2011. június 25., szombat

A két Szent Szív tisztelete
A franciaországi Kérizinenben a Szűzanya már 1955-ben kérte a világ felajánlását a két Szent Szívnek, hogy megmentse a válságba került népeket:
"Családjaitokat, nemzeteiteket, az egész világot fel kell ajánlani, de most ugyanabban a felajánlásban Jézus Szentséges és Irgalmas Szívének az én Fájdalmas és Szeplőtelen Szívemnek, a Szentlélekben egyesült Szívünknek! … Mert az engesztelő szeretetből fakadó felajánlás átalakítja Szívünk sebeit az élet forrásává…
.
E két Szív, amelyet ugyanaz a szenvedés kötött össze, diadalmaskodni fog ugyanabban a királyi uralomban. Ez azonban csak akkor valósul meg egyetemesen, ha már előbb a szívetekben létezik. Bensőtökben, lelketek titkos szentélyében akarjuk lerakni isteni királyságunk alapjait: az irgalmasság, a világosság és a szeretet uralmát, amely elhozza a földre a kimondhatatlan égi béke szellőjét." (Kérizinen, 1955. október 1.)
.
"A világ, miután felajánlották, elkerüli a pusztulást és az Isten áldásának fog örvendeni … Mert meg kell menteni a világot, de megmentője nem az erőszak, hanem a Szentlélek és a mi Szívünk!" (1956. június 1.)
A Szűzanya szavai: "Jézus az első helyet akarja elfoglalni szívetekben, de meghagyja szabadságotokat, hogy ti magatok adhassátok meg Neki az első helyet. … A Szentatya példájára menjetek, keressétek fel azokat a lelkeket, akik várnak valakit, aki beszéljen nekik Isten szeretetéről. Senki ne kételkedjék abban, hogy így bontakozik ki lassan a lelkek egysége, a szeretet csodálatos jele, ami felemeli világotokat". (1964. február 25.)
"A szenvedést és a halált nem Isten teremtette, hanem az ember okozta bűnével. Isten az élet, Isten visszautasítása pedig bűn. De mily csodálatos az Úr szeretetének gondoskodása, hogy a szenvedést, a bűn természetes gyümölcsét az üdvösség eszközévé alakítja át… Mert Krisztus óta a szenvedés értelme már nem aggasztó kérdés vagy nehézség, hanem egyszerűen Krisztushoz való hasonlóság és megdöbbentő kiváltság… Szenvedni hallatlan hatalmat jelent, mely nektek megadatott: nem csonkítás, nem kudarc, hanem győzelem, mert Krisztus Teste vagytok immár. A szenvedésből fakadó érdem nemcsak a szenvedőnek fenntartott jó. A szeretet gyümölcse Krisztus egész Testének használ. Így a szeretetből elfogadott szenvedésnek megváltó ereje van."
"A lelkek segítségben, támogatásban részesülnek, s üdvözülnek, mert valamikor valaki imádkozott és szenvedett értük." (1964. március 14.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése