2013. április 11., csütörtök

Oroszország készen áll a hívők védelmét szolgáló törvény bevezetésére

Az orosz parlament alsóháza elfogadta azt a törvényjavaslatot, miszerint komoly bírsággal járó kényszermunka, vagy akár börtönbüntetés járhat azoknak, akik egy vallási közösség szokásait vagy vallásgyakorlásuk módját és jelképeit nyilvánosság előtt megszégyeníti.
A törvényjavaslat csak azokra a vallásokra terjed, melyek „elválaszthatatlan részét képezik Oroszország történelmi múltjának”. 
330 képviselő szavazott a törvényjavaslatról, melyet elsöprő többséggel -hét ellenszavazat és egy tartózkodás mellett- elfogadott. Az Állami Duma ezzel egy új paragrafussal egészítette ki a büntető törvénykönyvet, mely kimondja, hogy egy vallási közösség szándékos megszégyenítése esetén az elkövető 300 ezer rubel (2,2 millió forint) pénzbírságra számíthat. Indokolt esetben 200 nap közösségi célú kényszermunkától 3 évig terjedő börtönig terjedhet a büntetés. 
A törvényjavaslatot mind a négy parlamenti párt elfogadta és támogatta.
Mindez az atlantista propaganda szélsőséges megnyilvánulásának köszönhető, miután a Pussy Riot nevű feminista bérenceit közbotrány okozására használta fel. 
rt.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése