A német püspökök november 20-án több programot is indítottak a hibás bántalmazási kutatások eredményeképpen, ami a nem konkretizált "illetlen viselkedést" is szexuális bántalmazásnak veszi.

A programok olyan dolgokról szólnak, mint pl. a panaszbejelentések kezeléséről, a bántalmazási áldozatokról, valamint arról, hogyan lehet kártéríteni őket.

Továbbá a püspökök - annak ellenére, hogy a szemináriumok és a plébániák haldokolnak a modernista dekadenciától - a cölibátusról és szexualitásról is beszéltek. Azt tervezik, hogy "szakértőkkel" karöltve kidolgoznak egy tervet, ami a legközelebbi találkozójukra már készen lesz.

Nyílt titok, hogy a "szakértőkkel" azt dolgoztatják ki, hogyan törölhetik el a papi cölibátust.

https://gloria.tv/article/VHM1cmmJEHth29X8EduUaCDSv

A német püspök szerint "nem helyénvaló megtagadni a hozzáférést az eucharisztiához" (amíg valaki fizeti az egyházi adót)

"Nem áll jogunkban megtagadni bárkitől is a hozzáférést az eucharisztiához" - mondta a münsteri Felix Genn püspök az egyházmegyei házasságról szóló útmutató előszavában.

Ettől független a német püspökök kijelentették, hogy mindenkit "exkommunikálnak" - ezáltal megakadályozzák a szentáldozásban való részvételtől is -, aki nem fizet német egyházi adót, amivel a német püspököket és egyházmegyéket finanszírozzák.

https://gloria.tv/article/mUd6E12yZh3E4pq3hJMgAptHa