2016. január 6., szerda

A napkeleti bölcsek egykori meneteléséhez hasonlította a migrációs hullámot Genova érseke, Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki konferencia elnöke vízkereszt ünnepén mondott szentbeszédében.






A napkeleti bölcsek egykori meneteléséhez hasonlította a migrációs hullámot Genova érseke, Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki konferencia elnöke vízkereszt ünnepén mondott szentbeszédében. Hozzátette: a nyugatiak féltékenyek a szabadságukra, bezárkóznak és csak a saját érdekeiket tartják szem előtt.
A bibliai napkeleti bölcsek meneteléséhez hasonlította a mai világban zajló migrációt Angelo Bagnasco, az olasz püspöki konferencia (CEI) elnöke, Genova érseke vízkereszt napján mondott beszédében hangsúlyozva, hogy népek vándorlását semmilyen fal nem képes megállítani.
Angelo Bagnasco a Genovában szerdán bemutatott ünnepi misén a migrációról beszélt és azt mondta, „nincs fal, amely képes megállítani a népeknek most zajló menetelését a világ déli térségéből északi irányba”. Az olasz püspökök vezetője hozzátette, hogy „szegények sokaságáról” van szó, akik a háborúk és az erőszak tragédiáját is átélték és olyan országok felé tartanak, amelyektől azt remélik, hogy jobb jövőt és valóságos szabadságot képesek számukra nyújtani.
Homíliájában Genova érseke a világ népeinek mostani „nagy menetét” a napkeleti bölcsek egykori meneteléséhez hasonlította: Jézus születésekor is a világ különböző részeiből egy irányba mozdultak el, igaz ma mások a szereplők és a célállomás is – fogalmazott Angelo Bagnasco. A népek mozgását „hatalmas folyónak” nevezte, amely néha „viharos és sötét, máskor vidám és ünnepi”.
Az olasz bíboros hangsúlyozta, hogy a nyugati ember rendkívül féltékeny saját szabadságára, függetlenségére és kizárólag egyéni érdekeit tartva szem előtt fél mindenki mástól, automatikusan bezárkózik önmagába, „allergiás” a többiekre, és ez a magatartás Angelo Bagnasco szerint a hívőket is jellemzi.
A CEI elnöke az olasz püspöki konferencia napilapjának, a L'Avvenirének kedden adott interjúban úgy nyilatkozott, hogy a bevándorlókat nem csak befogadni, hanem integrálni is kell. Ezzel kapcsolatban „átmeneti megoldásnak” nevezte a milánói önkormányzat kezdeményezését, hogy az észak-olaszországi város havi mintegy 400 euróval támogatja a bevándorlókat befogadó helyi családokat. Angelo Bagnasco szerint ezen kívül Milánó városának további lépéseket kell tennie a bevándorlók jövőjének megteremtésére.
 
http://kereszteny.mandiner.hu/cikk/20160106_bagnasco_biboros_semmilyen_fal_nem_tudja_feltartoztatni_a_nepek_mozgasat
Szerényen kérdezem: Hol van itt szó a hódolatról, Jézus imádásáról, a Szűzanya köszöntéséről. A Három Király felkerekedésének valódi céljáról? Csak kérdezek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése