt. Egy ember lehet spirituális anélkül, hogy vallásos lenne. Nincs szükség arra, hogy templomba járjunk és pénzt adományozzunk - sokak számára a természet is lehet egyfajta templom. A történelem során a legjobb emberek némelyike egyáltalán nem hitt Istenben, míg mások a legszörnyűbb dolgokat is elkövették a Ő nevében"

2024. augusztus 16., péntek

Amapola nővér általi Visszahívás 2024. augusztus

2024-08-05 Visszahódítás - Visszaállítom a teremtésemet

A gyermekeim,

Én vagyok a ti Atyátok, aki a mennyei trónomról szól hozzátok, ahol lakom, és ahová hívlak benneteket, hogy térjetek vissza hozzám.

Én vagyok a ti Atyátok, Aki szeret benneteket; Aki, miután megteremtette a létezéseteket, megtölti benneteket Kegyelmével, hogy befogadjátok Szeretetemet, Fényemet, Akaratomat; és Aki, amikor egyesítitek akaratotokat az enyémmel, Szívem igazi gyermekeivé alakít benneteket, mint Jézusom. [1]

Én vagyok a ti Atyátok, Aki formál benneteket - a fájdalomban, a mindennapi élet viszontagságaiban és az aktuális helyzet megpróbáltatásaiban -, hogy növekedjetek és érjetek az Én Utamban, az Én Akaratomban.  Hogy munkatársaim lehessetek minden gyermekem szívének visszafoglalására irányuló nagyszerű Munkában, és Egyházam megújításában, amelyet most megtizedeltek a sötétség hatalmai, amelyek beszivárogtak belé.

Azt az Egyházat, amelyet akaratomban azért alkottam, hogy Világosság legyen a nemzetek számára, Otthon gyermekeim számára, menedék kicsinyeim számára, a Bölcsesség és a Béke forrása gyermekeim és az egész világ számára.  Hogy Kegyelmem csatornája és terjesztője legyen, az Igazság és az emberiségnek adott összes ajándék bástyája.

De most, gyermekeim, mennyi fájdalommal és undorral látom a démoni fertőzést, amely átvette az uralmat, uralja, elsötétíti és elpusztítja gyönyörű Egyházamat, Jézusom Misztikus Testét.

Mennyi Szeretettel, hűséggel, engedelmességgel - még a testté lett Ige Legszentebb Vérének kiontásáig - alapították, teremtették meg ezt az Egyházat, ezt a Szent Testet, egész teremtésem javára.

Gondoljatok arra, hogy mi - Ki - az Alapja, az Örök Szikla, amelyre épül.  Gondoljatok az isteni eredetére.

És most nézzétek meg, mennyire eltért ettől a Szent Alaptól.

Gyermekeim, jól tudjátok, mi történik egy olyan épülettel, amelynek falai és oszlopai elválnak az alaptól.  Nem tud többé állva maradni, és könnyen összeomlik.

Gyermekeim, Egyházam fogságban van.

Még egyszer mondom nektek:  Egyházam, amelyet gyermekeim javára alkottam, fogságban van.

CSAK ÉN TUDOM KISZABADÍTANI.

CSAK ÉN TUDOM FELTÁMASZTANI.

CSAK ÉN.

Gyermekeim, borzalommal és fájdalommal látjátok, hogy Engem megvetnek, sértegetnek, látszólag büntetlenül.  Látjátok, hogy lépésről lépésre, napról napra növekszik gyermekeim lealacsonyítása, Egyházam lealacsonyítása.  Látjátok, hogy ahelyett, hogy Fényem és Igazságom ragyogna, csak sötétséget, zűrzavart és rémületet közvetítenek.

A Hit hiányának rémületét, amely mindent megfertőzött.  És hogy oly sokan, gyermekeim, NEM AKARJÁK LÁTNI, NEM AKARJÁK ELFOGADNI, és szemüket és fülüket eltakarva nem látják Jeleimet, és nem hallgatják meg Szavaimat.

Gyermekeim,

Amit most romokban láttok, azt ÉPÍTEM FEL.

Amit most szennyezettnek, torznak láttok, azt Megtisztítom és tisztává teszem.

Amit most megsebzettnek láttok, meg fogom gyógyítani.

Amit most sötétséggel telve láttok, azt olyan intenzív fénnyel fogom megtölteni, hogy a sötétség teljesen el fog tűnni.

Amit elárultak, azt MEGBOCSÁTÍTOM.

Amit szétszórtak, össze fogom gyűjteni.

Amit káromoltak, megsértettek, azt MEGSZENTELEM ÉS SZÉPESSÉ teszem.

ÉN, A GYERMEKEK.

Én, a ti Atyátok és Uratok fogom ezt tenni.

Az Én Nevemért.  Az Én Becsületemért.  Az Én dicsőségemért. [2]

Amit az Én Prófétáim által mondtam, beteljesedik.  Még az utolsó szóig, még az utolsóig.

vesszőig.

MINDEN BETELJESEDIK.

Atyátok Igéje Örökkévaló, Élő és Hatékony.  És ahogyan az Élő Igém, az Én Szavam [3] teljes mértékben beteljesítette Akaratomat - a művet, amiért elküldtem Őt -, úgy minden Igémnek meglesz a maga beteljesülése és hatása. [4]

Tartsd meg Szavaimat a szívedben, fogadd be őket, és engedd, hogy gyökeret eresszenek. [5]

Bennük befogadsz Engem.

Gyermekeim, ne féljetek - az Én Jézusom azt mondta nektek, hogy Nekem tetszik, hogy megadja nektek Királyságomat. [6] És megmutatta nektek az Ő Szívét - az Ő irántam és irántatok érzett Szeretetének intenzitását - azzal, hogy elmondta nektek, hogy halála és feltámadása tanúságtételével ugyanazt a Szeretetet kéri számotokra, amellyel én szeretem Őt. [7]

FELFOGJÁTOK, GYERMEKEIM, HOGY EZ MIT JELENT?

AZ Ő ÁLDOZATÁNAK NAGYSÁGÁT, HOGY A SZERETET ILYEN NAGYSÁGÁT MEGSZEREZZE SZÁMOTOKRA?

MARADJATOK MEG EBBEN A SZERETETBEN, GYERMEKEK.

NEM HAGYJÁTOK, HOGY EZT A SÁTÁN HAZUGSÁGAI MEGFOSZTANÁK - Sem az elmétekben, sem a szívetekben, sem az otthonotokban, sem az Egyházamban, sem a világban.

Hitetek az a pajzs, amely e SZERETET köré van helyezve, hogy megvédje azt.

LÁTJÁTOK, MI TÖRTÉNIK, HA A HIT MEGHAL?

Gyermekeim, megengedem, hogy a gonosz, a hazugságok sátáni nyálkája megnyilvánuljon, hogy láthassátok, hogy tudjátok, mivel álltok szemben, hogy gyermekeim kinyissák szemüket az Igazságra.

Gyermekeim, amit láttok, az egy lépés.  NE FÉLJETEK.  Tervem folytatódik, és SEMMI sem állíthatja meg.

NE FÉLJETEK!

Én vagyok az Atyátok, és ti az Én GYERMEKEIM vagytok, akikért csodákat tettem, és akikért még nagyobb csodákat fogok tenni.

MARADJATOK SZERETETEMBEN.

LEGYETEK SZILÁRDAK.  BÉKÉBEN.

MINDEN AZ ÉN KEZEMBEN VAN.

CSELEKEDNI FOGOK, GYERMEKEIM.

BETELJESÍTEM, AMIT ÍGÉRTEM.

ÉS MEGÚJÍTOM A TEREMTÉSEMET. [8]

EMELJÉTEK FEL ÉS SZEGEZZÉTEK RÁM TEKINTETEKET.

NE FÉLJETEK!

ÁLDJUK MEG MAGATOKAT, GYERMEKEK, titeket, akik rám hallgattatok, és rajtatok keresztül családjaitokat.  Helyezzétek őket az Én Kezembe, és bízzatok Bennem.

BÉKÉT ADOK NEKED, hogy elűzz minden kétséget, a hit hiányát, minden hazugságot, amely meg akar tapadni lényedben.

ÁMEN.  HAMAROSAN ELJÖVÖK.

Hogy mindenkinek megadjam azt, ami a tetteinek megfelel.

és az Én Kegyelmemre adott válaszuknak.

Senki sem gúnyolódik Istenetekkel.

SENKIT.

ÁMEN.


[1] "Ha megtartjátok parancsolataimat, megmaradtok szeretetemben, ahogyan én is megtartottam Atyám parancsolatait, és megmaradtam az Ő szeretetében." (Jn 15:10)

[2] A spanyolban használt szó a "Por Mi Nombre...", amit úgy lehet fordítani, hogy "az én... által..." vagy "az én..." vagy "az én..." érdekében...  Ebben az esetben, mivel Ő ezeket a kifejezéseket ünnepélyes eskü értelmében használja (legalábbis én így érzékeltem), úgy gondolom, hogy az "for the sake of..." adja vissza legjobban ezt az értelmet angolul.

[3] E mondat spanyol diktálásában két különböző szó utal Jézusra: "Palabra" és "Verbo". Az angolban azonban, amikor Jézusra utalnak, általában mindkettőt "Word"-nek fordítják.

[4] "Amikor Jézus ezeket a szavakat mondta, felemelte szemeit az égre, és így szólt: 'Atyám, eljött az óra; dicsőítsd meg a Te Fiadat, hogy a Fiú dicsőítsen meg Téged... Én megdicsőítettelek Téged a földön, miután elvégeztem a munkát, amelyet Te adtál nekem. (Jn 17:1,4)

[5] "Az igazi világosság [az Ige], amely megvilágosít minden embert, eljött a világba.  Ő a világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte őt.   Eljött a saját házába, és a saját népe nem fogadta be Őt.  De mindazoknak, akik befogadták Őt, akik hittek az Ő nevében, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek."   (Jn 1, 9-12)

[6] "Ne félj, te kis nyáj, mert Atyádnak tetszett, hogy neked adja az országot."   (Lk 12,32)

[7] "Atyám, azt kívánom, hogy ők is, akiket nekem adtál, velem legyenek, ahol én vagyok, hogy lássák dicsőségemet, amelyet a világ megalapítása előtt irántam való szeretetedben adtál nekem.  Igazságos Atyám, a világ nem ismert téged, de én ismertelek téged, és ezek tudják, hogy te küldtél engem.  Megismertettem velük a Te Nevedet, és meg is fogom ismertetni velük, hogy a szeretet, amellyel Te szerettél engem, bennük legyen, és én bennük".   (Jn 17: 24-26)

Számomra Jézusnak az Atyához intézett imája az agóniája előtt (Jn 17) az, ahol még világosabban láthatjuk az Atya és irántunk érzett szeretetét - ez egy olyan bensőséges, erőteljes ima, amit lehetetlen szavakba önteni.  Ha az Evangélium az egész Szentírás szintézise és csúcspontja, és Jézus szavai az utolsó vacsorán (Jn 14-16) az Ő bizonyságtétele és küldetésének szintézise, akkor az Atyához intézett imája megmutatja nekünk mindannak az eredetét, motivációját, amit mondott és tett, és ez az, ami igazi Fényt ad nekünk az egész Evangélium és az egész Szentírás megértéséhez.  És valami, ami észrevétlen maradhat, hogy ezt az imát - mint reményt, vigasztalást, gyógyulást - hallhattuk.  Olyan hasznos ennek az imának a szavait olvasni, balzsam a léleknek.

[8] Ezt az írást nem sokkal éjfél után diktáltam, és még nem láttam az aznapi szentmise olvasmányait.  Amikor megnéztem a misekönyvet, láttam, hogy a római Szent Mária Major-bazilika felszentelésének fakultatív emlékmiséjéről van szó, és hogy az emlékmiséhez megfelelő olvasmányok vannak.  Különösen az első olvasmány tűnt számomra ennek az írásnak a megerősítésének.  (Az aznapi vagy az azt követő napi olvasmányok, amikor egy írást kapok, gyakran tűnnek számomra az írásokban elhangzottak megerősítésének.)

Én, János, új eget és új földet láttam.  Az előző ég és az előző föld eltűnt, és a tenger sem volt többé.  Láttam a szent várost is, az új Jeruzsálemet, amely leszállt az égből Istentől, elkészítve, mint a férjének felékesített menyasszony.  Hallottam egy hangos hangot a trónról, amely ezt mondta: "Íme, Isten lakása az emberiséggel van.  Velük fog lakni, és ők lesznek az ő népe, és maga Isten mindig velük lesz, mint Istenük.  Letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál és gyász, jajgatás és fájdalom, mert a régi rend elmúlt."

Az, aki a trónon ült, azt mondta: "Íme, mindent újjá teszek".

(Jel 21:1-5)


2024-08-15 Reconquista - A szívem fellegvára

A gyermekeim,

Édesanyátok a Mennyből szól hozzátok, ahhoz, aki hív benneteket, ahhoz, aki vezet benneteket, ahhoz, aki emlékeztet benneteket, hogy ne tévesszétek el az utatokat, és ne szomorítsa el szíveteket az, hogy egyedül érzitek magatokat.[2] Szívemhez hívlak benneteket, a menedékhelyhez, amelyet az Atya teremtett nektek ezekre az időkre.

Szívemhez hívlak benneteket, az Atya által nektek teremtett Menedékhez, ezekre az időkre.

Szívem gyermekei, [mosolyogjatok], mennyi szeretettel nézek rátok, és megköszönöm szeretetetek minden egyes jelét, irántam való szeretetetek jelét, hogy mennyire megvigasztalnak Engem.

Összegyűjtöm a Szeretet, az engesztelés és a jóvátétel felajánlásaitokat az Atya Sebzett Szívének, és összekapcsolom őket az Én Felajánlásommal és az Én Jézusom Felajánlásával.

Köszönöm, gyermekeim, a jóvátételnek ezeket a felajánlásait a sok gyűlölettel szemben, amelyet azzal szemben tanúsítotok, aki a Szeretet.

Különösen ezen a napon köszönetet mondok nektek, szeretett gyermekeim, Jézusom papjai - ismerem erőfeszítéseiteket, látom megaláztatásaitokat és szenvedéseiteket, látom Jézust az Ő Trónján a szívetekben, és örülök hűségeteknek és Szereteteteknek.

És látom, hogy mennyi fáradtságot és csüggedést hordoztok - nagyon nehéz terhet -, ahogy látjátok mindannak pusztulását, amit az Atya teremtett.

Gyermekeim, jöjjetek és gyűjtsetek erőt Szeretetemben, jöjjetek és hozzátok el Nekem gyermekeim minden szenvedését, jöjjetek és egyesítsétek szíveteket az enyémmel, és mint kisgyermekek, jöjjetek és pihenjetek Szívemen.

Megáldalak benneteket, gyermekeim.  Vegyetek bátorságot.  Nem dolgoztok egyedül, nem dolgoztok hiába.  Minden ima, minden munka gyümölcsöt fog hozni.

Legyetek mellettem, ne szakadjatok el tőlem, és én mindig az Atya Akaratához vezetlek benneteket, különösen akkor, amikor a sötétség és a bűn köde egyre sűrűbb és borzalmasabb lesz.  Engedjétek, hogy vezesselek benneteket, és az Én kezem által képesek lesztek gyermekeimet vezetni, táplálni, gyógyítani.

IN PERSONA CHRISTI, gyermekek.  Minden időben, minden körülmények között.

Úgy vagyok nektek, ahogyan Jézusomnak voltam Én az Ő oldalán - minden időben.

IN PERSONA CHRISTI.

Hány testvéretek felejtette el ezeket a rövid - de lényeges - szavakat papi életetekben.  Nélkülük nincs Papság, gyermekeim.  Mindenki Jézusban.  Mindent Jézus által.  Mindent Jézussal.

JÉZUS, JÉZUS, JÉZUS, JÉZUS.

Az Ő személye.  Az Ő szíve.  Az Ő teste és az Ő vére.  Az Ő arca.  Az Ő áldozata.  Az Ő sebei.  Az Ő neve.  Az Ő abszolút engedelmessége az Atya akaratának.

Ezek a ti „fegyvereitek”, hogy visszanyerjétek gyermekeim szívét, amelyeket rátok bíztunk.

Maradjatok Őbenne, gyermekeim.

Ismeritek az időket, gyermekeim.  Tudjátok, hogy mit hirdettünk meg.  Tudjátok, hogy milyen következményei vannak annak, ha ennyire megsértitek az Atyát.  Ismeritek ellenségünk és seregének hatalmát, amely az egész világon és életetek minden területén elterjedt.  Tudjátok, hogy milyen óriási zűrzavar vesz körül mindent, és különösen Egyházamat.

Gyermekeim, legyetek éberek, hogy éberen tartsátok gyermekeimet.

Elmondtuk nektek, hogy Péter és az apostolok székét elbitorolták.

Az egyház ostrom alatt áll, gyerekek.

-

A Sátán erői körülveszik, és mint egy város, melynek falait lerombolták, nincs más biztonságos menedék, csak a Citadella.

Az én Szívem a Citadella, a torony, a bástya, ahol biztonságos menedék, béke, Fény, vigasz van; ahol az Igazság romlatlanul ragyog, ahol Fiam katonái megformálódnak és megerősödnek, készen arra, hogy kimenjenek és harcoljanak, amikor eljön az Óra, amikor megszólal a trombita.

Lépjetek be, és hozzátok magatokkal szívetekben minden gyermekemet.

Gyertek, gyermekek, lépjetek be a számotokra előkészített Menedékbe.

Ahogyan Jézusom halála után az apostolok és a tanítványok szétszóródtak, úgy most gyermekeim is szétszóródtak, félelemmel és zűrzavarral telve.

És ahogyan abban az Órában - az Én Felajánlásom Órájában a szomorúságban és a nyomasztó várakozásban - magam köré hívtam és gyűjtöttem Jézusom szétszórt juhait és azokat, akiket pásztoruknak hívtam, úgy ebben a hatalmas Órában is Szívemben, Magam köré gyűjtöm gyermekeimet és Pap-gyermekeimet, és adok nektek Fényt, reményt és Jézusom eljövetelének és Győzelmének bizonyosságát - az Atya közvetlen beavatkozását, hogy megújítsa és visszahódítsa Teremtését.

És ahogyan az Apostolokat ismét körém gyűjtöttem imára, hogy könyörögjenek és készüljenek Isten Legszentebb Lelkének - az Igazság és a Fény Lelkének - eljövetelére, úgy most újra összegyűjtelek benneteket, szeretett gyermekeim, Papjaim, hogy könyörögjetek Velem együtt az új eljövetelért - az új Pünkösdért, amely mindent, ami van, eredeti állapotába állít vissza.

Legyetek Velem Békében és Reményben.

Szükségem van rátok Velem, gyermekeim, hogy összegyűjtsem azokat, akiket a zűrzavar és a félelem szétszórt, és Jézusom nyájába vezessem őket.

Világosságot adok nektek a ti sajátos helyzetetekben.

Úgy jövök hozzátok, mint a hajnal, [mosoly] egy hosszú, viharos éjszaka után.

Mindegyikőtökre szükségem van számomra.

Mindegyikőtöknek sajátos Szeretetem van.

Az Én Arcom, az Én Nevem, az Én Szeretetem a ti védelmetek a papságotok, a gondjaitokra bízott nyáj ellen irányuló minden támadással szemben.

Édesanyátok elkísér benneteket és megáld benneteket.  Királynőtök köszönetet mond nektek és hív benneteket.  Lélegezd be Szeretetemet, hogy Isten tisztasága legyen szívedben.  Megáldalak benneteket, Szívem gyermekei, és megáldom kicsinyeinket, akiket pásztoroltok.

Gyermekeim mindannyian,

imádkozzatok papjaimért, imádkozzatok testvéreitekért, akiket ilyen áldozatra és felelősségre hívtak.

[Köszönöm, gyermekeim.

-

Gyermekeim, akik az Apostoli Palliát[3] hordozzák, itt az ideje, gyermekeim, hogy felálljatok, ahogy Szent Mihály - legkedvesebb arkangyalom - tette: „Ki olyan, mint Isten!”.

Állj mellém, a köpenyem alá.  Engedjétek, hogy Isten gyermekei lássanak benneteket, és felismerjék bennetek az Én Jézusomat.[4] Itt az idő, gyermekeim.

Itt az idő, gyermekeim.

Ne féljetek, én mellettetek vagyok.

És minden testvéretek, akik hűségesen hordozták, védték és meghaltak az Igazságért[5], lélekben ott áll és kísér benneteket ebben a hatalmas Órában, amikor az Igazság minden aspektusát kigúnyolják, eltorzítják, megtámadják.

NEM VAGYTOK EGYEDÜL.

Kihez tartoztok?

Fogadjátok a Fényt, amelyet én adok nektek, hogy ahogyan én nézlek, úgy értsétek meg Szívemet, és álljatok meg.

Tudom, gyermekeim, mit kérek tőletek[6].

De Jézusom nevében kérem.

Az Atya iránti szeretetből kérem.

A Legszentebb Lélek Teljes Fényében kérem, aki leszállt rátok, hogy felkenjen benneteket, és hogy Jézusom tökéletes Áldozatának szent Oltáraivá tegyen benneteket.

IN PERSONA CHRISTI, gyermekeim.

Megértem kérdéseiteket, kétségeiteket, a zűrzavarral szembeni bizonytalanságotokat.  És ezért jövök hozzátok, ezért hívlak és beszélek hozzátok, kicsinyeim, ezért szánja meg Édesanyátok és segít nektek látni, felnézni Velem együtt, és úgy látni, ahogy a Mennyország lát, és látni, ami jön - a borzalom és a Remény -, és így összegyűjteni gyermekeinket Szívemben, a Szent és Biztonságos Citadellában.

Gyermekeim, nézzetek Rám, és ne féljetek[7] [szelíd mosoly].

Mindannyiótokra nézek - az Én nagy kis seregemre, és ti örömmel töltötök el Engem.  A hívásomra adott válaszotok, az Atya Akaratának való engedelmességetek, a sötétségbe burkolt testvéreitek iránti Szeretetetek és szeretetetek.

Adjátok nekem a mosolyotokat, gyermekeim, mert mennyi mindent tartalmaznak ezek a nagy csata közepette felajánlott mosolyok [8].

Legyetek békében, kis nyájam.

Minden lépéseteknél vezetni foglak benneteket.

Ne feledjétek, hogy Isten Fénye végtelenül nagyobb, mint a legmélyebb sötétség.  Véssétek magatokba ezt az Igazságot, és ne feledjétek el.

Minden más „fény” kialszik, de Isten Fénye élő, erős, örökkévaló, gyönyörű marad.

A legszebbet, gyerekek, el sem tudjátok képzelni. [mosoly]

Ennek a végtelen Fénynek felvillanásait, apró sugarait hozom nektek, hogy túlélhessétek, de ennek a Fénynek a teljessége - amely egy napon teljesen körülvesz benneteket - megjutalmazza mindannyiótokat, begyógyít minden sebet.

Ne feledjétek, hogy ez a Fény vár rátok.  [mosoly]

Megáldalak benneteket, kicsinyeim.

Mindegyikőtöknek.  Itt hagyom nektek Szeretetemet és Fényemet: az én Jézusomat.

Mondjátok Velem együtt, gyermekeim:

„Legyetek áldottak és dicsértek, minden pillanatban és minden helyen,
Jézus Szent Nevét.  Az Ő Legszentebb Szívét.  Az Ő Legdrágább Vérét.
És az Ő Keresztje legyen menedékünk és üdvösségünk.  Jézus, Jézus, Jézus, Jézus.”

Legyetek békében.  Légy a Szívemben.

Édesanyátok, aki annyira szeret benneteket,

Szűz Mária,

Ég és Föld Királynője, és Isten minden gyermekének menedéke.

[1] Ezt az írást a Nagyboldogasszony ünnepének nyilvános szentóráján kezdték el, a másnapi szentórán folytatták, és aznap este fejezték be.  Néhány nap sok megszakítással és kötelezettséggel, valamint nagy fáradtsággal telt, ezért azt hiszem, hogy részenként diktáltam.  Néhány rövid szkriptet tettem fel, hogy bemutassam a különböző részeket.

[2] Ebben az írásban azt érzékeltem, hogy Ő boldog volt, látva gyermekeit, akik válaszoltak Neki, akik szeretik Őt.  Micsoda gyengédség.  Gyakran szomorú, de ez alkalommal szelíd örömnek érzékeltem, mint egy Anyát, aki meghatódik, ha látja gyermekei szeretetét.

[3] A pallia liturgikus miseruha, amelyet kizárólag érsekek (metropoliták) viselnek, és amelyet a Szentszék adományoz nekik egy egyházi tartomány feletti hatalmuk jeleként.  Mária itt közvetlenül az érsekekhez szól.  Úgy érzem, hogy először őket kéri, hogy álljanak fel, támogassák, és így tegyék lehetővé, hogy a papok is felállhassanak.

[4] Manapság sok szó esik arról, hogy „olyanok legyünk, mint Jézus”.  Ezt gyakran részleges értelemben értik, például a szegényekkel való jótékonykodás vagy az igazságosságra való törekvés, amelyek jó, de korlátozott módjai annak, hogy olyanok legyünk, mint Ő. (Sokkal problematikusabb, de egyre inkább elterjedt értelmezés az az értelem, hogy a bűn elfogadása, sőt igazolása a szeretet hamis érzéséből fakad - ez a „Jézushoz való hasonlóság” teljesen hamis módja).  A „Jézushoz hasonlónak lenni”, Őt utánozni az Ő megváltó küldetésében azonban lényegében az, hogy kizárólagosan - ahogy Ő maga tette - tegyük és mondjuk mindazt, amit az Atya kér, hogy mondjuk és tegyük.

[5] Amikor ezeket a szavakat mondta, nagyszámú embert láttam, akik pajzsokhoz hasonló, nagyon szilárd, erős pajzsokat hordoztak, és ezeken a pajzsokon a Hitvallás szavai voltak.  Ez nem olyasmi, amit a szememmel látok, hanem ez egy belső érzékelés, amelyről nem tudom, hogy hogyan közlik, mert nem az érzékeken keresztül történik, de mégis valami valóságos.

[6] Nagy komolysággal és ünnepélyességgel mondta - mintha egy panoráma tárulna ki előtte, és ő látná mindazokat a következményeket és szenvedéseket, amelyekkel ez a felállás jár.  Nehéz szavakba önteni.  És ugyanakkor végtelen megértéssel és együttérzéssel... Rövid, de nagyon teljes szavak.

[7] Mennyi gyengédség van ezekben a szavakban - mint egy simogatás.

[8] A mosoly, amely a bizalomból, a Hitből, a Győzelem bizonyosságából, az Ő jelenlétének és szeretetének közelségéből fakad.  A mosoly, amelyet a fájdalom, a félelem, a zűrzavar közepette az ég felé küldünk, amely átalakul az Istennel való egyesüléssé, és amely olyan, mint egy pofon az ellenség arcába, aki mindent megtesz azért, hogy csak magunkra és a sötétségre nézzünk, amellyel megpróbál körülvenni minket, hogy büszkeségbe, félelembe és kétségbeesésbe essünk.  Ezért, amikor Mária azt mondja, hogy mosolyogjunk rá, az azért van, hogy segítsen nekünk abban, hogy csak a Mennyországra és a Fényre nézzünk.  Amikor csak magunkra, a sötétségre nézünk, akkor abbahagyjuk a mosolygást, és a sötétség beborít minket.  És ő kisegít minket ebből a nagy veszélyből egy olyan egyszerű dologgal, mint egy mosoly. Lenyűgöző!



2024. augusztus 15., csütörtök

Örömünknek oka

Halála előtt néhány hónappal, szentmise bemutatása közben Aquinói Szent Tamás misztikus tapasztalatban részesült: olyan dolgokat látott, olyasmit nyilatkoztatott ki neki az Úr, aminek fényében semminek tűnt előtte mindaz, amit addig gondolt vagy írt: „Elérkezett a munkám vége. Mindaz, amit írtam, csak szalmának tűnik mindazok után, amik feltárultak előttem.” Mivel a szentírás a mennyország boldogságáról mondja azt, hogy Isten abban azt készítette az őt szeretőknek, amit szem nem látott, fül nem hallott, emberi szív föl nem fogott (vö. Iz 64,3 és 1 Kor 2,9), tehát minden elképzelést meghaladó boldogságot, már kortársai úgy vélték, hogy Szent Tamás a mennyországba és annak boldogságába kaphatott betekintést a szentmise alatt.

Ettől fogva Szent Tamás semmit sem írt többé, közeli halála pedig végleg befejezetlenül hagyta fő művét, a Summát. Így többek között pont arról nincs rendszerezett tanítása, amiből ízelítőt kaphatott e misztikus tapasztalatában. Nyilván Isten akarata volt, hogy ez így történjen, hogy ő „csak” ezzel járuljon hozzá az üdvösségünkhöz, de vajon azt jelenti-e ez, hogy valóban szalma minden, amit írt? Aligha. Sőt valójában ez a történés megerősítette műveinek hitelét, nemcsak a szent élete végén pecsétként kapott misztikus isteni megerősítéssel, hanem az isteni színelátásnak az emberi értelem minden természetes és kegyelmi tudását meghaladó jellegéről általa írottakat is. Pontosan úgy, ahogy Szent Tamás tanítása szerint kellett történnie.

Az Angyali Doktor azt mondja, hogy az örök boldogsághoz két feltétel szükséges: az üdvözült teljes tökéletessége és a birtokolt jó ismerete. Az első eléréséről, azaz a tökéletes szeretetre eljutásról szól a földi életünk, a második pedig az üdvösség lényegét jelenti: Isten örökké tartó élvezetét, a boldogságot, amely Isten lényegi látásából következik, ez a boldogító színelátás. Ez utóbbi viszont meghaladja az ember természetes képességeit: bár az emberi megismerés már feltételezi a természetes képességet a lényeg szerinti megismerésre – ez az, amit a filozófia a fogalomalkotás során végzett lényeg-megragadásban azonosít , de ez mégis csak analógiája Isten lényegi szemléletének. Annak megnevezésére, ami az Isten által belénköntött képesség az ő lényegi szemléletére, Szent Tamás vezette be a lumen gloriae, azaz a dicsőség fénye fogalmát, amit aztán a vienne-i zsinat is megerősített: a lélek testtől való elválásakor az üdvözültek Istentől kapják meg azt a képességet, az értelemnek azt az új minőségét, tomista meghatározás szerint teremtett tulajdonságát, amely képessé teszi őket (reményeim szerint: minket) Isten lényegi, tiszta és akadálytalan látására. XII. Benedek pápa szavai szerint: „Az igazak lelke intuitív, színről színre látás által látja az isteni lényeget, nem úgy, hogy a látás közege egy teremtmény lenne, hanem az isteni lényeg azonnal, világosan és nyíltan megnyilvánul számukra.”

A lumen gloriae a mennyei boldogságra fenntartott képesség, amelyből ugyanakkor a teológusok véleménye szerint néhány kiemelkedő szentnek is jutott ízelítő: a Szűzanyának, aki életének jelentős eseményeinél részesülhetett Isten lényegi szemléletében, vagy például Szent Pálnak, aki „elragadtatott a paradicsomba, és titkos igéket hallott, amelyeket embernek nem szabad kimondania” (2Kor12,4), és talán a fentiekben említett alkalommal talán magának Szent Tamásnak is.

A lumen gloriae összefüggésben áll a tökéletességünkkel, így nem minden üdvözült azonos mértékben részesül benne. Erről ezt mondja a firenzei zsinat: „A lelkek a mennybe való belépéskor azonnal tisztán látják az egy és háromszemélyű Istent, ahogyan Ő van, egyik tökéletesebben, mint a másik, érdemeiktől függően”. A látás tökéletességében való különbség természetesen nem jelenti azt, hogy bárki is kevésbé boldognak tudja majd magát, mint az Istent tökéletesebben látó szentek, mert mindenkinek betelt lesz a saját mértéke. És talán senkit nem lep meg annak állítása, hogy mivel a Szűzanya érdemei, kegyelmei és szeretete nagyobbak mint minden angyalé és minden üdvözült szenté együttvéve, ő a lumen gloriae tekintetében, azaz Isten szemléletének tökéletességében is minden embert meghalad.

A Szűzanyáról szóló dogmák közül három az ő üdvösségtörténetben betöltött kulcsszerepére vonatkozik, a negyedik, (eddig) utolsóként kihirdetett dogma pedig az ő megdicsőülésére, arra, hogy ő testestül, lelkestül felvétetett a Mennyországba, ahol Szent Fián (és Illés prófétán – ld. Szent Tamás Urunk színeváltozásáról írt kommentárját) kívül a feltámadásig csak ő létezik dicsőséges testben. De ahogy a dogmák többsége az üdvösségünkben betöltött szerepére vonatkozik, a róla való teológiai gondolkodás is erre fókuszált. Mert amikor a teológusok a Szűzanya új hitetlenek által hevesen és haraggal tagadott társmegváltói és kegyelemközvetítői szerepéről gondolkodnak, az üdvösségig tartó emberi út nélkülözhetetlen szereplőjeként szólnak róla.

De mi történik majd az utolsó ítélet után, vajon az üdvösség eléréséhez szükséges kegyelmek végével, a Mennyország dicsőségében megszűnne a Szűzanya közvetítői szerepe? Elképzelhetetlennek tartanék egy ilyen irányú változást, többek között Aquinói Szent Tamás „szalmájából” megértettek alapján.

Az üdvösség elérésével Szent Pál tanítása szerint eltűnik a hit és a remény, csak a szeretet marad meg. Az evilági életben korlátlanul növekedhetünk (-nénk…) szeretetben, a léleknek a kegyelem és a szeretet egyre növekvő beáramlásának engedelmeskedő képessége miatt az ember korlátlanul növekedhet a tökéletességben. Sőt, ha valami korlátot szabna itt e földön a természetfölötti szeretetben való növekedésünknek, Szent Tamás szerint meghalnánk, mert „a természetfeletti szeretet lényegéhez tartozik, hogy növekedni képes, mert ha nem lenne képes növekedni, már megszűnne a földi életút folyamata”. A halál viszont végleges határt szab a kegyelemben és a szeretetben való további növekedésnek, mert a szeretet az akaratunkhoz tartozik, és akaratunk az üdvösség elérésével pedig „fixálódik” Istenben. Utána nem tudunk mást akarni vagy jobban akarni (szeretni), mint Istent, akit színről-színre látunk. A hit viszont ismeretté alakul a színelátásban, amely a lumen gloriae által felemelt értelem Isten-látása. És a Szűzanyára vonatkozó korábbi kérdésre visszatérve úgy is feltehetnénk a kérdést, hogy a Szűzanyának lesz-e bármi szerepe a mi mennyországi színelátásunkban, illetve a boldogságban, amely Szent Tamás szerint éppen ebben, Isten lényegi értelmi szemléletében áll? És nehéz mást feltételezni, mint hogy igen, lesz.

Ebben megerősíthet bennünket az, amit Szent Tamás az angyalokról tanított. Az angyalok üdvözült szellemi lények, ezért mindaz, amit az ő kommunikációjukról és tevékenységükről írt szent Tamás megvilágíthatja az üdvözült emberről való gondolkodásunkat is. Az angyalok kommunikációjában a magasabbrendű angyal világosítja meg az alacsonyabb rendűt. Mivel az ő tudásuk teremtésükkor beléjük öntött teljeskörű tudás a teremtett dolgok lényegéről, amely tudás arányos természetük alapján betöltött hierarchikus helyükkel, ez a felvilágosítás két dolgot jelent: az első, hogy a magasabbrendű angyal megerősíti az alacsonyabb angyal értelmének erejét, hogy az képes legyen felfogni olyan dolgokat, amelyek saját természeténél fogva meghaladják a képességeit. A második az, hogy a magasabb angyal az egyetemes fogalmon belül úgy különbözteti meg a fogalom aspektusait, hogy az alacsonyabb angyal képes legyen azt megragadni. Ilyen értelemben a megvilágosítás mindig hierarchikus: a magasabb felől hat az alacsonyabb irányába. Az angyali megvilágosítás nem növeli az alacsonyabbrendű angyal szeretetét, tehát nem változik annak hierarchiában elfoglalt helye, de kétségtelenül mélyül Istenről fennálló tudása (megismeri az adott dologra, helyzetre vonatkozó, magasabb angyal által közölt isteni akaratot), így mivel a tiszta szellemi létezőknél is a szemlélés, az istenismeret mélysége a boldogság oka és mértéke, elképzelhető, hogy minden egyes ilyen kommunikáció növeli az angyalok boldogságát.

Amikor ezekről ír, Szent Tamás a világ kormányzásában betöltött feladathoz köti az angyalok kommunikációját, azaz egymás megvilágosítását, tehát látszólag a végítéletig tartó dologról szól, de a Summa III. részéhez írt kiegészítésben mégis azt mondja:

Semmi sem akadályoz meg bennünket abban, hogy azt mondjuk, hogy az ítélet napja után, amikor az emberek és az angyalok dicsősége egyszer s mindenkorra beteljesedik, minden üdvözült megismeri mindazt, amit Isten a látás tudása által ismer, mégis úgy, hogy nem mindenki fog mindent látni az isteni lényegben. Krisztus lelke azonban mindent tisztán fog látni benne, úgy, ahogyan most látja; míg mások több vagy kevesebb dolgot fognak látni benne, aszerint, hogy milyen fokú tisztánlátással fogják megismerni Istent: és így Krisztus lelke minden más lelket felvilágosít majd azokról a dolgokról, amelyeket másoknál jobban lát az Igében. Ezért van megírva (Jel 21,23): “Isten dicsősége megvilágosítja Jeruzsálem városát, és a Bárány a lámpása”. Hasonlóképpen a magasabb rendű lelkek megvilágosítják az alacsonyabb rendűeket (valójában nem új megvilágosítással, hogy ezzel növeljék az alacsonyabb rendűek tudását), hanem egyfajta folyamatos megvilágosítással; hasonlóképpen ahogy a Nap álló helyzetben megvilágítja a légkört. Ezért van megírva (Dániel 12,3): “Akik sokakat az igazságra tanítanak”, “örökké ragyogni fognak, mint a csillagok”.

Tudjuk, hogy az angyali hierarchiában a lázadás miatt megürült helyeket üdvözült emberek töltik be, azaz már most van és lesz is olyan helyzet, amikor ember tölti be azt a hierarchikus helyet, amely felől megvilágosítás történhet az alacsonyabb helyen lévő felé. Sőt, mivel a Szűzanya az említettek szerint minden angyal és minden ember érdemeinél, kegyelemeinél és szereteténél tökéletesebb, a teremtett üdvözült lények hierarchiájának tetején ő áll, ő a nyak, aki a Főt a testhez köti, így a végítélet után ő lesz a test legfelsőbb teremtett megvilágosítója: ahogy rajta keresztül árad minden kegyelem az emberekre az üdvösségért való küzdelemben, rajta keresztül árad az üdvösség boldogságának fénye is.

Ahogy szintén Szent Tamás írta a Summa III. részében (q.56) „az Isten által teremtett természetes rendben az okok úgy működnek, hogy először a hozzájuk közelebbi dolgokban fejtik ki hatásukat és ezáltal a távolabbi dolgokban.” De az angyalok már a természetfölötti rend szerint is működnek, az üdvösség és boldogító színelátás állapotában vannak, miért ne gondolhatnánk tehát, hogy a természetfölötti rendben is ez a hatásmód jellemzi az okokat?

És ha ez így van, akkor a Szűzanya végítélet előtti kegyelemközvetítői szerepe lényegileg ugyanaz, mint a végítélet utáni közvetítői szerepe: Ő Krisztus fényében látja az igazi fényt, és rajta keresztül árad ki Isten „mélyítő” ismerete minden üdvözültre, ezáltal a Szűzanya valóban örökké az lesz, aminek a loretói litánia mondja: örömünknek oka (és a kötözködő hitetlenek kedvéért: másodlagos oka, természetesen, ahogy az egyházatyák és teológusok mindig is tartották, bár tudom, hogy ez a hitetlenek számára semmit sem jelent.) És bár a szeretetünk az Angyali Doktor tanítása szerint nem növekszik az üdvösségben, de örömünk a magasabbról származó megvilágosítás miatt egyre mélyülő megértés miatt talán igen. Micsoda távlat: vég nélkül növekvő öröm, amelynek „elsődleges másodlagos” oka a Szűzanya.

A kishitűek, de főként a katolikus hitet elvesztők körében ilyenkor jön a dühös vád: mindez csak jámbor képzelgés, mert ennek semmi biblikus alapja sincs! Pedig mintha mégis lenne: Izajás könyvének 66. fejezete, amely a szűzi születés fájdalommentességére vonatkozó hagyományos katolikus tanításé mellett – „mielőtt vajúdott volna, már szült is. Mielőtt rájöttek volna a szülés fájdalmai fiúgyermeknek adott életet”, az Egyház anyja cím alapja is: „Ki hallott valaha ilyesmit, ki látott ehhez hasonlót? Jöhet-e világra egy ország egyetlen nap alatt? Megszülethet-e egy nemzet egyetlen pillanat alatt? Mert Sion éppen csak vajúdni kezdett máris megszülte fiait (többes szám!…)”.

De ebből hogyan következik Mária szerepe a végítélet után?

Azt mondja az Úr: „Vajon én, aki megnyitom a méhet, tán nem akarom a szülést is? – mondja az Úr. És én, aki akarom a szülést, tán bezárom a méhet?” És ha az Úr egy költői kérdéssel állítja, hogy nem akarja bezárni a fiait szülő méhét, akkor a Szűz mindig életet fog adni az Egyháznak. Először az üdvösségre vezető kegyelmeket, majd az örök dicsőségben a végnélküli boldogságot, mert általa lesz részünk az örök boldogságot jelentő szemlélésben:

Örüljetek és vigadjatok, akik gyászoltatok miatta! Hogy tejével táplálkozzatok és jóllakjatok vigasztalása ölén, és elteljetek gyönyörrel dicsőségének emlőjén”

És hogy Szent Tamás tanítása a hierarchiában álló angyalok magasabbról induló és alacsonyabb felé tartó megvilágosításáról is megerősítést nyerjen: „ezt mondja az Úr: Íme, kiárasztom rá a békét, mint folyamot; és mint kiáradt patakot a nemzetek dicsőségét. Ölükben hordozzák csecsemőiket, és a térdükön becézik őket.” A Szűzanyára kiáradt folyam úgy viselkedik, ahogy a folyamok szoktak: folyik, fentről lefelé, és a nemzetek dicsősége úgy társul ehhez a folyamhoz, ahogy a patakok teszik, mert az üdvözült szentek érdemei így aránylanak a Szent Szűzéhez. És minden szent angyal és ember továbbadja a fényt az alatta lévő „csecsemőknek”, ahogy a szülőanya teszi térden ringatott gyerekét táplálva, és ahogy a húsvéti gyertyáról meggyújtott fény terjed tova a róla meggyújtott gyertyákra.

Ó, dicsőséges és áldott Szűz!

https://invocabo.wordpress.com/2024/08/15/oromunknek-oka/

2024. augusztus 13., kedd

Itt jön az arany Lucifer az égből a földre, és ajándékozza az emberiségnek az olimpiát. Imádkozzatok, hogy az Úr Jézus Krisztus hamar lerombolja Babilon tornyát!

Visszatérés a múlt isteneihez - Újabb fejetlenség a párizsi csalimpián

A párizsi olimpia, amely az utolsó vacsora káromlásával kezdődött, bizarr záróünnepséggel ért véget.

Az öt kontinenst törékeny világként mutatták be, tele köddel és porral, mesterségesen és titokzatosan. Az olimpiai gyűrűk egyfajta asztrális kapuvá alakultak át, amelyet kinyitottak.

Egy két szarvval és madárfejjel ellátott "arany utazó" szállt le a kihalt földre. A jelmez 20.000 csillogó gyöngyből készült, úgy ragyogott, mint a nap.

Felfedezői köpenyes alakok voltak, arctalanok és szürke jelmezben.

Röviddel azután, hogy az "Arany Utazó" leszállt a stadionba, Benjamin Bernheim elénekelte a pogány "Hymnus Apollóhoz"-t. Alain Roche kísérte, aki a levegőben lebegő zongorán játszott.

Az Arany Utazó egy lefejezett egyszárnyú szobrot, a Szamothrakiai Szárnyas Győzelmet üdvözölte. A párizsi olimpia, amely az utolsó vacsora káromlásával kezdődött, bizarr záróünnepséggel ért véget.

Az öt kontinenst törékeny világként mutatták be, tele köddel és porral, mesterségesen és titokzatosan. Az olimpiai gyűrűk egyfajta asztrális kapuvá alakultak át, amelyet kinyitottak.

Egy két szarvval és madárfejjel ellátott "arany utazó" szállt le a kihalt földre. A jelmez 20.000 csillogó gyöngyből készült, úgy ragyogott, mint a nap.

Felfedezői köpenyes alakok voltak, arctalanok és szürke jelmezben.

Röviddel azután, hogy az "Arany Utazó" leszállt a stadionba, Benjamin Bernheim elénekelte a pogány "Hymnus Apollóhoz"-t. Alain Roche kísérte, aki a levegőben lebegő zongorán játszott.

Az Arany Utazó egy lefejezett egyszárnyú szobrot, a Szamothrakiai Szárnyas Győzelmet üdvözölte. Ez a szobor az égbe emelkedett, miközben az aranyszarvú alak nézte.

A babiloniak. Azt mondják, az arany férfi az ördög. ( Theresia Katharina )

Az olimpiát (Olympuszt, az istenek lakóhelyét) arra tervezik, hogy teljesen istenítse az embereket a húsvéti éles vágyaikkal. A Szentléleknek való odaadás és áldozat, és az Úr akarata által való lelkesedés már nem szükséges. Ez tiszta istenkáromlás, ellentmond a Szentírásnak. Pál. A szabadkőművesek, a "megvilágosult értelem" papjai pontosan tudják, mit csinálnak.

Az esemény helyszíne az olimpiai Szent Mező volt....... A helyszínen sport és kultusz, szertartás és verseny találkozott.

Tőle:

Az ókori olimpiai játékok Wikipedia

Nyilvánvaló, hogy az olimpiai játékok egy pogány vallás, melynek célja az emberi önidoladozás. A zsinati ördögök megőrültek. Minél több irodalmat olvasnak a pápai perverz szexuálisok, a BerGOG akarata szerint, annál kevésbé van empátiájuk a szent iránt.(Rafael)

2024. augusztus 5., hétfő

Az Úr Jézus Krisztusnak Mária Julianna által adott üzenete

 

2024. augusztus 4. Az Úr Jézus…

„Drága Gyermekeim!

Éljetek szüntelen készenlétben, nem tudjátok sem a napot, sem az órát. Figyelmeztetlek benneteket, hogy nincs több idő!

Az utolsó idő utáni pillanatot élitek, hirtelen jön a csapás.

Megfenyítem a világot. Meg kell, hogy tisztítsam, mert a bűnök már az égbe csapnak.

Ez a világ elmúlik és vele együtt a bűn is.

A Föld kopár pusztává változik, nagyon kevesen maradnak életben.

Ha az emberek tudnák mi vár rájuk, egy pillanat alatt megtérnének. Ne halogassátok tovább, amit meg kell tennetek! Mielőbb bánjátok és gyónjátok meg bűneiteket, és tiszta lélekkel fogadjatok a szívetekbe Engem! A türelmi idő lejárt, nincs több haladék, a pohár csordultig betelt. Bármely pillanatban megállhattok Színem előtt és akkor már nem tudtok változtatni.

Éjjel-nappal könyörögjetek Hozzám a békéért, akkor még enyhülhetnek a csapások, a háború nem marad el.

Az Irgalmasság Rózsafüzért mondjátok, naponta többször is. Erre minden kegyelmet megadok. Akkor jövök, amikor nem várjátok!

Fogadjátok szeretetteljes áldásomat, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében Ámen.”

Szentírási megerősítés: Gyermekeim, itt az utolsó óra, és mint hallottátok, hogy eljön az antikrisztus… És ez az ígéret, amelyet Ő maga adott nekünk, az örök élet. (1János 2, 18. 25)

2024. augusztus 4., vasárnap

Az az igazság, hogy az országoknak nevezett tartományok élére az elmúlt évtizedekben (a 60-as évektől fokozatosan a DS szekértolói kerültek. Ezek az emberszerű lények simán elárulják az adott országok népét. Nemzetekről nem beszélnék, mert a Coudenhove-Kalergi terv szellemi tartalma már sokkal régebben működik,mint azt a legtöbben gondolnák.
Minden kazár provincia vezetése aláírta a WHO világkormánnyá alakítását, ezért valamennyi helyen eltérő módon megoldották a népirtást.
Ha az Mo.-nak nevezett alakulatot nézzük, a terv végrehajtása a rendszerváltásnak hazudott aszkenázi -kazár bankár hatalom létrehozásával kezdődött. Most érik a gyümölcse 2020 óta (a 3. világháború kezdete), a vívott háborúnak az emberiség ellen.
Az új honvédelmi és rendvédelmi törvény, a kötelező szűrések, a törvénynek nevezett despota diktátumok, a többszörös WHO paktumok, a fegyver gyártás az Ukrajnának nevezett kazár állam számára, a WHO központ, és a NATO csapás irányú központ létrehozása, az előretolt hadseregek betelepítése, stb. a nép a teljes maradék jogának a felszámolásáról és a náci végső megoldásról szól.
Megtehetik, mert az emberek zöme még meg is szavazza.
És ha nem tör ki egy atomháború az maga lesz az isteni csoda.
Még az 50-es évek elején a mai DS elődjének kazárjai úgy döntöttek, hogy eljött az idő a világhatalmuk végleges megvalósítására. A vita csak a módszeren ment. Akkor a többség az atomháborút elvetette, hiszen ez ezeket a sátánfattyakat is megsemmisítette volna.
A másik az a módszer volt, amit a plandémia meghirdetésével kezdtek, azaz a tömeges mérgezéssel, amelyet egyszerre többféle módon végeznek.
Ha vannak olyanok akik az mrns méreginjekciókat a jéghegy csúcsának tekintik, sajnos tévednek.
Ez volt a kezdet.
A két kazár államban gerjesztett háborúk figyelem elterelők, és egyben azok hullanak, akiktől a kazár szörnyetegek meg akarnak szabadulni. Így kerülünk többek között a képbe mi is.
Izraelbe pedig a kazár hatalom az ókori zsidóság maradványait akarja végleg eltüntetni. A palesztinok sem arabok, hanem a filiszteusok leszármazottai, a vallás még nem teszi azzá őket, több mint 80% ókori zsidó génnel rendelkeznek, míg a kazárok 20-23 %-kal.
A kiirtás elsősorban a fehér fajra irányul, mi is odatartozunk.
Minden olyan írás, tanulmány, előadás, stb. ami a plandémia csalásairól szól , arra jó hogy az emberek figyelme a DS-ről elterelődjön. Már nincs békés megoldás, ami csak akkor működött volna, ha az agyilag elpuhult fehér faj átlagosan 70 %-ban nem vállalta volna be az önkéntes eutanáziát. Ezt Svájcban már 20 euróért megvásárolható, Belgiumban pedig törvénnyel szabályozzák bizonyos állapotoknál a végrehajtását, ami megegyezik a hitleri Németország kísérleti nácizmusával.

M G Miklós

2024. augusztus 2., péntek

Erényvillantás vagy fáradság

 

Don Bosco 1962-ben álmot látott, amelyben a pápa úgy mentette meg az Egyház hajóját az ellenségtől, hogy két, tengerből kiemelkedő, az Oltáriszentséget és a Szűzanya iránti tiszteletet jelképező oszlophoz pányvázta azt ki. Az álom szerint tehát az Oltáriszentség gyakori vétele és a Boldogságos Szűz tisztelete az a két gyakorlat, amely megmentője és ismertetőjegye az igaz hitet követő Egyháznak. És mivel ez az álom közel negyed évszázaddal előzte meg XIII. Leó látomását, mondhatnánk, hogy az Úr végtelen jóságában előre megadta a százéves terv alatti kitartás fegyvereit.

De vajon ne tudta volna azt az ellenség, hogy a szent maradék a két oszlophoz köti majd magát, és az oszlopokhoz kötött pányvák válnak az őket egymás előtt beazonosító jellé?  Ha pedig tudta, és a könnyű préda tömegek után a „szent maradékot” is szerette volna tévútra vezetni, vajon nem mímelné a jelet igazi tartalom nélkül? Tudta és meg is teszi.

De hogyan tudná eltéríteni az Oltáriszentség és a Szűzanya iránti tiszteletet?

Hosszú évekig a hit jelének véltem, ha szentségimádáson értem valakit: nagy naivitásomban így viszonyultam mindenkihez, aki benyitott a szentségi kápolnába, bejött a templomba, és ha még térdelt is közben, az végképp überbiztos jele volt annak, hogy az Úr igazhitű követőjét tisztelhetem a betérőben. Aztán elérkezett a covid-tiltások ideje, és értetlenül láttam, hogy a szentségimádók elfogynak, és még a híres szentségimádó püspök is félreérthetetlen jelét adja annak, hogy nem az Úr tisztelete vezeti naponta az Oltáriszentség elé, mert igen lelkes kitartással tiltotta el az Oltáriszentségtől híveit. Nehéz volt megértenem a jelenséget, mígnem egy nap szóba nem elegyedtem a maradék imádók egyikével, aki naponta többször is betért a Szentségi Úrhoz. Kérdés nélkül elmondta, hogy ő azon szokott az Oltáriszentség előtt gondolkodni, hogy milyen nehezek is voltak számára a több évtizede befejezett gimnáziumi évek, mennyire gonoszak voltak vele az emberek az egyházi iskolában. Mindezt naponta több órában emésztette, éveken keresztül, mert a kápolna volt számára az a csendes hely, ahol zavartalanul önmaga lehetett saját tápláléka, az emlékein kérődzhetett, a kitett Oltáriszentség, mint háttérkép előtt… Sajnáltam ugyan rossz tapasztalataiért, de hálás is voltam, mert megérthettem általa, hogy nem mindenki az Úrért jön naponta az Oltáriszentség elé, és azt is, hogy ki lehet tartani éveken keresztül egy ilyen gyakorlatban, anélkül, hogy valós imádás és istenfélelem lenne mögötte. És mivel ez valószínűleg nem elszigetelt jelenség, megtörténhetett az, hogy a szentségimádás a pányva mímelt jelévé válhatott: mert trendi, neokonzerv katolikus jellemző, ha egy plébánián szentségimádó kápolna nyílik, amelyet akkor is örökimádónak hívnak, ha a nap nagy részében senki sincs a nyitott kápolnában kitett, vitrinben lévő Oltáriszentség előtt. De ha nagy erőfeszítéssel meg is szervezik, hogy legyen valaki, legalább a nap egy részében, a hozzá tartozó templomban mindeközben zavartalanul áldoztatnak kézbe, rendeznek ökumenikus összejövetelt, dicsinek nevezett „dicsőítést”, hirdetnek és követnek eretnekségeket, imádkoznak hamis kinyilatkoztatásból származó imákat, hirdetnek hamis jelenésekhez zarándokutakat. Mert az őket ezekben vezérlő alapelv ugyanaz, mint a „szentségimádásukban”: önmaguk etetése, hol csak érzelmi behatásokkal, hangulatokkal, hol ténylegesen az Úr testével.

Nemrég szembejött velem egy felvétel a Szent István bazilikában rendezett „dicsőítő” szentségimádásról, amelyen fiatalok tömege helyezkedett el a szembemiséző oltáron kitett Oltáriszentséggel szemben, a padokban ülve, miközben hatalmas zenekar játszott keresztény slágereket a főoltár és a kitett Oltáriszentség között, időnként pedig „tanúságtevők” beszéltek hosszan a tömeghez a saját élményeikről. Talán még sírtak is sokan a meghatottságtól… Mert az Úr dicsőítése itt is ugyanaz az érzelmi, hangulati önetetés volt, mint megannyi karizmatikus összejövetelen, amelyen az Oltáriszentség a dekor része, amelyről úgy beszélnek a jelenlétében, mintha nem lenne jelen, irányított érzelmi túltengést okoznak körülötte. Így a saját érzelem válhat istenné, az igaz Isten pedig a hamis úr háttérképévé. Mert ezt érte el az elmúlt hatvan év legkártékonyabb, lázadásból született egyházi mozgalma: hamis viszonyulásai a „katolikusok” alapértelmezett imamódjává tették az érzelemvadászatot.

És vajon más a helyzet a Mária-tisztelettel?

Elárasztottak bennünket a hamis Mária-jelenések, a jámborok eretnekségévé téve a magánkinyilatkoztatások keresését. Az igazi jámborság, az alázat, bűnbánat helyét átvette a kíváncsiság, az újabb üzenetek kényszeres keresése. És ezzel párhuzamosan a rózsafüzér imádkozása ugyanolyan mímelt jellé vált, mint a szentségimádás, mert a Szűzanyához, a „minden eretnekség megrontójához” szóló ima tömegek esetében fér meg gond nélkül súlyos eretnekségekkel, a hazugsággal, és az erények nélkülinek mutatott Mária „tiszteletével”. Mert már nem az Igazság alázatos keresése jellemzi a Szűzanya állítólagos tisztelőit, hanem saját jó érzéseik, „vallásos” áhítatuk kergetése, a kiválasztottságuk hamis tudatának féltő ápolása, netán tüntetés a világ rossz iránya ellen. Még rózsafüzérrel a kézben is könnyebb tüntetve állítólagos erényt villantani, mint csendben imádkozva a tényleges erényekre törekedni. Pedig az erények az igazság keresése révén válnak otthonossá bennünk: „ha valaki az igazságot kedveli, fáradságának gyümölcsei kiváló erények, mert megtanít mértéktartásra és okosságra, igazságosságra és erősségre, melyeknél hasznosabb nincs az életben az embereknek.” (Bölcs 8,7)

A Bölcsesség könyve fáradságról beszél, mert az igazság kedvelői fáradsággal küzdenek az erényekért, a jelek mímelői viszont pont ezt a fáradságot nem kedvelik: ők csak jelet követelnek vagy mímelnek, ahogy a karizmatikus mozgalom ősanyái és apái tették a Duquesne-i hétvégén, amikor „Jelet akarok!” cetlivel tudatták felséges akaratukat, vagy ahogy Kindelmann Károlyné is tette egy bútordarab tetejét verve kezeivel, jelet követelve. Persze nem állítom, hogy vadonatúj zsinat utáni jelenségről lenne szó a karizmata érzelem- és jelvadászatban, mert valójában a legősibb, bűnbeesés utáni törekvés nyilvánul meg az érezhető „Isten” választásában a valóságos Istennel szemben. Az erényre törekvő hétköznapok, a csendes kitartás, azaz Isten akaratának keresése és teljesítése helyett csak Isten javait akarja az ember. De mivel ezeket nem kaphatja meg, mímeli azt magát áltatva, és így helyettük a sátán jeleit kapja meg.  Mert szívesebben csiklandozza füleit állítólagos magánkinyilatkoztatásokkal, minthogy Isten kinyilatkoztatott szavának teljesítésében buzgólkodna, szívesebben beszél értelmetlen hablatyolással „nyelveken”, teszi kezeit mások fejére, minthogy megfontoltan beszélne, vagy rátenné kezét az eke szarvára, szívesebben csihol magából örömkönnyeket, minthogy bűneit venné számba és siratná belső szobájában.

A spirituális teológia azt mondja, hogy minden keresztény a misztikus életre hivatott, hiszen Isten megígérte, hogy a Szentháromság lakást vesz a kegyelmi állapotban lévő emberben:

A kegyelem állapotában potenciálisan minden lélek misztikus, és minden potencia arra vágyik, hogy aktussá váljon. Ha valaki még nem tapasztalja Isten jelenlétét a lelkében (és ez az, ami pszichológiai szempontból a misztikus állapot legjellemzőbb jelenségét képezi), az nem azért van, mert még nem rendelkezik mindazokkal a belé öntött elemekkel, amelyek elengedhetetlenek ehhez a tapasztalathoz, és nem is azért, mert Isten megakadályozza ezt az átlépést a misztikus tapasztalatba, hanem egyszerűen és kizárólag azért, mert még nem oldotta el magát teljesen a földi dolgoktól, még nem győzte le azokat az akadályokat, amelyek megakadályozzák ezt a kimondhatatlan megtapasztalást, még nem tárta ki szárnyait, hogy magasra szárnyaljon, még nem adta át magát teljesen és fenntartás nélkül Istennek, hogy hagyja, hogy Ő munkálja ezeket a csodákat a lélekben.” (Antonio Royo Marín OP).

Mindenünk megvan tehát Isten részéről, ami az üdvösségünkhöz szükséges: a kinyilatkoztatás Isten akaratáról, a kegyelmi eszközök, sőt, Isten kegyelme is. Félve, remegve munkálkodhatunk hát üdvösségünkön, eloldva magunkat a világ dolgaitól, azaz gyűlölve a világot:

Fordítsátok tehát minden gondotokat arra, hogy hitetekkel szolgáljátok az erényt, az erénnyel a tudományt, a tudománnyal a mértékletességet, a mértékletességgel a béketűrést, a béketűréssel az istenfélelmet, az istenfélelemmel a testvérek iránti jóindulatot, a testvérek iránti jóindulattal pedig a szeretetet. Mert ha ezek megvannak, és bőven vannak meg bennetek, nem lesztek tétlenek, sem meddők a mi Urunk Jézus Krisztus megismerésében. Akiben viszont nincsenek meg ezek, az vak és rövidlátó, s megfeledkezett a régi bűneiből való megtisztulásáról. Ezért annál inkább legyetek rajta, testvérek, hogy biztossá tegyétek hivatásotokat és kiválasztásotokat, mert ha ezt teszitek, soha nem fogtok elbotlani.” (2Pét 1,5)

https://invocabo.wordpress.com/2024/08/02/erenyvillantas-vagy-faradsag/