2015. április 13., hétfő

KERESZTÉNYSÉG,VAGY EZOTÉRIA? MI TÖRTÉNIK ITT?


http://ezohouse.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1203848
 Mudrák

Jelentése: pecsét vagy ismertetőjel.
A mudrák, vagyis szimbolikus kéztartások, buddhista és hindu meditációs elemek. Segítik az elmélyülést, az energia aktivizálását, és energetikai védelmet nyújtanak a test és a lélek számára.
A keleti gyógyításból is ismert kéztartásokat, szinte bárhol és bármikor végezheted, hiszen csak ujjaidat kell ehhez használnod.
A mudrák használatakor a testben levő energiapályák pontjait kapcsoljuk össze, elérve ezzel, hogy az energia a betegségeket okozó blokkok kihagyásával folyamatosan tudjon áramolni.
A mudrák segítségével intenzívebbé tudjuk tenni a meridiánjainkon folytatott öngyógyító munkát, ugyanakkor segítenek abban, hogy rövid idő alatt a megfelelő meditatív állapotba.
A mudrákat kultúránként, helyenként más-más néven hívják, de a hatásuk ugyanaz. 

Íme egy változat:


Miért és hogyan működnek a mudrák? Testünket energiapályák (meridiánok) hálózzák be. A szervezet azonnal jelez, ha valahol elakadás vagy torlódás van, s az energiák nem tudnak szabadon áramolni. E pályák nagy része a kézen kezdődik vagy végződik, és – mint a talpon –, a kézen is megtalálhatók a testi kivetülések. A megfelelő ujjak összeérintésével egy idő után az akadály megszűnik, javul az energiaáramlás. A gyakorlatokat addig végezzük, míg el nem érjük a kívánt hatást. 
A mudrá az egész testet bevonhatja az ászana, a pránájáma, a bandha és a vizualizációs  technikák kombinációjaként, de lehet egy egyszerű kéztartás is.
A mudrák azoknak a finom szintű fizikai impulzusoknak a kombinációja, amelyek változtatják a hangulatot, a magatartást, az észlelést és érzékelést, és amelyek elmélyítik a tudatosságot és a koncentrációt.
Tudományos értelemben a mudrák eszközt jelentenek ahhoz, hogy hozzáférjünk és befolyásoljuk a tudattalan reflexeket és az ösztönös szokásmintákat, amelyek az agy primitív részeiben, az agytörzs környékén jelentkeznek.
Kézmundrák: melyek visszairányítják a kezekből kiáramló pránát a testbe. Azok a mudrák, amelyekben a hüvelykujj és a mutatóujj érintkezik, a motoros agykéreggel kapcsolódnak finom szinten, egy energiahurkot hozva létre, amelyben az energia az agyból a kezekbe, majd onnan visszaáramlik. A folyamat tudatosítása igen gyorsan befelé forduláshoz vezet. Ebbe az osztályba az alábbi technikák tartoznak:
Gjána mudrá, Csin mudrá, Jóni mudrá, Bhairava mudrá, Hridaja mundrá.

Gjána, Csin mundrá


Gjána mundrá: (A tudás pszichikus kézmozdulata)
  • Helyezkedjünk kényelmes meditációs pózba.
  • Hajlítsuk a mutatóujjakat, hogy érintsék a hüvelykujjak belső tövét.
  • Nyújtsuk a többi három ujjat, hogy ellazuljanak és kissé távolodjanak egymástól.
  • Helyezzük a kezeket tenyérrel lefelé a térdekre.
  • Lazítsuk el a kezeket.

Csin mundrá: (A tudat pszichikus kézmozdulata)
  • A csin mudrát ugyanúgy hajtjuk végre, ahogy a gjána mudrát, azzal a különbséggel, hogy a tenyerek felfelé néznek, a kézhátak nyugszanak a térden.

Jóni mundrá


Méh, vagy forrás kéztartás
  • Az ujjak összekulcsolása az energiák teljes összekapcsolását eredményezik a jobb kézből a balba, és fordítva.
  • Harmóniát teremt a testben áramló energiák között is és segít az agy jobb és bal féltekéinek működése közötti egyensúly létrehozásában.
  • A mutatóujjak és a hüvelykujjak összeérintése tovább fokozza a prána áramlását.

Bhairava mundrá


Kegyetlen , vagy félelmetes kéztartás
  • Helyezzük a jobb kezet a bal kézbe, hogy mindkét tenyér felfelé nézzen.
  • Ezután tegyük a kezeket az ölünkbe.
  • Hunyjuk be szemünket, lazítsuk el az egész testet, teljesen mozdulatlanul tartva.

Hridaja mundrá


A szív kéztartása
  • Helyezzük a kezeket a térdekre, tenyérrel felfelé.
  • Hunyjuk be a szemünket,lazítsuk el az egész testet teljesen mozdulatlanul tartva.
  • Legfeljebb 30 percig végezhetjük.
Ez a mudrá eltereli a prána áramlását a kezekből a szív környékére, növelve a szív vitalitását. Jótékonyan hat szívbetegségek, különösen isémiás (oxigénhiányos) szívbetegség esetén. Gyakorolható érzelmi konfliktusok és krízishelyzetek közben is.












A Keresztény Esszénus Egyházzal közösen tartott húsvéti Istentisztelen II. Pax Immanuel Őszentsége a Magyar Mária Rend Országvezető Apátasszonyá avatta Lakiné Szkiba Juditot. Mária áldását kérjük új Apátasszonyunk munkájához!

Ezt olvashatjuk a Mária Rend facebook oldalán.
Szegény Szűzanyánk! Könyörögj érettünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése